Trabzonspor davasında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kararı

Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in, kulübün mallarını idare etme yetkisine haizken kontrolündeki paraları kendi yararına kullanıp Trabzonspor'u 3 milyon 939 bin lira zarara uğrattığı iddiasıyla "güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahteci

Trabzonspor davasında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kararı
Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in, kulübün mallarını idare etme yetkisine haizken kontrolündeki paraları kendi yararına kullanıp Trabzonspor'u 3 milyon 939 bin lira zarara uğrattığı iddiasıyla "güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından yargılanmasına devam edildi. 
 
Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, davalı Sadri Şener ile Trabzonspor tarafı katılmadı. Şener'in avukatı Mehmet Şentürk ise duruşmada hazır bulundu.
 
Söz alan Şentürk, dava dosyasındaki bilirkişi raporunu kabul etmediklerini söyledi. Dosyanın İstanbul Adliyesine gönderilmesini isteyen Şentürk, burada ceza ve spor hukukçuları ile mali konularda yetkin kişilerden oluşturulacak bilirkişi heyeti ile yeni bir rapor alınmasını talep etti.
 
Bilirkişi raporuna tepki göstererek müvekkili hakkındaki iddiaları kabul etmediklerini vurgulayan Şentürk, ileri sürülenin aksine müvekkilinin dava dosyasında adı geçen avukatlara yüksek ücret vermediğini savundu.
 
Hakim de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş spor kulüplerine yazı yazılarak, bunların borsa yatırım şirketleriyle ilgili birleştirme ve diğer hukuki işlemlerde yıllık bazda ödedikleri avukatlık ücretlerinin sorulmasını kararlaştırdı.
 
Bu bilgilerin mahkemelerindeki davanın seyri açısından bilgi mahiyetinde isteneceğine işaret eden hakim, dava dosyasının bilirkişiye gönderilip gönderilmeyeceği konusunda daha sonra karar verecek.
 
Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
 
İDDİANAMEDEN
 
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sadri Şener'in Trabzonspor Kulübünün mallarını idare etme yetkisine haiz olup kontrolündeki bu paraları kendi yararına kullandığı, bu suretle "güveni kötüye kullanma" ve zincirleme "özel belgede sahtecilik" suçlarını işlediği ve kulübü 3 milyon 939 bin 202 lira zarara uğrattığı iddia ediliyor.
 
İddianamede, hukuki işlemlerde avukatlara yüksek ücret verdiği de öne sürülen Şener'in "güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından cezalandırılması isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor