"Trabzonspor çok iyi transferler yaptı ama iyi takım kuramadı"

Fatih Tekke, hem kendi takımı Manisaspor'daki hem de Trabzonspor'daki son durumu değerlendirdi.

"Trabzonspor çok iyi transferler yaptı ama iyi takım kuramadı"
Haber61 Özel Röportaj / Tuncay Lakot

TFF 1'inci Lig'de borçları nedeniyle FIFA ve Kulüp Lisans Kurulu tarafından toplam 9 puanı silindikten sonra son 3 maçı 7 puanla geçerek erken pes etmeyeceğini gösteren Grandmedical Manisaspor’da Teknik direktörlük görevini yürüten Fatih Tekke başarının sırrını ve Trabzonspor’u Haber61'e değerlendirdi. İşte bu keyifli röportajın satır başları;

Manisaspor’da önemli işlere imza atıyorsunuz bu başarının sırrı nereden geliyor?
Başarının bir öyküsü değil benim için daha kısa bir yolculuk. Bu yolculukta başarımıdır bilemiyorum ama şunu söyleyebilirim bu zamana kadar çalıştığım bütün kulüplerdeki oyuncularla futbolun gerçeğiyle yüzleşmeyle ilgili karakterle ilgili gerçeklerle yüzleşmeyle ilgili problem yaşamıyorlar. Dolayısı ile bizle de bir problem yaşamadılar, o duygu ile onlarınla hedeflediği duygu ile oynayınca olumlu anlamda bir şeyler oluyor. Puan anlamında kazandığımız birçok puan var daha da fazla kazanabilirdik ve kazanmalıyız da. Ligde durumumuz çok iyi değil puanlarımız silindi.2 aylık dönemde ne yaptık. Birçok şey yaptık demek şuan için ne kadar doğru .Oyuncular teknik ekibi sevince güvenip inanınca iyi şeyler olmaya devam ediyor ama daha yolun başındayız.

Ligde puanlarınız silindi sizin gibi birçok kulüp bu tabloyu yaşıyor. Bu sıkıntıların bundan sonraki süreçte nasıl değiştirilerek yoluna koyulabilir.
Herkesin malumu kulüpleri yöneten başkan ve yönetim kurulları bir önceki dönemden kalan borçlar üzerlerine kalıyor bugünün siyaseti iş adamları yardımcı olmazsa bu borçların altından kalkmaları mümkün değil. Herkes kendi şirketini yönetir gibi kulüpleri yönetse bu tip absürt gelir ve gider dengesizliği oluşmaz. Bu olaya birilerinin dur demesi gerekiyor. Siyasi erkin TFF’nin UEFA’nın ekonomik kriterle ilgili yaptırımları var. Kulüpleri doğru yönetmek zorundasınız. Bir hafta boyunca çalışıyorsunuz sabah akşam maçtan galibiyetle ayrılıyorsunuz ve puanlarınız siliniyor. Bu olaylar bütün camianın şehrin duygusunu etkileyen olaylar. Kulüplerin gelir gider dengelerini  transfer seçimlerini, kulüplerin çalıştığı insanların liyakatini ahlakının doğru belirlenip bu mevkilere doğru insanların yerleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu olaylar nasıl düzelir bence ahlaklı insanlarla bu işler düzelir.

Manisaspor’un, Fatih Tekke’nin bu yıl ligdeki hedefi ne ?
Bu yıl sadece bir tane hedefimiz var ligde kalabilmek. Gerçekten kamuoyunun bilmediği birçok sorun ve sıkıntımız var. Dolayısıyla her hafta bizim için çok önemli her hafta negatif duygularla haftaya başlayıp bunu düzeltme adına birçok hamle yapıyoruz. Zor bir durumdayız ama sahanın içinde oyuncularımız inanılmaz bir mücadele sergiliyorlar. Bu mücadelenin karşılığını şuan için alıyoruz. Lige baktığımız zaman kadro yapısı olarak genel anlamda iyi bir kadro yapımız var. Puanlarımız silinmese 16 puanımız olacak ve Play off’ u zorlayacak bir kadro yapısına sahibiz. Puan silmeler ve yalnız bırakılmışlıklar bu oyuncuların motivasyonunu genel hatlarıyla bozdu.

Bu kadar maddi sıkıntılarla boğuşurken oyuncuların sahada gösterdikleri bu mücadeleyi neye bağlıyorsunuz?
Burada şunu demek yanlış olur biz yaptık oldu. Oyuncularımız bizim onlara gönülden konuştuğumuzu hissediyorlar. Tecrübelerimizi bu konu ile ilgili öngörülerimizi profesyonel futbolcunun yaşamındaki karşılaşabileceği şeylerin bu ülkede normal olduğunu futbolcunun sahanın içerisinde mekanının saha içi olduğunu saha içerisinde performansını antreman ve maçta ne kadar fazla olumlu şekilde sergilerse nerede ve ne şekilde olsun maddi ve manevi kazanacaklarını söylüyoruz ve yaşıyorlar. Her şey para değil insanlar verilen mücadeleyi görüyorlar ve buna saygı duyuyorlar bu önemli bir şey. Bu durumda oyuncularımla beraber bu durumdan çıkarsak çok büyük bir başarı elde etmiş oluruz. Bu başarılarda insanlar tarafından unutulmayacak şeyler bunlar. Doğruları gerçekleri konuştuğunuz zaman insanların buna inanmaları şuan için olan bu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de bir sporcunun maruz kaldığı şiddet olayı var. Bir çok kulüp bu tür sıkıntılar yaşıyor. Konu nasıl çözüme kavuşturulur ?
Bu soru bir spor adamının cevap vermesi gereken bir sorumudur ya da sorun mudur. Bu soru spor adamının çözümünü bulacağı bir sorun değil. Benim yıllardır verdiğim mesaj aynı bizim özümüze dönmemiz lazım. Bizim özümüzde ahlak var hikmet var, merhamet var, samimiyet var, dürüstlük var adalet var çalışma var liyakat var bunların hiçbirisi olmayınca bu tip şeylerin olması da gayet normal.

Trabzonspor’un gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Trabzonspor’un kadrosu son dönemlerin en iyi kadrolarından birine sahip hem maddi pahalılık anlamında hem de kalite anlamında. Trabzonspor takımı çok iyi transferler yaptı ama iyi takım kuramadı. Kazanmak tabi ki Rıza hoca için Trabzonspor’umuz için önemli Trabzonspor forvet hattı her takıma gol atabilen bir yapıya sahip. Biraz takım savunmasına dikkat edilirse şampiyonluk yarışının içerisinde olabilir. Trabzonspor’umuz da defalarca yaşadığımız bir şey var hiç olmadık yerde krizler çıkartmak. Bu krizlerle giden iyi şeyleri bozmak. Camianın veya kişilerin bunlara müsaade etmemesi lazım. Genel hatlarıyla Rıza hoca için olumlu tarafı kazanıyoruz bu çok önemli bu dönem için.

Yıllarca Trabzonspor’da forvet mevkiinde oynayıp sayısız gollere imza attın. Trabzonspor’un forvet hattını nasıl yorumlarsınız?
Trabzonspor’un üç oyuncusu (Burak, Rodallega, N’doye) farklı oyun özelliklerine sahip. Trabzonspor’un önde oyuncu tercihleri seçiminde zorluk değil Rıza hoca için tam bir renklilik var. Her oyuncu maça çıkarken şunu düşünüyor benim gol atmam lazım, performansının iyi olması lazım. Takımın ilk 11’in de şans bulanlar bu şansları çok iyi değerlendiriyorlar bu çok iyi bir şey keşke her mevkii de böyle olsa. Hocanın istediği bir şeydir aslında bu olumsuz bir şey değil aksine olumlu bir şeydir bu.

Camiaya Bir mesajınız var mı hocam?
Öncelikle size teşekkür ediyorum. Trabzon’un değerlerini hiç yalnız bırakmıyorsunuz. Bizim en büyük problemlerimizden biri de değerlerimizi bir araya getirebilmek onları buluşturabilmek onlara sahip çıkmak  onlara yardımcı olmak önemli. Dolayısıyla şuan sizin yaptığınız şey benim çok hoş bir şey benim adıma teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor