Trabzonspor dev tasarrufla geçen yılı geçti

Onur Kıvrak, Burak Yılmaz, Kucka gibi yıllık maliyeti dudak uçuklatan oyuncularla geçen sezonun bu haftasında 49 puan toplayabilen Trabzonspor, Ünal Karaman’ın mütevazı kadrosuyla 56 puana ulaştı, büyük alkış aldı.

Trabzonspor dev tasarrufla geçen yılı geçti

Kayserispor’u 4-2 mağlup ederek Avrupa Kupaları’na gitmeyi garantileyen Trabzonspor, geçtiğimiz sezona 7 puanlık fark attı. Karadeniz ekibi, kemer sıkma politikasına gittiği sezondaki performansıyla alkış aldı.

Bordo Mavililer ligin 31. haftası itibariyle geçtiğimiz sezon 13 galibiyet, 10 beraberlik 8 mağlubiyet elde etmişti. Geçen sene 49 puan toplayan Karadeniz ekibi 5. sırada yer alırken, bu sezon 31 maçta 16 galibiyet 8 beraberlik 7 mağlubiyet elde etti. 56 puan toplayan Bordo-Mavililer ligde 4. sırada yer aldı.

Özkaynağa devam

Fırtına bu başarıyı elde ederken ise özkaynak oyuncularıyla mütevazı bütçelerle hedefe ulaşması camiayı en çok mutlu eden gelişme oldu.

Geçen sezon Onur, Burak Yılmaz, Kucka gibi dudak uçuklatan maliyetlere rağmen başarısız olan Bordo- Mavililer’in altyapıdan yetişen oyuncularla neredeyse 10’da 1 bütçeyle 3.’lük kovalaması Karaman’ın en çok takdir gördüğü durum oldu. 

2017-18 Trabzonspor

Onur Kıvrak - 2.25 milyon euro

Burak Yılmaz - 3.5 milyon euro

Kucka - 2.5 milyon euro

2018-19 Trabzonspor

Uğurcan Çakır - 1.1 milyon TL

Abdülkadir Ömür - 2.75 milyon TL

Yusuf Yazıcı - 2.75 milyon TL

Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor