Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, canlı yayın konuğu olduğu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan açıklamalarda bulundu

Trabzonspor'da Başkan Ertuğrul Doğan, Tivibu Spor'un konuğu oldu.

Başkan Doğan, yapılan çalışmalar ve takımın gidişatına dair önemli açıklamalar yaptı.

İşte Başkan Doğan'ın açıklamalarının satır başları:

Hayatımdaki en anlamlı şeylerden biri Trabzonspor başkanlığı. Bunun ciddi bir sorumluluğu var. Bu zamana kadar bu sorumluluğu üstlenmeye çalıştım. Bundan sonra da öyle olacak.

İkinci başkanlık, asbaşkanlık. Ciddi tecrübeler yaşadık. Mutluluklar da oldu. Sıkıntılar da oldu. Trabzonspor çok ciddi ekonomik sorunlar yaşadı. Kaçan şampiyonluklar vardı. Onlardan çıkardığımız dersle yeni bir şampiyonluğa yelken açtık ve eksikleri tamamlayarak başka yere geldik, güle oynaya farklı bir şampiyonluk kazandık. Aynı zamanda tüm dünyanın da konuştuğu bir şampiyonluk oldu. Trabzon'daki olaylar spontane gelişti. Bu çapta bir yere gideceğini kimse hesap etmemişti. Birçok kulüp bizlere dönüş yaparak tebrik etti. İnşallah bunları yeniden başaracağız.

Açık sözlü biriyim. Aday olduğum da söyledim. Asbaşkan olduğum dönemde hatalarımız olmuştur. Bilerek isteyerek yapmamışızdır ama hatalarımız olmuştur. Bu işleri duygusallığın dışında ticari olarak da bakmak gerek. Bir şirketin en önemli şeyi değeridir. Trabzonspor mali açıdan sıkıntılarla boğuşurken sürekli başarıdan bahsetmek hikaye olur. belki başarı yakalarsın ama devamlılığı olmaz.

50 milyon Euro'ya yakın maliyetle kadro kurduk. Yanlışlardan döndük. Bir kısmını çözmeye çalışıyoruz. Trabzonspor'a hiçbir yöneticisi isteyerek zarar vermez. Bir eksiktir bu. Taraftarlara daha iyisini vermek zorundayız.

Çok ciddi anlaşmalar yaptık. Bu konuda fazla mütevazi da olmayacağım. Trabzonspor ve Türk futboluna bakınca önemli anlaşmalara imza attık. İçimizdeki Trabzonspor sevgisi ve taraftara olan borcumuzdan dolayı bunları yapmak zorundayız. 70 milyon Euro'ya yakın parayı kasaya soktuk. Geçmişe dönük futbolculara borç kalmadı.

Geçen yılki sistemin yıkılmasının ana sebeplerinden biri de futbolcuların maaşlarını alamamasıydı. Şampiyonluk döneminde ise tam tersi futbolcuların maaşı zamanında yatıyordu. Futbolcuların maaşlarını zamanında istemesi en doğal hakkı.

Maaşını ödeyemeyeceğin bir kadroyu kurmanın anlamı yok. Daha önce de söyledim. Biz geldiğimizde maaşları ödeyemeseydik, Trabzonspor'un önüne çıkan bilanço 85-90 milyon Euro'yu buluyordu. Trabzonspor bu konularda çok dikkatli olmak zorunda. Bu benim tek başıma başarabileceğim bir şey değil. Trabzonspor camiası içlerinden çıkan kardeşlerine doğruyu yaptığı sürece destek olsun. 4-5 ay geride olan maaş ve onlarca bonservis borçlarını kapattık.

Görüşme aşamasında olduğumuz ve ciddi boyutlara getirdiğimiz sponsorluklar da var. Yeni yıla doğru, yeni yılın başında devreye alınacak bir çok konu var. Bunları yapmak yeterli değil. Trabzonspor sahada da gereken dirayeti de göstermek zorunda.

Zor bir 5 aylık süreç geçti. Çok büyük ekonomik sorunlar yaşadık. Bunları bilerek geldik. Şikayetimiz yok. Biz bu sıkıntıyı çekmek için geldik. Sıkıntıya talip olup geldik. Çözeceğiz.

Abdullah Avcı bize yıllar sonra şampiyonluk sevinci yaşattı. Kendisine inanan biriyim. Gelirken de giderken de dostluğunu gösterdi. Tekrar kendisine teşekkür ederim. Kariyeri ve şampiyonluğu, hocalığı tartışılmaz ama bizim şu anda çok değerli ve yörenin yapısına uygun bir hocamız var.

Bjelica hırslı, takımı motive eden, ufak bütçelerle ciddi başarılar elde eden bir teknik adam. Sivas maçı öncesi geldi, yarın sahaya çıkarım dedi. Şehre alıştı. Hocamızın yapısına uygun bir şehrimiz var. Mesleki olarak sabah 7, akşam 9 futbol çalışan birisi.

Bjelica, Trabzonspor'u biliyordu. Kendisiyle çabuk anlaştık. Beklediğimizden de hızlı oldu. Sorunlar olmadı, oldu. Yine benzer şeyler de olabilir ama hocamızın aklı ve niyeti bizim tarzımıza çok uygun. Uyumlu gidiyoruz. Transfer sürecinde uyumluyduk. Onay vermediği kimseyi de almadık.

Hocamızın kurduğu takım son 4-5 haftada oluşan takım. Yönetim için geç kaldı diyorlar. Elbette diyebilirler. Doğru zamanda doğru parayla doğru oyuncuları aldık.

Stadyum sponsorluğu konusunda geç kaldığımız söylendi. Biz gelip 1 ay içinde bu işi bitirmiştik. Başka şirketle TL bazlı bir anlaşmaydı. Euro'daki artıştan kaynaklı yarı yarıya ücretimiz düştü. Ben de Trabzonspor başkanı olarak, Trabzonspor'un en önemli asetini, biz de İstanbul kulüplerine olduğu gibi devlet desteği yok. Öyle konuşuyorlar ama bize devlet desteği yok. Ben göremedim. Stat sponsorluğu konusunda direndik. İlk anlaşmanın iki katına bir anlaşma yaptık.

Mendy şu maliyetin 3 katı maliyete sahipti. Mesela Onuachu'nun bonservisi, bizden 20 istediler. Bir şeyleri de ortaya koyup doğruları anlatmak gerek. Bizim aklımızdaki tek şey, taraftarımızın istediği yere Trabzonspor'u taşımak.

Bir yandan borçları ödemek zorundasın, bir yandan da transfer yapmak zorundasın. Futbolcu, 'ben paramı almadım, transfer yapıyorsun' diyor. Bu tür sorunlar oluyor. Transferlerin geç kalması da maliyetler sebebiyleydi. Gerçekler var, bunlar yokmuş gibi davranamazdık.

Önce sponsor bulduk, borçları ödedik. Sonra transferlere başladık. Borçları ödemeden transferler yapamazdık.

Pepe çok istemesinden kaynaklı bir sakatlık yaşadı. Kontrollerde bir sorun yoktu. 3 kez sağlık kontrolünden geçti. 3 yıllığı da konuştuk ama 35-40 milyon Euro'yu bulan maliyetler karşımıza çıktı. Milli Takıma gitmenin aklında olmadığını söylemişti. Şu an takıma motive ve sahaya dönmek için koşturuyor. Doktorlar ile görüşüyor. Kendisinin bir an önce sahalara dönüp faydalı olacağını düşünüyorum. İşlin alsın ve doğrusu bu. Bize geldiğinde sakatlığı yoktu.

Hocamızın santrfor için ilk sıradaki ismi Petkovic'ti. Şampiyonlar Ligi elemeleri olayı farklı noktaya getirdi. Sonra Onuachu'ya yöneldik. Maliyetler çok yüksekti. Kulübü 18-20 milyon Euro'luk bonservis bedeli bekliyordu. Kiralık olarak aldık. Bir başka santrfor daha vardı. Onun ismini şimdi söylemek istemiyorum.

Trabzonspor'un kaptanına, oyuncu gitmek istemiyorsa ve kulüpte vermiyorsa hiçbir Türk takımının teklif yapması mümkün değil. Biz Uğurcan'ı versek de bir Türk takımına gitmez. Ben de vermem zaten. Avrupa'dan iyi bir talip gelirse, Trabzonspor'u ve ailesini temsil edeceği bir teklif gelirse olabilir.

Abdülkadir Ömür de çok büyük yetenek. Düzgün ve karakterli. Yaşam anlamında futbolcuda olması gereken tüm özelliklere sahip. Çok daha önemli yerlerde de olabilir. Ben bundan sonra olacağını düşünüyorum. bu arkadaşların en büyük özelliği Trabzonsporlu olmaları. Onlar da daha iyisini yapmak istiyor. Birlik olmak durumundayız. Bu saatten sonra bile önemli yerlere gidebileceklerini düşünüyorum. Hocamız onlara değer katacaktır.

Bakasetas önemli bir futbolcu. Bizden biri, Trabzon'un dışından biri olarak görmüyoruz. Teklif yaptık, düşünmek istedi. Düşüneceğim deyip de gidip farklı takımlarla görüşecek biri değil. Teklifimiz geçerli, yakın zamanda yeniden görüşeceğiz. Kendisi Trabzon'da ve Trabzonspor'da tutmak istiyoruz. Siopis'ten de çok memnunduk. Ona da teklif yaptık. Ama onun yarı fiyatına başka takıma gitti.

Devre arası ve sezon sonu transfer dönemi için iki ayrı senaryo hazırladık. Şu anda oyuncularla görüşmelere başladık. Takımı nasıl daha ileri taşırız diye planlıyoruz. Belki ayrılıklar da olabilir. Tüm senaryolara hazırlıklıyız. Borcumuz yok. Bu sezon elimiz biraz daha rahat. Ne geleceğini ve ne gideceğini biliyoruz. Bütçe hazır. Geçen sezon uçurumun kenarından geçen bir Trabzonspor vardı. Maaşları ödeyemeseydik 80-90 milyon Euro'luk ceza ile karşı karşıya kalacaktık. Böyle bir şey olsa insanların yüzüne bakamazdık. Evet, biz de pahalı transferler yaptık. Önce 80 milyon Euro'yu buldum, sonra Pepe'ye ciddi paralar verdik.

Altyapı denince her zaman akla Trabzon gelir. Zamanında çok ciddi harcamalar yapıldı. Altyapıdan önemli isimler de çıktı. Ama nasıl çıktı? Biz geldiğimizde de iflas ettik. Oyuncular serbest kalıyor. Altyapıdan oyuncuları a takıma aldık. Önemli oyuncular çıktı. Ama çıkmayabilirdi. Bir plan dahilinde olmadı. Doğru yapılanmayı yapmak zorundayız. Abdullah Avcı, Double Pass'ı bize önerdi. 1 seneyi geçti, çalışıyoruz. İçeri girdiğimiz an enerjiyi alıyoruz. Bir akademi havası olduğunu anlıyoruz. 1 yıl sonra hemen bir şey mi bekliyoruz, hayır ama benden sonra gelenler de bunda ısrarcı olmalı. Bu rakamlarla kulüplerin ayakta kalması mümkün değil. Futbolcu yetiştirmek ve satmak zorundayız.

Eleştiren de eleştirmeyen de bizim taraftarımız. Biz onların kalbinden geçeni biliyoruz. Trabzonspor dönüşümü sağlamak zorunda. Diğer kulüplerin yaptıkları beni ilgilendirmez. Biz değişimi ve dönüşümü yapmak zorundayız. Evet, biz de yarışacağız. Bize destek olsunlar, hocaya ve oyunculara sahip çıksınlar. Bir arada olursak yeniden başarılar yaşarız.

Beşiktaş maçında galibiyet bekliyordum ama bu kadar net bir galibiyet beklemiyordum. Bunu da açık açık söyleyeyim.

Eski bir basketbol yöneticisiyim. Basketbol Trabzon'da olmalı. Hareketli bir spor olduğu için bizim yapımıza da uygun. Önümüzdeki sezonun planlaması için bir sponsorluk görüşmesi yapıyoruz. Basketbolu yeniden Trabzon'a getirmek istiyoruz.

Belgesel, dijitalde 4 bölüm halinde yayınlanacak. Bein Sports'un yan kuruluşu ile anlaşıldı. Bölümler haline getiriliyor. O bölümler dahilinde yayınlanacak.

Ahmet Ağaoğlu ile aramızda bir soğukluk oldu. Dışarıya da yansıdı. Başkanlığa aday olduğumdaki konuşmamda da sosyal medyadaki açıklamamda da kendisine teşekkür ettim. Kendi açımdan rahatım. İki taraf açısından bu soruya yanıt veremem. Soğukluk olduğu doğrudur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler