Trabzonspor fark yarattı! Futbolcular değerine değer kattı

Lig tarihinin en erken şampiyonluğuna koşan ve rekorları alt-üst eden Trabzonspor'da, hem yerli hem de yabancı yıldızlar değerini katladı.

Trabzonspor fark yarattı! Futbolcular değerine değer kattı

Yusuf Yazıcı’yı daha önce 17.5 milyon Euro’ya Lille’e satan, 375 bin Euro’ya kiraladığı Sörloth’tan 1 sezon sonra 10 milyon Euro’dan fazla kazanan Trabzonspor , bu sezonki müthiş performansıyla Avrupa’nın dikkatini tekrar üstüne çekti. Öyle ki Bordo-Mavili takımda pek çok isim değerini katladı, teknik direktör Abdullah Avcı yalnızca puan cetvelinde değil, yıldızları vitrine çıkartarak ve oyuncularından maksimum verimi alarak da fark yarattı. 

Şimdiden teklifler var

Sezon başında 5 milyon Euro’ya Parma’dan gelen Cornelius, şimdiden piyasasını 2’ye katladı. Geçen sezon bedavaya alınan Djaniny için özellikle Arap Yarımadası’ndan 7-8 milyon Euro’luk teklifler var. Devre arasında Spoting Lizbon’un 12 milyon Euro’yu gözden çıkardığı Bakasetas, 3 milyon Euro karşılığında Alanya’dan transfer edilmişti. Bonservissiz kadroya katılan Dorukhan da Trabzon’daki performansıyla yeniden Avrupa ekiplerinin radarına girdi.

Avcı vitrine çıkardı

En önemlisi ise Trabzonspor altyapısı daha da değerli hale geldi. 2 senedir Uğurcan Çakır’ı izleyen Avrupa kulüplerinin temsilcileri, bu sezon Abdullah Avcı’nın yeniden vitrine çıkardığı Abdülkadir Ömür ile 19 yaşındaki stoper Ahmetcan Kaplan’ı sık sık maçlara gelip takip ediyor. Üstelik ara dönemde kadroya katılan Enis Destan (19), Emrehan Gedikli (18), Taha Altıkardeş (18) gibi genç yetenekler de arkadan geliyor. Kısacası Trabzonspor, sahada kazanırken, kasada da kazanmaya hazırlanıyor.

Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler