Trabzonspor düşmanlığıyla ne yapacaklarını şaşırdılar!

Türkiye'nin derdi deprem olmuşken sosyal medyada yaratılmaya çalışılan algı "Yok artık" dedirtti.

Trabzonspor düşmanlığıyla ne yapacaklarını şaşırdılar!

Haber61 Spor Servisi

Fenerbahçeli bir taraftar grubunun başlattığı "#TFFveTSdenDepremRezaleti" başlıklı skandal etiket bir anda büyüyerek akla zarar bir algıya sebep oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun deprem bölgesinde oynanacak maçları ertelemesini "Trabzonspor'a kıyak çekiliyor. Kupada yorulan Trabzonspor dinlendiriyor. Fenerbahçe maçı öncesinde kart sınırından futbolcuları var." vs şeklinde yayılmaya çalışıldı.

Aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı da suçlayan sosyal medya trolleri Albayrak'ın devreye girerek TFF'ye Fenerbahçe maçı öncesinde Trabzonspor'u dinlendirmek için maçı ertelettiği öne sürüldü.

SADECE TRABZONSPOR MAÇI ERTELENMEDİ

Sosyal medyada dolaşan akla ziyan iddialara destek olduğu kadar tepki de büyürken TFF'nin erteleme kararını sadece Malatyaspor Trabzonspor maçı için almadığının altı çizildi. Alınan kararda  " Elazığ ilimizin iki takımı olan Elazığ Belediye Spor'un iç sahadaki Payasspor maçı, Elazığspor'un da deplasmandaki Tuzlaspor müsabakası ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yine; Malatya ve Elazığ'da oynanacak olan Bölgesel Amatör Lig (BAL) ve yerel amatör maçlar da ASKF tarafından ileri bir tarihe alınmıştır.  Yine Malatya ilimizde de can kaybı yaşanması nedeniyle Federasyonumuz tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde Btc Turk Malatyaspor-Trabzonspor karşılaşmasının da ileri bir tarihte oynatılması kararlaştırılmıştır." ifadeleri kullanılarak bölgedeki tüm müsabakaların ertelendiği duyurulmuştu.

TRABZONSPOR HER KARARA SAYGILIYIZ DEDİ

Durum böyleyken Trabzonspor ise deprem sonrasında yaptığı açıklamada deprem konusundaki hassasiyetini ortaya koyarak "Pazartesi günü oynayacağımız Btc Türk Yeni Malatyaspor karşılaşmasına Trabzonspor Kulübü olarak hazır bulunmakla birlikte, Elazığ depreminin ardından bölgede oluşan hassas durum nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun alacağı her türlü kararı saygıyla karşılayacağımızı kamuoyunun dikkatine sunarız." ifadelerini kullanmıştı.

ORTALIĞI MALATYA BAŞKANI KARIŞTIRDI

Trabzonspor bu tavrı sonrası TFF maçların ertelendiğini duyururken bugün Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek dikkat çeken bir açıklama yaptı. Maçın oynanmamasına tepki gösteren Başkan Gevrek, TFF'nin aldığı kararın tüm bölgeyle ilgili olduğunu görmezden gelerek erteleme kararını Trabzonspor'un istediğini öne sürdü. Bu isteği kimin söylediğini açıklayamayan Gevrek  "Federasyondan bizi aradılar ve Trabzonspor'un gelmek istemediğini ilettiler. Bizden de erteleme talebinden bulunmamızı rica ettiler. Ancak biz maçın oynanmasını istedik. Buna rağmen tek taraflı olarak erteleme kararı çıktı. Trabzonspor gelmek istemiyor diye maçı ertelediler. Bu tür durumlarda ev sahibi takımın, mağdur olan tarafın talebi dikkate alınır. Ama bu kez öyle olmadı. "

Gevrek sözlerini skandal bir imayla tamamlayarak Trabzonspor'un depremi bahane ettiği imasıyla "Trabzonspor kupada 120 dakika maç oynadı. Sakat ve cezalı olan oyuncuları var. Nwakaeme de bunlardan biriydi. Bence Trabzonspor kendi şartlarını düşünerek erteleme kararı iletti." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor