Trabzonspor Avrupa liginin en genç takımı

Trabzonspor, Getafe karşısına çıktığı 11 şile Avrupa Liginin en geç takımı oldu.

Trabzonspor Avrupa liginin en genç takımı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5'inci hafta maçında Trabzonspor evinde İspanyol temsilcisi Getafe ile karşılaştı. Bordo-mavililerde teknik direktör Ünal Karaman, bu karşılaşmaya alt yapısından yetiştirdiği 5 futbolcunun yer aldığı 11 ile çıktı.

ALT YAPI FUTBOLCUSU İLK 11'DE

Trabzonspor, Getafe karşısına 22.2'lık yaş ortalaması ile çıktı. Bordo-mavililerde teknik direktör Ünal Karaman, Getafe mücadelesinde ilk 11'de 8 yerli ve 3 yabancı oyuncu tercih ederken, bordo mavili kulübün alt yapısında yetişen Abdurrahim Dursun, Serkan Asan, Kerem Baykuş, Abdulkadir Parmak ve Muhammet Akpınar'a ilk 11'de şans verdi.

Bordo-mavililerde ilk 11'de yer alan futbolcuların yaşları da dikkat çekiyor. Trabzonspor’da 25 yaşındaki file bekçisi Erce Kardeşler, ilk 11'in en yaşlı oyuncusu olarak dikkat çekerken, takımın sahadaki en genç oyuncusu ise 2002 doğumlu milli forvet Muhammet Akpınar oldu.

Trabzonspor'un yedek kulübesinde ise alt yapıdan iki futbolcu yer alıyor. Yedek kulübesinde yer alan Behlül Aydın da ikinci yarıda Advijaj'ın yerine oyuna girdi.

SERKAN, ABDURRAHİM VE KEREM'İN PERFORMANSI ALKIŞ TOPLADI

Trabzonspor'da Getafe karşısında sahada yer alan alt yapı futbolcularından sağ bek olarak forma giyen Serkan Asan, U18 Milli Takımı'nın orta saha oyuncularında Kerem Baykuş ve U21 Milli Takımı'nda defans bölgesinde mücadele eden Abdurrahim Dursun'un Getafe karşısında gösterdiği performansla alkış topladı.

Trabzonspor'un alt yaş takımlarında gösterdiği performans ile dikkat çeken 20 yaşındaki Serkan Asan, bu sezonki ikinci UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına çıktı. Serkan, bu sezon 2 kez bordo-mavili takımın formasını giydi.

Bordo-mavili takımın orta sahasında büyük umutlar vaat eden Kerem Baykuş ilk defa Trabzonspor forma giymenin heyecanını yaşadı.

19 yaşındaki milli oyuncu Trabzonspor'un U19 takımı ile bu sezon 10 maça çıktı ve bu müsabakalarda 3 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Trabzonspor’da ilk 11'de şans bulacak Abdurrahim Dursun ise bu sezon ikinci kez bu sevinci yaşadı. 20 yaşındaki milli oyuncu Trabzonspor'un Krasnador'a 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada 90 dakika forma giymişti.

Trabzonspor'da Getafe karşısında ilk 11'de yer alan ve 17 yaş ile takımın en genç ismi olacak Muhammet Akpınar da ikinci kez UEFA Avrupa Ligi'nde bordo-mavili forma ile boy gösterdi.

AVRUPA LİGİ'NİN EN GENÇ TAKIMI

Trabzonspor Getafe maçında sahaya çıktığı 11'le bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde sahaya çıkmış en genç takım oldu. Trabzonspor Krasnodar maçında da genç bir kadroyla sahaya çıkmıştı.

İŞTE AVRUPA LİGİ'NDE SAHA ÇIKMIŞ EN GENÇ TAKIMLAR:

TRABZONSPOR - 22.2
ARSENAL - 23.0.
CSKA MOSKOVA - 23.2.
PSV EINDOVEN - 23.6.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor