Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu açıkladı: Kimlere tazminat ödenecek?

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, geçmiş yönetimden kalan tazminat yükünü açıkladı.

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu açıkladı: Kimlere tazminat ödenecek?

Haber61 / Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu düzenlediği basın toplantısında, kulübün mali durumunu net şekilde ortaya koydu. Başkan Ağaoğlu, Muharrem Usta döneminden kalan tazminat borçlarının 22 Milyon TL olduğunu açıkladı. 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, eski teknik direktör Ersun Yanal ve futbolculardan Özer Hurmacı, Ersun Yanal, Aykut Demir ile Mehmet Ekici’ye toplam 22 milyon TL tazminat ödeyeceklerini aktardı. Başkan Ağaoğlu, Trabzonspor eski teknik direktörü Ersun Yanal ile futbolcularla iyi ayrılamayan Muharrem Usta ve yönetimi nedeniyle bordo-mavili kulübü toplamda 22 milyon TL ödemeye mahkum edildiğini söyledi. 

ÖZER HURMACI FERAGAT ETTİ, İMZALAMADILAR! 

Başkan Ağaoğlu toplantıda şöyle konuştu: "Bu borçlar verilen süre içerisinde ödendi. Kulübün mevcut konsorsiyumdan kullandığı bir kredi vardı. 5 yıl içerisinde bu kredinin ödenmesinin mümkün olmadığını zaten ödenmiyordu üzerine faiz gelmiş. Ana para 100’se faizi dahi ödenmediği için 110’a çıkmış. Bunun yeniden yapılanması için görüşmelere başladık. Bizim vermiş olduğumuz nakit akış tablosu olumlu karşılandı Denizbank’ın satışı söz konusu olduğu için ilerleyemedik. Satış gerçekleştirdikten sonra bu geçmiş borcumuzu 8 yıla yapılandıracağız. Halkbankası ile kredi görüşmelerimiz devam etti. 17 Nisan’da 85 Milyon Liralık kredi ile bütün ödemeleri yaptık. Az öncede söyledim gibi borcumuz olan kulüpler ve oyuncuların borçlarımızı kaldırdık. Lisans olarak önümüzde problem teşkil edecek Özer Hurmacı 5,5 Milyon TL, Ersun Yanal 1,5 Milyon Euro, Aykut Demir 6 Milyon TL, Mehmet Ekici’nin 2,5 Milyon TL kesinleşmiş ve haciz istemi ile gönderilmiş dosyalar var. Bunlarla uzun süredir görüşüyoruz. Bunlar TFF lisansına engel teşkil eden dosyalar. Bunlar neresinden bakarsanız bakın mukaveleleri biten oyunculara ve teknik direktörlere ödemek zorunda kaldığımız para 25-30 Milyon TL. Bunlar bir şekilde halledilmesi gereken dosyalardı ve çözümlenmesine bize kaldı. İki dosyada bir miktar indirimle TFF lisansına engel olan bu borçları kaldıracağız. Lisansa engel borç kalmamış olacak. Bunların kendileri ile uzun süredir indirime gitmek için görüşüyoruz. Özer Hurmacı’nın kulübe feragatname imzaladığı daha sonra anlam veremediğimiz nedenlerle bu feragatnamenin imzalanmadığı ve yargı yoluna gidip 5 milyonluk alacağının kesinleştiğiydi. Ersun Yanal 750 bin Euro’ya razıydım diyor. Az önce dediğim gibi kendisi ile anlaşmaya yakınlaşmayıp bu duruma geldi. Kendilerine yarısını ödeme gibi taleplerimiz oldu. Bunlar hassas konular. Bir şekilde işçi ile işveren yargı önüne gittiyse genellikle her zaman için çalışan lehine karar verir. Bunlar bir şekilde halledilmesi gereken sorunları. Aykut Demir ve Mehmet Ekici ile konuşmadım ama kamuoyu Mehmet Ekici olayını biliyor. Ersun Yanal'ın 750 bin liraya razı olduğu ancak görüşme yapılmadığı hatta reddedildiği biliniyor. Özer Hurmacı'nın kendisinin imzaladığı ama kulüpte imzalanmayan kulüpte feragatnamesi var. Özer Hurmacı Trabzon'un çocuğu bunu nasıl yapar diyorlar. Kulüp bana yolun uzununu gösterdiği için bu yola gitmek zorunda kaldım diyor. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler