Trabzonspor Avrupa'nın 5 ligini geride bıraktı!

Bu alanda Trabzonspor'un rakibi yok!

Trabzonspor Avrupa'nın 5 ligini geride bıraktı!

Bu sezon Avrupa'nın 5 büyük liginde topu en fazla direkten dönen takım Trabzonspor oldu.

Bu sezon Avrupa'nın 5 büyük liginde topu en fazla direkten dönen takım Trabzonspor oldu. 24 topu direkte patlayan bordo-mavili ekip, çok şanssız anlar yaşadı. Yalnızca, Kayserispor maçında Rodallega'nın vuruşunda direkten dönen topu Yusuf boş kaleye göndererek takımını öne geçirdi. Bu sezon topu en çok (6 kez) direkten dönen oyuncuların başında da Rodallega geliyor. Kolombiyalı futbolcuyu ise (5 kez) Ekuban takip ediyor. Özellikle Rodallega geldiği günden bu yana direkleri aşmakta zorluk çekiyor. Trabzonspor kariyeri boyunca 16 kez direğe takılan tecrübeli golcü, eğer direkten dönen toplarını golle sonuçlandırmış olsaydı; 49 gole ulaşacaktı. Kolombiyalı forvet çıktığı 77 maçta fileleri 33 kez sarstı.

AÇIK ARA LİDER: 86 KEZ
Fırtına, Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda bu yana 86 kez kale direklerini nişan aldı. En yakın takipçi Beşiktaş ise 57 kez direkleri döverken lisetenin 3. sırasına da 56 kez direkleri bulan Galatasaray oturdu.

İKİNCİ YARIDA COŞUYOR
Karadeniz ekibi maçların ikinci yarılarında coşuyor. Bordomavililer ligde attığı 57 golün 24'nü ilk, 33 golü ise ikinci devrede buldu. Karadeniz ekibi söz konusu gollerin 4'ü defanstan, 16'sı orta saha oyuncularından gelirken 36 gol ise forvetten geldi.

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor