“Trabzonspor başarıdan önemli şeyleri kaybediyor”

Muzaffer Bilazer önemli açıklamalarda bulundu.

“Trabzonspor başarıdan önemli şeyleri kaybediyor”

Haber61 / Spor Servisi 

Trabzonspor’un eski oyuncusu ve Muzaffer Bilazer, Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.


Trabzonspor'un 50. yıl kutlamalarına katılan teknik adam Muzaffer Bilazer şunları söyledi: “Biz bu oluşan kültürün bir parçasıyız. Futbolculuğumuzu, futbol adamlığımızı buna borçluyuz. Bize bu mirası bırakanlara teşekkür ediyorum. Burada gördüğünüz şey bir kültür, bir gelenek. Trabzonspor kulübü son yıllarda bu konuda önemli adımlar attı. Buna ihtiyacımız vardı. Belki son yıllarda istediğimiz sonuçları elde edemesek de saha dışındaki bütünleştirici etkinlikler de taraftar için çok önemli. Bu anlamda kulübe de teşekkür ediyorum. bu hissi, coşkuyu yaşamak çok önemli. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önemli olan bunun devamını getirmek ve bizden sonraki kuşaklara da bunu aktarabilmek. Trabzonspor kulübünün diğer kulüplerden avantajı var. Saha içindeki başarıyı yakalasalar da saha dışındaki bu tutkuyu yakalama şansları yok." 


"ŞAMPİYONLUĞU KOVALARKEN DEĞERLERİMİZİ KAYBETTİK"


Türk futbolundaki yabancı transfer durumunun getirdiği kültürel zedelenmeye dikkat çeken teknik adam Bilazer, "Trabzonspor kahraman aramaya başladığı gün kulübün yıkımıdır" diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Yabancı oyuncuların sayısına çok fazla karşı değilim ama sanal piyasa oluşuyor. Bu piyasadan da  beslenen bazı insanlar var. Bunun önüne geçebilecek kanunlar getirebilirsek bu Türk futbolu adına iyi olabilir. Yerli oyuncuların da yabancı oyuncularla rekabet etmesi lazım. Trabzonspor' ihtiyacı evrenselleşmek değil Trabzonspor'un ihtiyacı kendi olabilmesidir. Trabzonspor şu an kendi olabilmesinden çok uzaklaştı. Kulüp olarak bunun önüne geçmemiz lazım. Trabzonspor'un ihtiyacı başarı ya da şampiyonluk değil, çok daha önemli şeyleri kaybediyor. Biz şampiyonluğu kovalarken asıl sahip olduğumuz değerleri kaybettik ve bunları anlayabilecek insan sayısı bu şehirde çok az. Belki 60 yaşın üzerindeki insanlar bunu anlayabilir. Taraftarı pahalı transferlere alıştırmak belki da Trabzonspor'un geleceğini kaybettirecek. Bunları anlatmaya çalışsak en çok tepkiyi biz çekeceğiz. Üst düzey ve pahalı oyuncu transferlerine alışmış bir taraftarı bu saatten sonra mutlu etmek çok zor. Önemli olan önce taraftarı buna inandırmak. Yarın altından kalkamayacağımız bir sürece girersek kahraman aramaya başlarız. Trabzonspor kahraman aramaya başlarsa o gün bu kulübün yıkımıdır. Kulübü kurtarmak için kahramana ihtiyaç yok. Trabzonspor futbolcusunun, teknik adamının, yöneticisinin, antenörünün yediği yemek, giydiği kıyafet bile beğenilmiyor. İlk önce bu kültürel sapmayı aşmamız lazım." şeklinde ifade etti. 






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler