Trabzonspor camiası Mustafa Hacıkerimoğlu için kenetlendi

Trabzonspor camiası, TFF yönetimine bordo mavili ekip tarafından önerilen ancak engellenmeye çalışılan Mustafa hacıkerimoğlu için kenetlendi.

Trabzonspor camiası Mustafa Hacıkerimoğlu için kenetlendi

Trabzonspor camiası Hacıkerimoğlu için kenetlendi

Trabzonspor’un eski başkan ve yöneticileri TFF üyesi Hacıkerimoğlu için kenetlendi.

Trabzonspor’un TFF yöneticiliği için önerdiği Mustafa Hacıkerimoğlu’na başkan adayı Mehmet Büyükekşi’nin isteksiz davranması bordo mavili camiayı kenetledi.

Eski başkan ve yöneticiler peş peşe açıklamalar yaparak Hacıkerimoğlu’na destek verdiler.

SADRİ ŞENER

TEPEDEN GELME İSİMLERLE OLMAZ!

Şener, "Futbol Federasyonu seçimlerinde kulüplerin belirlediği isimler, yönetim kurullarında yer almalıdır. Tepeden gelme isimlerle bu işi yaparsanız, sıkıntıya düşersiniz! Federasyon Başkanı olacak kişinin, kulüplerden gelecek olan isimleri değerlendirip, buna göre kurulları oluşturması gerekmektedir. Burada uzlaşı olması şart" ifadelerini kullandı.

HACIKERİMOĞLU, YÖNETİMDE OLMALIDIR!

"Yedi tane delegesi bulunan Trabzonspor’un yönetim kuruluna isim vermek istemesi yasal hakkı olmasa da doğal hakkıdır" diyen Şener, sözlerini şöyle sürdürdü; "Mustafa Hacıkerimoğlu çok değerli bir kardeşimiz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun da Trabzonspor’un haklarını savunma konusunda iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Eğer Ali Koç’un demesiyle TFF yönetim kurulunda listeye alınmazsa, kendisine karşı çok büyük bir ayıp işlenmiş olur"

BENİMDE BAŞIMA GELDİ!

Trabzonspor Kulüp Başkanı olduğu dönemde benzeri bir olay kendisinin de yaşadığını dile getiren Şener, olayı şöyle anlattı;

"Mehmet Ali Aydınlar Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı idi. Kendisi benden yönetim kuruluna bir isim istedi. Bende bu işi en iyi şekilde kotaracağını düşündüğün Önder Karaduman’ı önerdim. Karaduman ile görüştüler anlaştılar. Sonrasında kulüplerin ve siyasetin baskısına dayanamayarak Önder Karaduman’ı yönetim kurulu listesinde çıkarmak zorunda kaldı. Bende bu yapılanlara tepki göstererek TFF yönetim kuruluna isim tavsiye etmeyeceğimi söyledim. Bir de baktım ki; Erdal Atalay, Aydınlar’ın listesine girmiş. İstifa etmesi gerektiği kendisine söyledim. Fakat Atalay, sözümü dinlemeyerek görevine devam etti"

BÜYÜKEKŞİ NEDEN ADAY OLDU?

TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi’nin aday olmasına şaşırdığını ifade eden Şener, "Mehmet Büyükekşi hali vakti yerinde iyi bir iş insanı. Neden böyle bir tercihte bulundu, sebebini bilmiyorum. Bu işi hakkıyla yapacak mı yapamayacak mı, bunu da zaman gösterecek" şeklinde sözlerini tamamladı.

MAHMUT AKSU

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda yeni yönetim listesinde yer almaması için yoğun çaba sarfedilen Mustafa Hacıkerimoğlu’na karşı sergilenen tavır, Türk futbolunun içinde bulunduğu düzenin en çarpıcı örneği olarak görülmelidir.
Haksız yoldan kazanmaya alışanların, talimatla herkesi yöneteceklerini zannedenlerin karşısına duvar gibi dikilen Mustafa Hacıkerimoğlu, yılların alışkanlıklarını bozmuş, oyunun gerçek anlamda kuralına göre oynanmasının mücadelesini vererek duruşundan taviz vermemiştir.
İşte O’nu yeni dönemde futboldan uzak tutmaya çalışan kesimlerin tüm gayretleri, kirletilmeye çalışılan düzenin tekrar geri gelmesi ve senaryoların istenildiği gibi uygulanabilmesi uğrunadır.
Mustafa Hacıkerimoğlu, bugüne kadar verdiği, adaletli, temiz futbol mücadelesi nedeniyle birilerini rahatsız etmiş olmalı ki şimdi bu çevreler kendisini yok etmenin yollarını aramaktadırlar.
Ancak unuttukları birşey var ki; temiz futbola karşı sergiledikleri tavır, bugün kazanmış gibi görülmelerine yol açsa da, yarınlarda çok daha büyük hezimetlerle yüzleşmeleri sonucunu doğuracaktır.
Bu dik duruşlu adamın arkasında siyasi ayrım gözetmeksizin, hangi kesimi temsil ederse etsin, hemşerilik duygularından uzak, sadece adaletli futbol beklentisinde olan büyük Trabzonspor camiası tek vücut olmuş durumdadır.
İşte en büyük zafer budur...
Bu bütünlük atmosferi önümüzdeki süreçte de Trabzonspor’un en büyük itici gücü olacaktır.
Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun “Tek adayımız Mustafa Hacıkerimoğlu’dur” kararını görmezden gelenler, yeşil sahalarda, sportif anlamda başlarına geleceklerin tedbirlerini şimdiden almaya başlasınlar.
Çünkü yarın onlar için çok geç olabilir...

CELİL HEKİMOĞLU

1461 Trabzon başkanı Celil Hekimoğlu "Mustafa Hacıkerimoğlu’nun sadece Trabzonspor’a değil 1461 Trabzon kulübüne de desteklerini esirgemediğini ifade ederek, “Özellikle pandemi sürecinde birçok problemin çözümü noktasında bizlere yardımcı olmuş çok değerli bir insandır. Bu süreçte de desteğimiz Mustafa Hacıkerimoğlu’nadır" ifadelerini kullandı.

ÖNDER KARADUMAN

Trabzonspor eski Başkan Yardımcılarından Önder Karaduman, Haber61 TV’ye konuk oldu.

Genel Koordinatörümüz Atakan Kadıoğlu’nun sorularını cevaplandıran Karaduman, ‘Trabzonspor yönetim kurulu çok zor şartlarda takımımızı şampiyon yaptı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum’ dedi. TFF seçimlerine de değinen Karaduman, ‘ Ahmet Ağaoğlu, Mustafa Hacıkerimoğlu konusunda ısrarcı olmalı. Hacıkerimoğlu, demek ki Federasyondaki bazılarını rahatsız etmiş ki; TFF yönetim kuruluna alınmak istenmiyor! Geçmişte aynısı bana yapıldı. Ahmet Ağaoğlu’nun bu sorunu uzlaşı içinde çözeceğine inanıyorum’ dedi.

NURİ ALBAYRAK

Trabzonspor eski başkanlarından Nuri Albayrak, Türkiye Futbol Federasyonu olağanüstü genel kurulu öncesinde mevcut yönetim kurulu üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu’nun liste dışı bırakılma çabalarıyla ilgili gelişmelere açıklık getirdi.

Futbolun içinde çöreklenmiş mafya ve çete düzenini bozma uğraşları nedeniyle Mustafa Hacıkerimoğlu’na karşı İstanbul kulüplerinin cephe aldığına dikkat çeken Albayrak, “Futbola adalet ve hakkaniyetin gelmesi için yıllardır konuşulan fakat bir türlü icraata geçilmeyen süreçler yaşadık. VAR sisteminin gelmesiyle İstanbul kulüplerinin, Anadolu kulüplerine avantaj sağlayan şike ve benzeri eylemlerin birçoğu ortadan kalktı. Sağlıklı bir sistem oluşması yönünde de en büyük gayreti veren ve futbolda adaletin gelmesi için çaba gösteren Mustafa Hacıkerimoğlu, işlerine gelmedi tabi ki. Baktığınızda bugün Hacıkerimoğlu’na karşı gelenler çete ve mafya ile birlikte olanlar. Anadolu kulüplerinin bu konuda her hangi bir itirazı olmadığına göre eski sisteme dönmek ve adaletsizliği yeniden inşa etmek isteyenler Mustafa Hacıkerimoğlu’nu istemeyenlerdir. VAR sisteminin gelmesi ile Anadolu takımlarıyla İstanbul takımları arasında yaşanan adaletsizlik kısmen ortadan kalkmıştır ve bunun kalkmasında da Mustafa Hacıkerimoğlu’nun önemli bir yer tuttuğunu düşünüyorum. Sadece adalet ve hak diyen bu arkadaşımızla TFF çatısı altında görev yapan diğer arkadaşlarda hakemlerin hegemonyasını ortadan kaldırmak adına önemli bir adım atmıştır. İnanıyorum ki 3 lig hakemleri içinde bile bugün art niyetle sahaya çıkan hakemlerden daha iyi maç yönetecek hakemler vardır. Bu değişim için cesaret gerekli ve bu cesareti ortaya koyanların içinde de Mustafa Hacıkerimoğlu vardır. Bu işin en büyük tehlikesi ise bu oyun hayata geçerse Anadolu kulüpleri özgüveni kaybeder ve daha sonra bu kişilerin ikinci ve üçüncü planının önü açılır” dedi.

AHMET CELAL ATAMAN

Eski kulüp başkanlarından Ahmet Celal Ataman, Trabzonspor yönetim kurulunun Türkiye Futbol Federasyonuna önerdiği ismin istenmemesinin kabul edilemez olduğunu belirterek bunu doğru bulmadığını söyledi. Ataman, Mustafa Hacıkerimoğlu’nun neden istenmediğinin açıklanması ve istemeyenlerin neden istemediği konusunda kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğinin de altını çizdi. Trabzonspor yönetim kurulunun önerdiği ismin arkasında durarak camiadan aldığı yetkili ve sorumluluğu yerine getirmek zorunda olduğunu da belirten Ataman, “Kendi planladıkları düzenin bozulmasını istemeyenler Mustafa Hacıkerimoğlu’nu istemeyerek niyetlerini ortaya koymuştur. Ben bu hamleyi bazılarının eski alışkanlıklarının depreşmesi olarak görüyorum. Başta da belirttiğim gibi her ne olursa olsun Trabzonspor’un büyüklüğü önerdiği isimde ısrarcı olmasını ve Mustafa Hacıkerimoğlu’nun arkasında durmasını gerektirir” şeklinde konuştu.

MUSTAFA GÜNAYDIN

Eski başkanlarından Mustafa Günaydın, yeni oluşacak TFF yönetim kurulu listesinde Mustafa Hacıkerimoğlu’nun yer almaması için gösterilen çabaya büyük tepki gösterdi. Günaydın, Hacıkerimoğlu’nun tavrının ve duruşunun net olduğunu belirterek, “Kızdığını, ağladığını ve güldüğünü belli eden bir arkadaşımız. Suçu neymiş? Hakkaniyetli davranması mı, adalet araması mı? Yan çizen ve yalpalayan bir karakter olmadığı için hakkaniyetten ve adalet duygusundan uzak olan insanlar böyle insanları istemez. Türk futbolunu perde arkasından dizayn eden ve bu doğrultuda yapılaşma sürecini kontrol etmeye çalışan kişilerin Türk futbolundan sökülüp atılması için Mustafa Hacıkerimoğlu gibilerin sayısının arttırılması gerekir. VAR sisteminin de katkısı ile öncelikli olarak maçlarda hakemlerin tarafsızlık ilkesi ortadan kalkmıştır. Bu iradeyi yönetin insanların da futbolun asıl sahibi olması gerekir. Hakemlerin ve perde arkasında ki insanların hegemonyasından futbolun kurtulması için Mustafa Hacıkerimoğlu’nun ortaya koyduğu irade desteklenmeli. Çünkü Mustafa Hacıkerimoğlu tezgahı bozduğu için birkaç çıkarcı yüzünden istenmeyen adam ilan edilmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor camiası Mustafa Hacıkerimoğlu için kenetlendi

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU 

Trabzonspor Eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mustafa Hacıkerimoğlu'nun TFF yönetiminde yer alması gerektiğini belirtti ve ''Federasyon başkanlığına aday olan birinin omurgası olması lazım. Çakallar ancak bu tür işleri yapar. Yönetimler, kendilerine yakın olan insanları geçmişten bu zaman koyuyorlar. Federasyon başkan adayı olmadığım için pişmanım. Yönlendirmeyle futbol yönetilmez. Mehmet beyi tanımıyorum, bu tür adamları Türk futbolunu yönetemez. Trabzonspor Kulübü'nün verdiği üyeleri ben kabul etmiyorum deme şansı olabilir mi? Herkes imza vermiş Fenerbahçe imza vermemiş almayın imzasını. Aday mı var karşınızda. Ahmet Ağaoğlu'ndan tek bir şey bekliyorum. Trabzonspor'un önerdiği isimleri kabul etmeyen Federasyonu ben de tanımıyorum desin. Mustafa Hacıkerimoğlu benim de arkadaşım. TFF'de oyun çevirmeye çalışan dalkavukların önünü kesti başka bir şey yapmadı. Sahada dürüstçe başarı kazanmak isteyenlerin onur duyması lazım.'' dedi.

Trabzonspor camiası Mustafa Hacıkerimoğlu için kenetlendi

MUHARREM USTA 

Trabzonspor'un Eski Başkanı Muharrem Usta açıklamasında, ''Mustafa Hacıkerimoğlu Trabzonspor camiasının kırmızı çizgisi olmalıdır. Buradan geri dönüş yok. Sayın Hacıkerimoğlu TFF'nin yeni yönetim kurulunda ya olacak, ya da olacak. Bu inat daha fazla sürmemeli'' ifadelerini kullandı.

ALİ SÜRMEN

Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen “TFF üyemiz Sayın Mustafa Hacıkerimoğlu hakkında Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun TFF Yönetim Kuruluna önerilme kararı var.
Aksi bir karar olmayacağına göre, Sayın Mehmet Büyükekşi’nin oluşturmaya çalıştığı yeni kurulunda, olmayan bahaneleri var gibi kabul edip, şampiyon takım camiasını karşısına almayacağını, adaletsizliği ilke edinenleri değil, adaletli temsilcilerle yola çıkmayı tercih edeceğini düşünüyorum. Biz adaletli ligi ve onun temsilcilerinden biri olan Sayın Mustafa Hacıkerimoğlu’nu savunmaktan asla vazgeçmeyiz.” Şeklinde konuştu.

ŞÜKRÜ KULEYİN

Trabzonspor divan Kurulu Üyesi Şükrü Kuleyin “Trabzonspor Yönetimine; Yeni oluşacak Futbol Federasyonu Yönetim kuruluna Mustafa Hacıkerimoğlunu koyamıyorsanız, Hiç kimseyi önermeyin..! Hatta kurullara bile adam vermeyin.. Bırakın “Haksızlığı hak gören” 3 büyüklerin tiyatro ekibini kursunlar.. Trabzonspor’un haklarını savunan, Haksızlıklara karşı dik duran, Mustafa Hacıkerimoğlunu istemeyen İstanbul lobisine diyoruz ki; Trabzonsporlular; “Adaletle kazanmaya Aseletle kaybetmeye” devam edecektir...” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler