Trabzonspor delegesinden olay açıklama! "Şike..."

Trabzonspor’u 23 Mayıs 2013 tarihinde yapılan kongrenin iptali için mahkemeye veren Bordo-Mavili takımın delegelerinden Recep Bakırtaş Haber61.Net’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.Bakırtaş yaptığı açıklamada, Yargıtay’a dosyanın hızlanması için bir dilekçe

Trabzonspor delegesinden olay açıklama! "Şike..."

Trabzonspor’u 23 Mayıs 2013 tarihinde yapılan kongrenin iptali için mahkemeye veren Bordo-Mavili takımın delegelerinden Recep Bakırtaş Haber61.Net’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakırtaş yaptığı açıklamada, Yargıtay’a dosyanın hızlanması için bir dilekçe yolladık. Mahkemenin ve Yargıtay’ın kesinleşen kararına göre Yargıtay mahkemenin kararını onadı. Yargıtay’ın Yönetimin karar süresi için 6 ay olduğunu belirtti. Yargıtay’dan sonraki aşamalar istisnai durumlardır. Yeni bir delil beklentisi ile düzeltme talep edilmiştir. Bizim davamızda yeni bir delil söz konusu değil. Yönetimin süre kazanma hamlesidir. Oturdukları koltukta yetkisiz nasıl oturmanın yollarını arıyorlar dedi.

Yapılan bu hamle bütün Trabzonsporlulara yapılan bir haksızlık olduğunu dile getiren Bakırtaş,birçok delege bunu kabul ederken bazıları da bunu başkan Hacıosmanoğlu’na karşı tavır aldığım için böyle hamle yaptığım ifade ediliyor. Bu davayı ilk başta açtığım zamanda Hacıosmanoğlu değil her kim seçilseydi aynı davayı açacaktım. Genel kurula yazılı itirazımı da yapmıştım. O zaman ki Divan Başkanı da bir baskı altındaydı. Yapılan kongrede herkesin kendi içlerinde bir işbirliği vardı buna Divan da dahil aday olanda dahil. Ben salonu o gün en son terk edenlerden biriydim. Salonda Divan Başkanının bayıldığı delillerle anlatıldı. Benim buradaki davam tamamen Trabzonspor nasıl şikeye karşı isek nasıl şike davasından temiz ak çıkmışsak Genel Kurullarımızın da tertemiz olması gerekir dedi.

Açıklamalarını sürdüren Bakırtaş ,ben kurumlara bilgi mahiyetinde Yönetim Kurulunun Yargıtay’dan onaylı kararından dolayı Trabzonspor’un ilişkide bulunduğu TFF, bankalar, belli kuruluşlara özellikle irtibatta olduğu kuruluşlara da kararları gerekçe göstererek işlemlerinizi buna göre yapın. Trabzonspor Yönetim kurulu yetkisizdir. Yetkisiz olan bir yönetim kurulu ile alışverişte bulunup borçlandırmak, borç vermek ileride doğabilecek olaylara karşı gerekli hazırlıklarımı yapıyorum ifadelerini kullandı.

TFF’nin ilgili makamlardan Trabzonspor’un 28 Haziran’da oy kullanma yetkisi var mı yok mu diye bilgi aldığı belirtildi.

Trabzonspor yönetiminin görevi kötüye kullandığını belirten Bakırtaş, Bu dernek kamu yararına bir dernektir. Malatyaspor buna emsal bir davadır.2005 de dava açıldı 2013 de dava sonuçlandı. O zamanın yönetim kurulu üyeleri adli ceza aldılar ve tazminat ödemek zorunda kaldılar. Kamu yararına olan derneklerde böyle bir özel durum söz konusudur dedi.

Trabzonspor yönetiminin görevi kötüye kullandığı apaçık ortadadır diyen Bakırtaş, adama ver 5 milyon dolar beğenmedim hata yaptım al 3 milyon dolar git denilir mi ?.Eski yönetimden 173 milyondan alıp borcu 350 milyona taşımak hem verdiği sözü tutmamak delegenin imzasını dikkate almamak yani tutulur yanları yok. Ben bir duyarlılık göstermişim .Keşke Trabzonspor başarılı olsa yönetimimiz legal olsa Aziz Yıldırımı şike yapmıştır Trabzonspor’da şike yapmıştır dedi.

Eski divan başkanı bile çıkıp kim çıkacakta genel kurulu böyle dava edecek böyle biri çıkamaz dedi. Bunları biliyorum ben kendisi ile de konuştum bana seni kandırıyorlar dedi. Tanımıyor beni böyle bir laf etti eski Divan Başkanı. Yargıtay’dan da kararın erken çıkması için sürekli arayıp haber alıyorum ifadelerini kullandı.

Tuncay LAKOT /Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor