Trabzonspor CAS başvurusunu yaptı

Trabzonspor Avrupa Kupalarından 1 yıl men cezasının kalkması için CAS'a başvurdu.

Trabzonspor CAS başvurusunu yaptı

Trabzonspor CAS başvurusunu yaptı. UEFA'nın bordo mavili ekibi Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men etme kararının ardından, Uluslarası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a başvurma kararı alan Trabzonspor başvurusunu gerçekleştirdi.

Karadeniz ekibi adına çalışan İsviçre'deki hukuk bürosu da savunma hazırladı.

Trabzonspor bu 3 raporu bir araya getiren ve oldukça kalın bir dosya ile CAS'ın kapısını çaldı.

İŞTE CAS'A GİDEN DOSYANIN DETAYLARI

1 - ATILIM İÇERİSİNDEYİZ
Trabzonspor Kulübü, Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma gereği sizin (UEFA) de talebiniz doğrultusunda gelir gider dengelerinde önemli bir aşama kaydetmiş hatta yakın zaman içerisinde kar açıklamıştır.

2- TALİMATLARA UYULDU
Yıne UEFA'nın talebi doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından uygulamaya konulan Lisans Talimatlarına harfiyen uyulmuş, hatta örnek gösterilen hale gelinmiştir. Tüm lisanslar alınmıştır.

3- RAKAMLAR ORTADA
UEFA'nın ceza vermesine neden olan vergi ve borsa gibi konularla eski döneme ait hesaplarda detaylı bir şekilde tekrar izah edilecek. Kulübün bağımsız denetçiler tarafından sıklıkla kontrol edildiğine vurgu yapılacak.

4- UEFA YANIMIZDA
UEFA'nın kendinden bağımsız Finansal Kontrol Kurulu tarafından verilen bu ceza sonrası Trabzonspor ile iletişime geçtiği kaydedildi. UEFA'nın kulübün ekonomik adımlarından memnun olduğu da savunmada yer alacak.

5- DAVALIK DEĞİLİZ
Trabzonspor'un savunmasında geçmişte birçok hukuki sorunla CAS'a gelmesine rağmen son dönemde Bankalar Birliği yapılandırması sonrası hiçbir futbolcu, menajer veya kulüple davalık olmadığı da hatırlatılacak.

HIZLANDIRILMIŞ YARGI İSTEYECEK
Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası alan Trabzonspor, CAS'tan hızlandırılmış yargı süreci isteyecek. Ağustos ayının ortalarında kararın verilmesini talep edecek. Böylece Şampiyonlar Ligi'nde mutlaka boy gösterecek..

Ağaoğlu, Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmeleriyle ilgili dün şu ifadeleri kullanmıştı:

"CAS'a kapsamlı bir başvuru yapıyoruz. Hukuki süreç başladı. Konuşmak doğru değildir ama biz sustukça çok farklı senaryoları, hikayeleri anlatan insanlar gün geçtikçe artıyor. Süreç başladıktan sonra çok kısa süre içinde neyin ne olduğu belli olacak. Bu konu çarşamba akşamı saat 17.00'de UEFA açıkladı. Perşembe sabah 01.00 sıralarında bizim gündemimizden düştü. Gerçekten rahatız çünkü elimiz çok güçlü."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor