Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: UEFA’yı CAS’a şikayet ettik

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Divan Genel Kurulu2nda konuştu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: UEFA’yı CAS’a şikayet ettik

Haber61 - Spor Servisi

Trabzonspor Divan Kurulu bugün gerçekleşti Kurulda konuşma yapan Ahmet Ağaoğlu, UEFA’yı CAS’a şikayet ettiklerini belirterek önümüzdeki ay duruşmanın olacağını belirtti. Ağaoğlu “UEFA geliriniz giderinizden az diye bize ceza verenler gelirimizi kesiyor!” ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu ”2016-17-18 ile ilgili UEFA ile yapılan sözleşme 10’a 100 oranında ihlal edildiği için UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve ceza almamız istenmişti. Özellikle 2018 senesinde maksimum 5 Milyon Euro zarar edilmesi gerekirken 55 Milyon Euro açık verince direk sevkedildik. Ama 2018’in başından itibaren ortaya koyduğumuz programı 31 Ocak’ta UEFA Finansal Fair Play Komitesi, süreç içinde maliyeti aşağıya çektiğimizi, altyapıya önem verdiğimizi vs bütün detaylarıyla anlattık. Oradan şöyle bir tavsiye kararı çıktı; Her ne kadar 55 Milyon Euro açıkla gelseler de bu programla devam etmeleri şartıyla izleme altında olarak Avrupa’ya katılmalarına mani yoktur. Ancak UEFA’dan gelen gelirlerin yüzde 50’sine el koyulmak şartıyla…” dedi.

31 Haziran’da biz Bankalar Birliği ile yeniden yapılandırmaya imza attık Diyen Ağaoğlu “Bu olay da 2 UEFA’nın tavsiye notunun içinde yer alıyor. Dolayısıyla haziran itibariyle önümüz açıldı ama yüzde 50’lik kesinti çok büyük. Şuan Avrupa’da kazanmamız halinde 550 Bin Euro, Beraberlikte 23 Bin Euro ikisi de TFF’nin verdiği paralarla eşdeğer. Yapmış olduğumuz seyahatler konaklamalar masraflar ve bir de puansız döndüğünüz zaman bunun hiçbir anlamı kalmıyor. Bu konuyla alakalı CAS’a bir dava açtı. Önümüzdeki ay bir duruşma gerçekleşecek. Burada en büyük argümanımız şu: Siz zaten geliriniz giderinizden az diye bize bu cezayı verirken kulübün başarıdan dolayı kazandığı gelirin yarısına el koyuyorsunuz bunun bir mantığı yok. Tahmin ediyorum ki en azından yüzde 25’i kaldırılır ve kulübümüze bir miktar gelir sağlamış olacağız. Bu turnuvalar takımlar gelir elde etmek için katılırlar. Benim 11’e 11 maç yapmak için Getafe’ye gitmeme gerek yok.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler