"Trabzonspor dibe vurmuştur!"

Trabzonspor Başkan Adayı Sebahattin Çakıroğlu, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu eleştiri yağmuruna tuttu, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Maddi ve manevi olarak dibe vuran Trabzonspor’u her yönüyle ayağa kaldıracak, ekonomik olarak düzlüğe çıka

"Trabzonspor dibe vurmuştur!"
Trabzonspor Başkan Adayı Sebahattin Çakıroğlu, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu eleştiri yağmuruna tuttu, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
"Maddi ve manevi olarak dibe vuran Trabzonspor’u her yönüyle ayağa kaldıracak, ekonomik olarak düzlüğe çıkaracak bir yönetim oluşturuyoruz. Kongre için 2.5 ayımız var. 45 günlük seçim süreci başladığında listemdeki arkadaşlarımı herkes görecek. Trabzon’a gelmiş geçmiş en iyi liste olacağından bir milim kuşkum yok."
 
Trabzonspor’da olağanüstü seçim kongresi heyecanı başladı, başkan adayı sayısı bir hayli fazla. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da aday olacağı kongrede Sebahattin Çakıroğlu, Celil Hekimoğlu, Emin Karaman ve Muharrem Usta gibi isimler başkanlık için yarışacak. Seçim gününe kadar kim çekilir ya da tek aday altında mı birleşilir, şimdilik soru işareti. Bir gerçek var ki, o da ünlü işadamı Sebahattin Çakıroğlu seçim için kolları sıvadı..
 
Güçlü bir listeyle yola çıkacağını belirten Çakıroğlu seçileceğine ‘garanti’ gözüyle bakıyor.
 
Kendisini ‘Trabzon sevdalısı’ olarak adlandıran Sebahattin Çakıroğlu her sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım ortaya çıkaracağını ileri sürdü ve “Fırtına bizimle kasırgaya dönüşecektir, bundan da kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
 
İŞTE O AÇIKLAMALAR
 
‘Tek suçlu başkan’
 
“Trabzonspor normal hedeflerinin dışına çıkarıldı. İbrahim Hacıosmanoğlu tek adamlığı seçti. Plansız, programsız hareket etti, alınan oyuncuların kararı teknik kadronun tamamen dışındadır. ‘Yaptım, ettim’ mantığını seçti ve Trabzonspor’u bugünkü konumuna getirdi. Başarısızlığın tek adresi Hacıosmanoğlu’dur.
 
Bugün takım boş tribünlere oynuyorsa, bunun da vebali başkana aittir. Nedeni, hiçbir anlam veremediğimiz düzeyde, Trabzon halkını ve Trabzonspor’u siyasi anlamda bin parçaya böldü. Hiç kimse kalkıp, tribünlerin boşluğunu Passolig’e falan bağlamasın. Her Trabzonlu’nun üst kimliğim dediği, her şeyim dediği, onurum-gururum dediği Trabzonspor hiçbir siyasi partiye ait değildir, hepsinden daha yukarıdadır. Başkanın yapması gereken aslında her siyasi partiye, her oluşuma eşit derecede yaklaşmaktı. Bu iktidar olur, muhalefet olur, bizi ilgilendirmez. Futbolun rengi sevgi ve kardeşliktir. Siyaseti de, terörü de, kavgayı da çıkarmamız gerek.”
 
‘30 oyuncu alındı’
 
“Halilhodzic’in sezon başındaki, ‘Bu takımdan bir şey olmaz, bana adam alın, 6 ay süre verin’ sözleri hâlâ hafızalarda. 30’a yakın oyuncu alındı, tamamının altında başkanın imzası var. ‘Özümüze döneceğiz’ dedik. ‘Eski efsanelerle birlikte Karadeniz çocuklarından yeni efsaneler yaratacağız’ dedik. Karadeniz’in tüm futbol takımlarını koruyup kollayacağımızı ve Trabzon efsanesini, Karadeniz efsanesi yapacağımızı söyledik. Ne var ki seçildikten sonra şunu gördük ki İbrahim Hacıosmanoğlu hedeflerimizden 180 derece geri adım atmıştır. ‘Trabzonspor’u siyasete alet etmeyeceğiz’ dedi, kulübü siyasetin oyuncağı haline getirdi.”
 
‘Otobüse bile çıktı’
 
“İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzon’da seçim otobüsünün üzerine çıktığı zaman ertesi gün daha evvel siyaset yaptığım partimden arkadaşlarım bana, ‘lütfen Ankara ve Adana mitinglerinde genel başkanımız sizi de yanında görmek istiyor’ demişti. Ben o zaman ‘Benim tek siyasetim var şu an Trabzonspor’ dedim. Elbette benim de siyasi görüşlerim var, ancak hiçbir şekilde Trabzon’u siyasete bulaştıran adam olmadım, olmam da. Hacıosmanoğlu algı yönetimi yapıyor... ‘Başarısızım ama Trabzon’a bu kadar parayı ben buldum, bu transferleri ben yaptım’ diyor. Hayır, Trabzonspor’a eğer dışardan kendisinin kazandırmış olduğu bir para olsaydı 175 milyon lira aldığımız borç 450 milyon liraya çıkmazdı. Hem takım olarak, hem de maddi olarak Trabzonspor dibe vurmuştur.”
 
‘Ayağa kaldıracağız’
 
“Güçlü ve her yönüyle Trabzonspor’u ayağa kaldıracak, ekonomik olarak düzlüğe çıkaracak bir yönetim kadrosu oluşturuyoruz. Derdimiz parasal değildir, yönetimseldir. Trabzon’un varlıklarını ipotek etmenin doğruluğunu bize kim anlatabilir? Formada tek reklam yok. Türkiye’nin en büyük bankalarından bir tanesinin ikinci başkanı bizim listemizde olacak ve AŞ’nin başına onu getireceğiz. Türkiye’nin en ciddi reklam ve PR ajanslarıyla anlaştık, onlarla çalışacağız. TS Clublar için Avrupa’da ünlü bir firmayla anlaşacağız. Resmi ürün 10 satılıyorsa, merdiven altında 90 satılıyor. Bu merdiven altı firmalarla anlaşarak hepsini TS Club gibi yapacağız.”
 
‘İsimleri açıklamam’
 
“Kongre için 2.5 ayımız var. Arkadaşlarımızın yıpratılmasını istemiyorum. Muhtemel siyasi veya başka sebeplerden olabilir. Mahkeme seçim kararını verip 45 günlük seçim süreci başladığında listemdeki arkadaşlarımı herkes görecek. Trabzon’a gelmiş geçmiş en iyi liste olacağından bir milim kuşkum yok.”
 
‘Ruhumuz yok oldu’
 
“Trabzon kenti her zaman siyaset ve iç çekişmelerle gündeme gelmiştir. Ancak Trabzonspor’u birlik yapan da Trabzonspor ruhudur. Bugüne kadar Trabzon halkını bir araya toplayan bu ruhtur. Anadolunun kalbinden çıkmış, ‘Karadeniz fırtınasıyım’ diyen Trabzonspor’u tekrar hayata geçireceğim diye yola çıkar ve gerçekten bu yüreği taşırsanız, futbolun birlik beraberlik dilini kullanırsanız Trabzon’daki grupların bir araya gelmemesi mümkün değildir. Bunu arkadaşlarımızla başaracağımıza eminim.”
 
‘Ersun Yanal başarısız’
 
“Trabzonspor’a gelmesine muhalefet ettiğim Ersun Yanal’ı kesinlikle başarılı bulmuyorum. Hacıosmanoğlu’nun, UEFA’ya bizzat şikayet ettiği Yanal’ı, takımın başına getirmesi akla, mantığa sığacak bir hadise değildir.”
 
 “Ersun Yanal’ı kesinlikle başarılı bulmuyorum. Artı Yanal’ın Trabzon’a gelişine de muhalefet ettim. Bu medyada da var. Gelişini garipsedim. Türkiye’de temiz futbol diye bağıra bağıra gelen, hatta bazı konularda haddini aşarak çok ağır söylemlerde de bulunan bir başkanın 5-6 ay önce UEFA’ya bizzat kendi imzasıyla ‘şikeci 500 bin dolar, teşvik parası dağıtmıştır’ diye şikayet ettiği Ersun Yanal’ı Trabzon’un başına getirmesi akla mantığa sığacak bir hadise değildir” 
 
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki gerilime de değinen Çakıroğlu şöyle devam etti: “İbrahim Hacıosmanoğlu’nun burada yaptığı yanlış kupayı Fenerbahçe’den istemesidir. Kupayı onlardan isteyemezsiniz. Malesef Fenerbahçe ile olan kavgamız, terörün de ekmeğine yağ sürmüştür, fakat aklı selim galip gelmiştir. Statlar bugün boş kalıyorsa, sporun dili kavga - dövüş ve belden aşağı sözlerdir. Hiç kimsenin ateşe benzinle gitmeye hakkı yoktur. Her dönem şampiyonluğa oynayan ekip tüm umutlarını kaybetti. Hukuk kuruluna maddi, manevi destek vererek 2011 kupası için arkalarında duracağız, hakkımızı hukuk içinde arayacağız.”
 
Çakıroğlu’nun kurtuluş reçetesi
 
 
Çakıroğlu’nun kurtuluş reçetesi
 
 
- Trabzonspor’un kurtuluşu Akyazı’da... 1000 dönümlük arazi var. AVM’ler, 5 yıldızlı oteller ve konaklama tesisleri yapacağız. Kulübün maddi özgürlüğüne kavuşması Akyazı’dan geçiyor. Yap işlet, devret modeliyle bunları gerçekleştireceğiz. Akyazı Stadı’nın isim hakkı ve 600 dönümlük arazinin tahsisiyle maddi sorunların çözülmesi mümkündür.
 
- İstanbul büyük bir kent. Taraftarımız 3-4 milyon civarında. Biri Asya, diğeri Avrupa’da olmak üzere iki büyük Trabzon Koleji’ni kuracağız. Bu kolejler ekol olacak, daha sonra Trabzon Vakfı Üniversitesi için adımlar atacağız.
 
- Trabzonspor’un önceliği birlik ve beraberlik altında güç birliği yapmak olmalıdır.
 
- Özümüze döneceğiz, büyük kentlerdeki Trabzonspor futbol okullarını Trabzonspor okulları yapacağız. Barcelona ve Almanya modeli olacak. Hem maddi hem de antrenör yardımı yapacağız. Hepsini Trabzonspor futbol akademisi haline getireceğiz.
 
- Efsanelerimize yeniden kapılarımızı açacağız. Trabzonspor’un gerçek değerleri olan bu dostlarımıza şu anda çalışan veya çalışmayan bütün arkadaşlarımıza çağrıda bulunacağız.
 
- Trabzonspor TV’yi kuracağız. Ulusal bir kanal olacak. Lig TV’deki 61. kanalı almayı düşünüyoruz. Çok kaliteli bir yayın organımız olacak.
 
- Kumaş bazında en kötü formayı Trabzon taraftarı giyiyor. İtalyan bir firmayla anlaşarak yeni dizayn edilmiş formalar ve TS Club ürünlerini piyasaya süreceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor