Trabzonspor borsada kazandıran takım oldu

Trabzonspor, borsada Dört Büyükler arasında yatırımcısına en çok kazandıran takım oldu.

Trabzonspor borsada kazandıran takım oldu

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ay yatırımcısına tek kazandıran Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ oldu.

Galatasaray Sportif Sanayi ve Ticari Yatırımlar, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin hisseleri eylülde değer kaybederek yatırımcısını üzerken, Trabzonspor'un hisseleri değer kazanarak yatırımcısını sevindirdi.

Verilere göre spor endeksi eylül ayında yüzde 3,7 değer kaybetti.

Borsa İstanbul'da hisseleri eylül ayında yüzde 4,8 yükselen Trabzonspor söz konusu dönemde yatırımcısına tek kazandıran spor şirketi oldu.

Fenerbahçe, geçen ay yüzde 6,3 ile yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu. Fenerbahçe'yi yüzde 3,6 ile Galatasaray izledi. Beşiktaş ise yüzde 3,5 ile yatırımcısına en az kaybettiren spor şirketi oldu.

Yılın 9 ayında bütün spor şirketleri yatırımcısına kaybettirdi

Yılın 9 aylık döneminde ise bütün spor şirketleri yatırımcısına kaybettirdi. Söz konusunu dönemde yatırımcısına en fazla kaybettiren yüzde 46,9 ile Beşiktaş oldu. Eylül ayında yatırımcısına tek kazandıran spor şirketi olan Trabzonspor'un hisseleri ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 41,3 azaldı. Söz konusu dönemde Beşiktaş ve Trabzonspor'u yüzde 35,8 ile Fenerbahçe izledi. Galatasaray ise yüzde 24,2 yatırımcısına en az kaybettiren spor şirketi olarak gerçekleşti.

En fazla piyasa değerine Galatasaray sahip

Eylül ayı sonu itibarıyla halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine Galatasaray sahip. Piyasa değeri 858 milyon 600 bin lira olan Galatasaray'ı 638 milyon lira piyasa değeriyle Fenerbahçe, 520 milyon 800 bin liralık piyasa değeriyle Beşiktaş ve 129 milyon liralık piyasa değeriyle Trabzonspor takip etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler