Trabzonspor'dan Süper Lig'e damga

Trabzonspor sezona hızlı başlangıç yaparken hem Avrupa'da hem ligde yoluna devam ediyor

Trabzonspor'dan Süper Lig'e damga

Süper Lig'in 3'üncü haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, üç büyük takıma karşı son dönemde kurduğu üstünlüğü sürdürdü.

1- UEFA'da gruplara kaldı.

2- Son 7 büyük karşılaşmada sadece 1 kez yenildi.

3- Fenerbahçe'ye karşı 6 maçtır kaybetmiyor.

4- Ligde 15 haftadır bileği bükülmüyor

Süper Lig'in 3'üncü haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, üç büyük takıma karşı son dönemde kurduğu üstünlüğü sürdürdü. Bordo-mavililer, teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde son iki sezonda Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 7 lig maçında sadece 1 yenilgi alırken, 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Tek mağlubiyetin yaşandığı 3-1'lik Galatasaray maçında da hakem Ümit Öztürk'ün kararları uzun süre tartışılmıştı.

YENİLGİYİ UNUTTU
Fırtına, Fenerbahçe karşısında ise 6 maçlık (yaklaşık 3 yıldır) yenilmezlik serisi yakaladı. Bu periyotta rakibiyle 4'ü deplasmanda olmak üzere 5 kez berabere kalan Karadeniz ekibi, 1 maçı ise kazandı. Geçen sezon Akyazı'da elde edilen 2-1'lik galibiyetle ezeli rakibe karşı uzun süredir özlemi çekilen 3 puan özlemine de son verildi. Ayrıca geçtiğimiz sezon Galatasaray'ı 4-0, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ise 2-1 yenerek 8 sezon sonra bir sezonda üç büyük takımı mağlup etti.

AVRUPA'DA DA TAM GAZ
Bordo-mavililer, büyük maçlardaki başarısını genele de yaydı. Fırtına'nın ligde tam 15 maçtır bileği bükülmüyor. Son yenilgisini 17 Şubat 2019'da Alanyaspor (0-2) karşısında alan Ünal Karaman'ın öğrencileri, sonraki 15 maçta 5 beraberlik ve 10 galibiyet elde etti. (Ligde devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi). UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag ve AEK'yı saf dışı bırakarak gruplara kalan Trabzonspor; altyapıdan çıkardığı yıldızları, örnek duruşu ve futboluyla lige damga vurdu.

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor