Trabzonspor basketbolda yabancı oyuncu krizi: Açıklama yaptılar...

Trabzonspor Basketbol takımı oyuncularından açıklama...

Trabzonspor basketbolda yabancı oyuncu krizi: Açıklama yaptılar...

Trabzonspor Basketbol takımında yaşanan maddi kriz sonrasında yabancı oyuncularla yolların ayrılmasının yankıları sürüyor.


Yabancı oyunculardan Chris Obekpa, Sarunas Vasiliauskas, Brady Heslip Caleb Green açıklamalarda bulundular. 

KENDİLERİNİ BİZİM YERİMİZE KOYMALI

Chris Obekpa, "Kulüpte neler olup bittiğini gerçekten biliyor musunuz? Maaşların geç ödenmesi sezonun sonraki zamanlarında ortaya çıksa bir anlamı olabilirdi fakat daha sezonun ilk 3 ayında bu durum başladı. Sizin de bildiğiniz üzere takımdaki tüm oyuncular burada olabilmek için evlerini terk ettiler ve aldıkları sorumlulukları yerlerine getiremediler çünkü kulüp yönetimi verdiği sözleri tutmadı. Biz onların hâlimizi anladıklarını umarak oynamaya devam ettik fakat aynı hikâyeler devam etti. Ve şimdi kötü olan biz mi olduk? Taraftarlar kendilerini bizim yerimize koymalı." dedi.

HER ŞEYİMİZİ VERDİK

Sarunas Vasiliauskas, "Bu kulüp için her şeyimizi verdik, zira sezon başında ayrılabilirdik ancak hep birlikte kalıp kulübü Basketbol Süper Ligi'nde tutmak için savaştık. Play-off'lara kalabilirdik fakat herkes aynı şeyi istemedi. Trabzonspor Basketbol'un gerçek taraftarlarına sevgiler." dedi.

AYAĞA KALKMAMIZ GEREKİYORDU

Brady Heslip, "Taraftarlar için üzgünüm. Biz Trabzonspor'a ve taraftarlara özellikle saygı duyuyoruz. Bugün oynamadığım için kendimi kötü hissediyorum ancak kendimiz için ayağa kalkmamız gerekiyordu. Bütün bir yıl bu durumla uğraşıyor ve her hafta çok çalışıyoruz. Trabzon şehrini gerçekten çok seviyorum, o şehir bana ev oldu. Keşke her şey daha farklı ele alınabilseydi fakat şu an içinde olduğumuz durum budur. Umarım bunu düzeltebiliriz. Bizi her zaman desteklediğiniz için teşekkür ederim." dedi.

EN AZ 3 KEZ GREVİ ENGELLEDİM

Caleb Green, "Biz Trabzonspor'u seviyoruz! Sezon boyunca kötü mali şartlar altında oynadık ve takım için karakter ortaya koyduk. Bu takım basketbol oynamaktan gerçekten keyif aldığı için bu kadar dayandık fakat belli bir noktada tüm takımın mücadelesi için gereken yapılmalı. Herhangi bir kişi, bir iş için evinden çok uzaklara giderse ve kendisine ödemeler konusunda sürekli yalan söylenirse, o kişi sabrını yitirir. Trabzonspor'un iki sezon üst üste ceza almasının bir sebebi var... Trabzonspor'u ayakta tutmak için maaşımdan fedâkarlık ettim ve en az 3 kez grevi engelledim.  Benim ilgilendiğim tek şey basketbol oynamak ve kazanmak fakat bir noktada benim fedakârlığım kulüp tarafından geri ödenmeli çünkü oyuncular yaşamlarını sürdürebilmek için para kazanmak zorunda. Yaklaşık 2 hafta sonra toplamda 3 maaşım ödenmemiş olacak, 5 maaşımın ödenmemesini mi beklemeliydim? Takım arkadaşlarımın ipotekleri, faturaları, çocukları 2 ay daha mı beklemeliydi? Grevin en önemli kısmı bize 1 aylık maaşlarımızın 3'te 1'i teklif edilmesine rağmen Türk oyunculara hiçbir şey teklif edilmemesiydi... Bu grevi daha çok bizim sahip olduğumuz haklara sahip olmayan Türk oyuncular için yaptık. Sözleşmeleri gereğince onlar hâlâ oynamak zorundalar ve maalesef onların maaş ödemeleri 5 ay geriden geliyor! Tüm içtenliğimle bize teklif edilen 1/3 maaşların onlara ödenmesini umuyorum. Bugün çıktılar, savaştılar ve bunu hak ettiler. Varsın yabancı oyuncular 'kötü adamlar' olarak bellensin, nihayetinde herkes için doğru olan olacaksa öyle olsun. En nihayetinde bence bu bir karakter ortaya koymaktır." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler