Trabzonspor deklarasyon yayınladı

Trabzonspor bugün bugün geniş takılımlı bir toplantı düzenledi.. Galatasaray Trabzonspor maçında yaşanan vahim hakerm hatalarının değerlendirileceği toplantı Kadir Özcan tesisleri Nizamettin Algan salonunda yapıldı. İşte deklarasyon metni; 21.02.2016 günü

Trabzonspor deklarasyon yayınladı

Trabzonspor bugün bugün geniş takılımlı bir toplantı düzenledi..

Galatasaray Trabzonspor maçında yaşanan vahim hakerm hatalarının değerlendirileceği toplantı Kadir Özcan tesisleri Nizamettin Algan salonunda yapıldı.

İşte deklarasyon metni;

21.02.2016 günü İstanbul TT Arena'da oynanan GS-TS maçında bir hakem faciası yaşanmıştır. Ülkenin spor camiası dışında, uluslar arası spor ve ana haber programlarına konu olan bu maçın hakemi herkesin büyük tepkisini çekmiştir.

SALONDAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Verilen,verilmeyen penaltılar,adalet anlayışı ile bağdaşmayan kart uygulamaları, maçın oynanma süresi izleyenleri dehşete düşürmüştür.

Karşı takım taraftarları bile bu haksızlığa tepki koyabilmiştir. . Buna rağmen bu büyük haksızlığın mimarları, taşeronları ve işbirlikçileri, medeni bir gönül alma duygusu olan "özür"ü bile Trabzonspor'dan ve futbol camiasından esirgemiştir. 

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğluyaptığı basın toplantısında Trabzonspor'a karşı yapılan haksızlığı kabul etmekle birlikte kendisine Trabzonspor'un mağduriyetini gidermek yönündekisoruları duymazdan gelmiş, aksine futbolcularımızın ceza almaları yönündeki ifadelerle gündemi değiştirmeye çalışmıştır.

Anlaşılan sahada yapılan yeterli görülmemiştir. 

TFF ise garip birt şekilde suskunluğu tercih etmiştir. 

110 yıllık futbol tarihine sahip olan Trabzon şehrinin kulübü Trabzonspor, yıllarca ezilen, hor görülen Anadolu'dan çıkmış, devrim yapmış şampiyonluklar kazanmış ve ülkemize Avrupa'da başarılar getirmiş , bir futbol markası olmuştur.

Bu yönüyle, ülkenin ve dünyanın her yerinden insanların sevgisini ve gönlünü kazanarak büyük bir taraftar kitlesine ulaşmıştır.

İşte bu sorumlulukla Trabzonspor mücadelesini her zaman futbol sahalarında sürdürmüş sporun ruhu fair play anlayışına aykırı yollardan uzak durmuş, "başarı için her yol mubahtır" düşüncesine karşı olmuştur. 

Futbolun bugünkü trajik durumunun sorumlularının, gazabına uğrayan sesinin duyuramayan Süper Lig ve diğer liglerdeki bir çok kulüp taraftarları Trabzonspor'umuzun uğradığı haksızlık karşısında Trabzonspor'u sahiplenip, her şekilde Trabzonspor'un yanında olduklarını beyan etmişlerdir.

Bu nedenle Trabzonspor'un sadece kendisinin değil haksızlığa uğrayan tüm kulüplerin sesi olmak gibi bir sorumluluğu da vardır.

Futboldaki egemen düşüncenin oluşturduğu acımasız,insafsız, taraflı anlayış futbolun saha dışından yönetilmesi, kısaca şikecilik anlayışı futbolseverleri stadyumlardan ve TV ekranlarından uzaklaştırmıştır.

Futbolun düşürüldüğü bu durum, bu aç gözlü anlayışı ne yazıkki durduramamıştır.

Gözü dönmüşler, bütün enerjilerini, son kalan adalet ve vicdan kırıntılarını yok etmek için harcamaya devam etmektedirler.

Ancak bilinmelidir ki, bu hukuksuz adaletsiz ve vicdansız anlayışın dur denileceği bir sınır vardır. Bu sınır Galatasaray Trabzonspor maçında fazlasıyla aşılmıştır. Ruhunu fanatizme teslim edenler bile yeter diyebilmiştir.

Tüm ezilen, hakkı  yebilen taraflar bu vesile ile sesini yükseltip, haksızlığa isyan etmiştir.

Bu nedenledir ki;

Mağduriyete yol açanlar ve onların destekçileri, hak ettikleri cezaları alıp futbol dünyasından ebediyen uzaklaştırılmadıkça bu yolu olağan zannedenler aymazlık, haksızlık ve hak gasbı eylemlerini sürdürmeye cesaret bulacaklardır.

Türk futbolunu yönetenlerin yaptıkları hataların bedelini ödememesi, istifa etmemeleri halinde, ileride daha vahim sonuçların doğmasından endişe duymaktayız.

Bu kuşkumuzu ve beyanlarımızı, sporla ve kamu düzeni ile ilgili tüm kurumların zaman geçirmeden dikkate alması en büyük beklentimizdir.

Aksi halde Trabzonspor ve haksızlığa uğrayan tüm kulüpler nbu mücadeleti büyüterek sürdürecek ve de birleşerek büyüteceklerdir.

Bu adaletsizlikler, futbolu keyif alınan güzel bir oyun olmaktan çıkarmıştır.

Umuyoruz ve temenni ediyoruz ki, Türk futbolunun utanç günü olan 21.02.2016 tarihi, futbolun güzel günlerinin yeniden doğuşunun miladı olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler