Trabzonspor eski yöneticisi; "Ersun Yanal hiç istemiyordu..."

Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Büyükaydın Haber61'e açıklamalarda bulundu

Trabzonspor eski yöneticisi; "Ersun Yanal hiç istemiyordu..."
Haber61 Özel Haber

Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Yılmaz Büyükaydın bordo mavili takımın yaşadığı son süreci Haber61'e değerlendirdi.

Kongrede yarışacak olan başkan adaylarına başarılar dileyen Büyükaydın, adayların bir cesaret örneği gösterdiğini belirterek " Trabzonspor’un ekonomik anlamdaki yükü gerçekten ağır bir yük. Buraya cesaret edip aday olmakta önemli bir şey. Bundan sonraki süreç çok önemli. Trabzonspor'un geldiği noktadaki mali yapısı işleyişi ve ortaya koyacağı bundan sonraki süreç de zor bir süreç. Ciddi şekilde uğraş verilmesi gereken bir iş. Geçmişte emek vermiş arkadaşlarımızın ve büyüklerimizin bu işin içinde olduğunu biliyorum. İnşallah süreç iyi devam eder. Trabzonsporlular olarak bütün camianın destek olması ve bizim elimizden gelen ne varsa yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Aralıkta mutlaka genel bir kongre olacak. Bu olağanüstü kongre olduğu için tüzük gereği tekrar aralıkta bir kongre olacak. 6 ay sonra bu yönetimin yaptığı icraatlardan sonra aday olup yoluna devam edip etmeyeceği de o günkü şartlarda tekrar gözükecektir. " ifadelerini kullandı.

İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ HAREKET EDİYOR!

Tüzük konusunun Trabzonspor için çok önemli bir konu olduğunu dile getiren Büyükaydın " Bu çok konuşuldu ama bu yönetim de bir önceki yönetim de bu işe aday olduğu zaman, tüzükte yapılması gerekenleri yapacağını söyleyip bir zaman ayırıp bir şeyleri gerçekleştiremediler. Tüzükte çok eksik var. Çok geçmişte yapılmış. Trabzonspor’a bugün isteyen istediği şekilde çıkıp aday olabiliyor. Bunlar önem teşkil ediyor. Tabi delege sayısı her geçen gün büyüyor. Başkan ve yönetim Kurulu’nu seçmek bu anlamda önem arz ediyor. Öte yandan ekonomik anlamda seçilen yönetim kurulu ve başkanların, kulübü yönetim tarzında borçlandırmasındaki yetkilerin bir sınırı olmadığı için isteyen istediği gibi hareket ediyor. Sonra bir ibra konusundan sonrada hadi bana eyvallah deyip, çekip gidebiliyor. Sonuçta bütün sorun ve sıkıntı bu şehirde ve kulüpte kalıyor. Tüzüğün birçok maddesinin ele alınarak elden geçmesi lazım. Yeni seçilecek olan yönetimle herhalde bir hazırlık var Divan yönetiminin. Çünkü yönetim gündeme getirip Genel Kuruldan onay alıp öyle değiştirmesi lazım tüzüğü. İnşallah olur diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten önemli bir konu ve bir an önce de halledilmeli bence. " dedi.

YANAL ZATEN HİÇ İSTEMİYORDU...

Trabzonspor'da transferlere ve kadro yapısına değinen Büyükaydın " Çok büyük oyuncuları bir araya toplarsınız ama takım olamamışsanız bu çok sıkıntılı bir süreç arz eder. Trabzonspor kulübünde iki tane önemli şey var. Ersun Yanal dönemi, bir transfer politikası oldu. Ersun Yanal’dan sonra bir hoca takımın başında. Transferle ilgili çok konuşulacak şey var. Belli bir marka transferler var. Fakat Trabzonspor’a katkılarını ortaya koydukları zaman bunu iyi ölçmek biçmek lazım, ne kadar katkı sağlıyor? Çok büyük maliyetleri var. Bu maliyetlerin karşılığını alabiliyor muyuz? Bu soruyu sormak lazım. Bununla birlikte takımın da birlikte hareket etmesi lazım. Biz oyuncuların almış olduğu ücretlerde elimizden geldiği kadar bir denge kurmaya çalışırdık. Bir iki oyuncun yüksek rakam olabilir ama bu istisna. Şimdi Trabzonspor’da yıldız olarak baktığımız altyapıda yetiştirdiğimiz oyuncularımız var, bugün gazetelerde çıkıyor, transfer gündeminde birçok rakam. Diğer oyuncuların aldıkları ücretle arasındaki farka baktığınızda akıllara zarar. Böyle bir dengenin bir arada olması kolay değil. Burada Trabzonspor yönetimi olarak, futbola bakan insanlar olarak, oradaki hoca anlamında çok büyük görev düşüyor. Ama bir yerde bir kopukluk her şeyi darmadağın ediyor. Bunu sağlayacak olan da mutlaka, idari teknik heyet ve Trabzonspor’un bugünkü yapısında, oyun içinde sahada mücadele eden teknik kadroda bakıyorum Trabzonlu hiç kimse yok. Oyuncu anlamında demiyorum. Yönetici anlamında bir kişi yok. Eskiden genel kaptan olur, sportif direktör olur böyle birini görmüyorum. Bir önceki Ersun yanal zaten bu işi hiç istemiyordu, işine gelmiyordu. Onunda bıraktığı tablo ortada. Bunların hepsinin bu takımın birlikte olmasıyla ilgili önemli olduğunu düşünüyorum ben. " şeklinde konuştu.

Yılmaz Büyükaydın bugün gerçekleştirilen Trabzon Ticaret Sanayi Odası seçimleriyle ilgili ise şöyle konuştu;

Bildiğim kadarıyla 5 Binin üzerinde üye var. 30’un üzerinde gruplar var. Her halde 60’ın üzerinde de meclis üyesi seçilecek. Burada tabi ister istemez bir yarış oluyor. Ama önemli olan Trabzon’un kazanması. Bizim grupta da bazı arkadaşlar listeler yapmış. Normaldir. Bunlar olacak ama şunu biraz daha iyi yapmamız lazım. Gerçekten bu şehri yönetecek olan insanların, yönetebilecek insanların bir takım yerlere talip olmasının doğru olduğunu düşünüyorum. İnşallah da öyle olur. Çünkü onlar bizim vizyonumuz, bu şehrin vizyonu. Trabzonspor’da nasıl bir vizyon varsa, Trabzon Sanayi Odası da önemli vizyonlardan, önemli sivil toplum örgütlerinin en büyüğünden bir tanesi. Onun için iyi insanların, bizi yönetebilecek insanların bu işe talip olup yönetmesini arzu ediyorum.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor