Trabzonspor devleri dize getirdi!

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk mücadelesinde bu akşam Differdange 03’ü konuk edecek. Bordo-mavili ekip, bu karşılaşma ile birlikte Avrupa’da 122. kez sahne alacak.DEVLERE KARŞI ZAFERLERTrabzonspor, bugüne kadar Avrupa’da oynadığı maçla

Trabzonspor devleri dize getirdi!

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk mücadelesinde bu akşam Differdange 03’ü konuk edecek. Bordo-mavili ekip, bu karşılaşma ile birlikte Avrupa’da 122. kez sahne alacak.

DEVLERE KARŞI ZAFERLER

Trabzonspor, bugüne kadar Avrupa’da oynadığı maçlarda büyük takımlara karşı önemli galibiyetler elde etti. Avrupa sınavlarında güçlü takımlara karşı da başarılı sonuçlar alan bordo-mavililer, 1976-1977 sezonunda İngiltere’nin Liverpool, 1983-1984 sezonunda İtalya’nın Inter, 1990-1991 sezonunda İspanya’nın Barcelona ve 1994-1995 sezonunda ise İngiltere’nin Aston Villa takımını Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 1-0’lık sonuçlarla yenmeyi başardı. Trabzonspor, 1983-1984 sezonunda yendiği Inter’i 14 Eylül 2011’de oynanan Şampiyonlar Ligi grup maçında da 1-0 mağlup ederek Avrupa’da adından söz ettirmişti.

EN FARKLI GALİBİYETİ ARNAVUTLUK TAKIMI KARŞISINDA ALDI

Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarında en farklı galibiyetini Arnavutluk’un Vllaznia takımı karşısında aldı. Karadeniz ekibi, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası’nda Arnavutluk temsilcisini sahasında 6-0’lık sonuçla mağlup ederek, Avrupa’da oynadığı 121 maçtaki en farklı galibiyetine imza attı.

EN FARKLI YENİLGİ BARCELONA’YA KARŞI

Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarında en farklı yenilgisini İspanya’nın Barcelona takımı karşısında almıştı. Trabzonspor, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Barcelona’ya 7-2’lik sonuçla mağlup olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler