Trabzonspor'da Olağan Genel Kurul gerçekleştirildi

Trabzonspor olağan genel kurulunda, Başkan Ahmet Ağaoğlu ve genel kurul üyeleri açıklamalarda bulundu, gündemdeki maddeler görüşüldü.

Trabzonspor'un 21 Haziran'da yapılması planlanan ancak gerekli çoğunluk sağlanamayan olağan genel kurulu, bugün çoğunluk aranmadan saat 11.00'de KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

MUHARREM USTA MADDESİ KABUL EDİLDİ

Trabzonspor Olağan genel Kurulu KTÜ Osman Turan Kongre merkezinde gerçekleştirildi.

Yapılan genel Kurul’da Eski Başkan Muharrem usta ile ilgili yapılan protokol görüşüldü.

Muharrem Usta’nın, hakkında açılan davadan feragat edilmesi karşılığında kulübe 38 Milyon 438 Bin TL bağış yapması Genel kurul onayına sunuldu.

Yapılan oylama ile oy çokluğu ile kabul edildi.

TRABZONSPOR YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

Trabzonspor Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun yaptığı konuşma sonrasında salon kapıları kapatılarak oylamaya geçildi.

Yapılan oylama sonrasında oy çokluğu ile Trabzonspor Yönetimi ibra edildi.

Trabzonspor'da Olağan Genel Kurul günü / CANLI YAYIN

BAŞKAN AĞAOĞLU KONUŞTU

Biz otel lobilerinde kulübünü eleştiren camialardan değiliz. Yapılan eleştiriler ne şekilde olura olsun yönetim kurulu olarak hepsinin başımın üstünde yeri var. Kulübün en önemli organı genel kuruldur. Finansal olarak yaşadıklarımız ve sportif başarı başta olmak üzere çektiğimiz sıkıntılar ortada. Biz buna istinaden ilk iş olarak gelirin belli bir kısmının üzerinde harcama yapılırsa yönetimin sorumluluğundadır gibi düzenleme yaptık.

Transfer döneminde yapılan transferler ve kulübün bütçesi ile örtüşüp örtüşmediği konusunda bir sunum yapacağım. Aldığımız dönemden bu zamana oyuncu giderleri 40 milyon Euro’dan 19 milyon Euro’ya düştü. Aldığımız son 4 oyuncunun maliyeti de 5 milyon Euro. Günümüz futbolunda maalesef imza parası bir şey var. İmza parası vermek istemiyorsanız oyuncu almazsınız. Net transfer gelirimiz 20 milyon Euro. 2017-2018 sezonunda transfer dilen bir oyuncunun 3 yıllık toplam maliyeti 22 Milyon Euro. Bu noktaya böyle geldik. Net borçlar 2017’de 182 Milyon Euro ile zirve yaptı. Geldiğimiz noktada 113 Milyon Euro. Biz banka borçlarından kaynaklanan 160 TL faiz ödemesi yapan tek kulübüz. Yeniden yapılandırma diğer 3 kulübün istediği bir şeydi. Yapılan çalımalar sonunda 4 kulübün borcu yeniden yapılandırıldı.

Trabzonspor Sportif AŞ’nin sermeye artırımı bugün itibariyle 500 milyon TL. Borsa da Trabzonspor hisse senedinin değeri bugün itibariyle 10 katın üzerinde değer artışı sağlayarak 1.4 Milyar TL oldu. 2019-2020 sezonu Mart Nisan mayıs pandemi dönemine rağmen 61 Milyon TL ciro yapıldı. Mağazacılığa ve ütün satışına büyük önem verdik. 2020-2021 tamamen pandemi etkisinde kalmıştır. Bu sene itibariyle hedefimiz 300 bin forma satışı. Bunu gerçekleştirmek zorundayız. Trabzonspor kulübü her sene bir oyuncusunu yetiştirerek yada geliştirerek satmak zorundadır.

2013’ten beri genel kurullarda onay alınan bütçeler 2020’de 80 Milyon Euro’ya kadar düştü. Yılar itibariyle gelirlere bakıldığında çok büyük değişiklik olmadı. Asıl değişikliği 2018’de 11 Ağustostan sonra yaşadık Trabzonspor’un gelirleri TL bazında yüzde yüzün üzerinde bir atış sağlamış olmasına rağmen Euro bazında neredeyse kafa kafaya. Eğer yarışın zirve mücadelesi içinde değilseniz altyapı ile devam edilir. Ama zirveden uzak mücadele ederseniz size kimse sponsorluk vermez. 5-6 sene kendi yağınızla kavrulmak gibi bir sürece girersiniz ama ödemeleriniz de zorlanırsınız. İsminizin büyüklüğünü zirve mücadelesi ile devam ettirme zorunluluğunuz var.

Trabzonspor'da Olağan Genel Kurul günü / CANLI YAYIN

Avrupa kupalarına katılamamamızın nedeni 2016-2017-2018 yıllarında bizden öneceki yönetimin yaptığı bir mütabakat anlaşması vardı. Trabzonspor’un borcunun kademeli olarak 5 Milyon Euro’ya düşürülmesi gerekiyordu. Gelinen noktada sözleşmenin 1’ 10 oranında ihlal edildiği belirtildi. UEFA’da savunmamızı yaptık. Kesinleşmiş cezaya rağmen önümüzdeki 6 ayda 55 milyon Euro’luk zararın 5 milyon Euro’ya düşürülmesi nezdinde ek süre verildi aynı zamanda gelirlerimizin bir kısmına el konulması kararıyla. UEFA yaptığı incelemede 55 Milyon Euro’dan 17 Milyon Euro’ya düşürmüşüz. UEFA’ya Trabzonspor’un maddelerinin uygulamaya konulması noktasında baskı yapıldı. Baskı yapan isimleri de gelişmelere göre açıklayabilirim. Yapılan incelemelerde vergi affını yaparsanız biz bunu kabul ederiz. Ancak yapmamıza rağmen yine bir baskı ile kabul etmediler ve bize ceza verdiler. CAS’da yapılan toplantı sonrasında Kupa finali sonrasında karar açıklandı ve CAS kararı onayladı.

Ben bir şahsı yada kulübü koruyacak olsam bunu söylemem. Benim koruyacağım kollayacağım tek kulüp Trabzonspor kulübüdür. Faal durumdaki başkana her şeyi söyleyebilirsiniz ama benden önceki bütün başkanların Trabzonspor kulübünün çıkarları doğrultusun dışında hareket ettiğini düşünmüyorum. Bu şahıs UEFA’da hala faal olarak hizmet veren bir kişi. Orada UEFA çalışanının şahsi olarak ifadesi var. Ben bilinmesi açısından söyledim.

Eskişehirspor hakkında bu kulüp şampiyonlukları kaybettiği zaman hayatta olanların değil canlarını kaybeden kaybeden insanların haklarını kim kime helal edecek bugün Trabzonspor kulübü ile alakalı olarak bir takım tasarrufların içinde olan insanlar keserin ve sapın ve o hesabın bir döneceğini düşünerek hesaplarını yapacaklar. Bugün o kulüp 310 in Euo’yu ödeyip o pencereyi açamıyorsa bu onların sorunu. Bu iş alacak verecek işi değildir, farklıdır. O gün hayatını kaybeden Mustafa’nın davasıdır. Ahmet Ağaoğlu’nun davası değildir.

GENEL KURUL BAŞLADI

Trabzonpor genel sekreteri Ömer sağıroğlu tarafından önerilen divan kurulu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Başkanlığında Genel Kurul divanı yerini aldı.

Başkan Genç. Genel kurulun hayırlara vesile olması dileklerini ilettikten sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Genel Kurul gündemi üyelerin oylarına sunudu ve yapılan oylama ile kabul edildi.

İŞTE TRABZONSPOR'UN BORCU

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin mali tabloları ve faaliyet yraporunu okudu.

Sinan Zengin kulübün borcunu 1 Milyar 091 Milyon 490 Bin 668 TL olarak açıkladı. Net zarar ise 37 Milyon 154 Bin 935 TL olarak açıklandı.

Trabzonspor'da Olağan Genel Kurul günü / CANLI YAYIN

DENETLEME KURULU RAPORU OKUNDU

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Örem adın vekili Denetleme Kurulu raporunu okudu.

Trabzonspor'un net üye sayısı 13 Bin 153 kişi olarak açıklandı.

GERİNLİK YAŞANDI

Mali tablolar ve Denetleme Kurulu raporu ile ilgili söz almak isteyenlerin konuşmaları sırasında ilk olarak hasan Fehmi bayraktar söz aldı.

Bayraktar söz alırken “-924 Milyon TL borç nedir başkana sormak istiyorum. Sokakta bir kişiye sorarsak orta derecede matematik bilen bir kişi bu şirket batık der. Bunu hepimiz yaptık. Biz nereye gidiyoruz. Altyapıyı ihmal ediyoruz. Niye biz altyapıyı kuruttuk. Trabzonspor’u sokakta bulmadık. Futbolcu keşfetmek akıl işi değil. Futbol aklı işi. Bu futbolcuları kime göndereceğiz daha sonra. Bu imza paraları nereden geliyor. Bu benden sonra tufan demektir. Ben şunu öğrenmek istiyorum. Bu borçları kim ödeyecek?” dedi.

Bayraktar konuşması sırasında Başkan Ahmet Ağaoğlu’na “Ahmetciğim” deyince gerginlik yaşandı. Başkan Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor Kulüp Başkanına “Ahmetciğim” diye hitap edemezsin diyerek tepki gösterdi.

Bazı genel Kurul üyeleri de Hasan Fehmi Bahraktar’a tepki gösterdi.

Trabzonspor'da Olağan Genel Kurul günü / CANLI YAYIN

SALONDA ALKIŞ TUFANI

Söz alan İbrahim Ertürk “bazılarını rahatsız edeceğim için kulağa değil göze hitap etmek istiyorum diyerek giydiği tişörtü gösterdi. Tişörtünde ise 2010-2011 Şampiyonu Trabzonspor ibaresi yer aldı.

Ertürk, Eskişehirspor’un Trabzonspor kulübünden imza istediği haberlerine değinerek, “onlara imza verirseniz üzerinizde hakkım olsun” dedi.

Divan Başkanı Ahmet Metin Genç bu sözler üzerine, “Eskişehirspor Fenerbahçe ile şike yapmıştır. Eskişehirspor yaptıklarına bir baksın Trabzonspor’dan onlara bir şey gelmez. Bu konuda başkanımıza sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

Başkan Genç’in bu sözleri salonda büyük alkış aldı.

Trabzonspor'da Olağan Genel Kurul günü / CANLI YAYIN

Trabzonspor'da Olağan Genel Kurul günü / CANLI YAYIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor