Trabzonspor Başantrenörü Ernak: "İstediğimiz tempoyu bulamadık"
Trabzonspor Basketbol Takımı, Türkiye Kupası çeyrek finalinde Ankara deplasmanında Türk Telekom’a 100-77 mağlup olarak organizasyondan elendi. Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan bordo-mavili ekibin deneyimli başantrenörü Selçuk Ernak, rakiplerinin fiziksel üstünlüğüne dikkat çekerek aldıkları mağlubiyeti analiz etti.
"Türk Telekom Daha İyiydi"
Maçın genelinde istedikleri oyun karakterini sahaya yansıtamadıklarını belirten Selçuk Ernak, şu ifadeleri kullandı:
“İstediğimiz tempoda oynayamadığımız bir maç oldu. Türk Telekom, oyunun fiziksel kısmında daha iyiydi ve bunun karşılığını aldı. Kendilerini tebrik ediyorum."
"Kupaya Katılmak Önemliydi"
Bordo-mavili takımın bu sezonki kupa yolculuğunu da değerlendiren Ernak, takımının turnuvaya katılım göstermesinin değerli olduğunu vurguladı. Üzgün olduklarını belirten tecrübeli teknik adam, "İlk senemizde kupaya katılmış olmak önemliydi ancak devam edemediğimiz için üzgünüz. Kupada Final Four’a kalan tüm takımlara başarılar diliyorum.” dedi.
Fiziksel Üstünlük Maçı Getirdi
Trabzonspor, maçın ilk çeyreğinde 18-17’lik skorla oyunda kalsa da ikinci periyottan itibaren Türk Telekom'un pota altındaki etkili oyununa karşılık vermekte zorlandı. Özellikle fiziksel direnç noktasında rakibinin gerisinde kalan bordo-mavililer, devreye 51-37 geride girdi ve ikinci yarıda da bu farkı kapatamayarak sahadan mağlup ayrıldı.
Kaynak:Haber61