Trabzonspor, Eyüp Sabri Uğurbaş’ı andı
Trabzonspor, kulübün kurucu isimlerinden Eyüp Sabri Uğurbaş’ı vefatının yıl dönümünde unutmadı. Bordo-mavili kulüp tarafından yapılan paylaşımda, Trabzonspor’un kuruluş sürecinde önemli rol üstlenen ve kulüpte uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunan Eyüp Sabri Uğurbaş saygı ve rahmetle anıldı.
Trabzonspor’un kurucuları arasında yer aldı
1929 yılında Trabzon’da doğan Eyüp Sabri Uğurbaş, ilk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1955 yılında mezun olan Uğurbaş, vatani görevini Ankara’da yaptıktan sonra Trabzon’a döndü. Trabzon’da kent futbolunun içinde aktif rol alan Uğurbaş, Yalıspor Kulübü’nün kurucu başkanlığını üstlendi.
Bordo-mavili camiaya uzun yıllar hizmet etti
Trabzonspor’un kurucuları arasında yer alan Eyüp Sabri Uğurbaş, bordo-mavili kulüpte uzun yıllar farklı görevlerde bulundu. Uğurbaş, Trabzonspor’da yönetim kurulu üyeliği, asbaşkanlık ve divan başkanlığı görevlerini üstlenerek kulübe önemli katkılar sağladı.
Saygı ve özlemle anıldı
18 Mayıs 2014’te 85 yaşında hayatını kaybeden Eyüp Sabri Uğurbaş için Trabzonspor’dan yapılan paylaşımda, “Eyüp Sabri Uğurbaş’ı saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Kaynak:Trabzonspor

