Trabzonspor - Beşiktaş maçı saatinde Trabzon'da hava durumu nasıl olacak?

Trabzonspor, Süper Lig'de 5. hafta mücadelesinde Beşiktaş'ı konuk edecek. Peki, maç saatinde hava nasıl ve kaç derece olacak? Detaylar haberimizde.

Trabzonspor - Beşiktaş maçı saatinde Trabzon'da hava durumu nasıl olacak?

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de 5. hafta mücadelesinde bugün 20.00'de Papara Park'ta Beşiktaş'ı konuk edecek.

MGM'nin tahminlerine göre Trabzonspor - Beşiktaş maçının başlama saatinde Trabzon'da hava açık ve 20.7 derece olacak.

papara-hava.jpg

MUHTEMEL 11’LER

TRABZONSPOR: Uğurcan, Mehmet, Benkovic, Baniya, Eren, Mendy, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Trezeguet, Visca, Onuachu (Umut)

BEŞİKTAŞ: Mert, Rosier, Necip, Colley, Masuaku, Rashica, Salih, Hadziahmetoviç, Gedson, Muleka, Aboubakar.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

Trabzonspor ile Beşiktaş bu güne kadar 136 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda 46 kez Trabzonspor, 54 kez Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrıldı. 36 karşılaşma beraberlikle sona erdi. Trabzon’da oynanan 54 karşılaşmada 26 kez Trabzonspor, 16 kez Beşiktaş kazandı. 12 karşılaşmada taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor ile Beşiktaş en son 16.04.2023 tarihinde Trabzon’da karşılaşırken müsabaka 0-0 beraberlikle sona erdi. Trabzonspor son maçında deplasmanda Kasımpaşa’yı 5-1 mağlup ederken Beşiktaş Evinde Karagümrük’ü 2-0 ile geçti.

Trabzonspor ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde 101'inci kez karşı karşıya gelecek. Bu rekabet tarihinde alınan galibiyet sayılarında siyah-beyazlı ekibin 37-36 üstünlüğü bulunuyor (27B).

Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki son üç Süper Lig maçı berabere biterken, bu rekabet tarihinde daha uzun seriye sahne olan bir süreç yaşanmadı.

Trabzonspor, Süper Lig tarihinde en fazla gol yediği takım konumundaki Beşiktaş'a (142) rakip olduğu son 20 maçın 19'unda kalesini gole kapatamadı. Bordo-mavililerin bu süreçte gol yemediği tek maç geçen sezon bu statta 0-0 sona erdi (Nisan 2023).

Trabzonspor ile oynadığı son 10 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Beşiktaş (5B 4M), tek galibiyetini Eylül 2020'de bu statta aldı (3-1).

Yabancı teknik direktörler yönetiminde Beşiktaş'ı konuk ettiği son beş Süper Lig maçını kaybeden Trabzonspor, bu karşılaşmalarda attığı üç gole karşılık 14 gole izin verdi. Lig tarihinde Trabzonspor'un başında Beşiktaş'ı iç sahada mağlup eden tek yabancı çalıştırıcı Urbain Braems (Eylül 1989).

Trabzonspor'a rakip olduğu son beş Süper Lig maçını kazanamayan Beşiktaş (3B 2M), bu rekabette daha uzun bir seriyi sadece Ekim 1977-Mart 1985 arasındaki 16 karşılaşmalık süreçte yaşadı.

Nenad Bjelica yönetiminde çıktığı 12 Süper Lig maçında altışar galibiyet ve mağlubiyet alan Trabzonspor, bu süreçteki galibiyetlerinde ortalama 3.5 gol atarken (toplam 21) altı yenilgide sadece altı gol bulabildi.

İstanbul takımlarını konuk ettiği son 15 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Trabzonspor (7G 7B), tek mağlubiyetini geçen sezon Ümraniyespor karşısında aldı (1-2).

Süper Lig'in ilk dört haftasında en fazla asist yapan iki oyuncudan biri olan Abdülkadir Ömür (3; Görkem Sağlam ile eşit), geçen sezonun tamamında aynı sayıda gol pası verebilmişti.

Görev yaptığı son iki Süper Lig maçında üç golde pay sahibi olan Enis Bardhi (2 gol & 1 asist), daha önceki 31 karşılaşmada ulaştığı sayıyı yakalamak istiyor (4 gol).

Beşiktaş formasıyla Süper Lig tarihinde Vincent Aboubakar'dan (7) daha fazla derbi golü atan tek yabancı oyuncu Bobo (10). Kamerunlu santrfor, Trabzonspor'a rakip olduğu dört lig maçında iki gol sevinci yaşadı.

Bu sezon Süper Lig'de Beşiktaş formasıyla en fazla çalım atan (9), top kapan (8) ve faule maruz kalan (12) oyuncu Gedson Fernandes.

Nenad Bjelica, Trabzonspor tarihinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip olduğu ilk Süper Lig maçlarının tamamını kaybeden ilk yabancı teknik direktör olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Süper Lig'de Beşiktaş'ın başında çıktığı son beş deplasman maçını kazanan Şenol Güneş, siyah-beyazlıların tarihinde üst üste altı deplasman galibiyeti alan ilk Türk teknik direktör olmak istiyor.

Beşiktaş ile üst üste altı dış saha karşılaşması kazanan son isim, 2014/15 sezonunda bunu başaran Slaven Bilic'ti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler