Trabzonspor Avrupa hedefini tehlikeye soktu

Bordo mavililer aldıkları mağlubiyetle avantajı kaybetti.

Trabzonspor Avrupa hedefini tehlikeye soktu

Sezon başında 50. yılını kutlayan, Burak Yılmaz, Josa Sosa ve Juraj Kucka gibi yıldızları kadrosuna katan, lige şampiyonluk hedefiyle başlayan Trabzonspor, art arda alınan mağlubiyetler sonrasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Zirve yarışına erkenden havlu atan Bordo- Mavililer, daha sonra Konyaspor karşısında Türkiye Kupası’na son 16 turunda veda etti. Gelecek sezon Avrupa Kupaları’na katılmayı hedefleyen Fırtına’nın, bu doğrultuda ligi 5. sırada bitirmekten ve Akhisar’ın Türkiye Kupası’nda kaybını beklemekten başka çaresi kalmamıştı...

Diagne skoru belirledi 

Uzun zamandır ligde 5. sıradaki yerini koruyan Karadeniz temsilcisi, dün Kasımpaşa karşısına çıktı. 11. dakikada yediği golle kısa süreli bir şok yaşayan Trabzonspor, 17’de Filip Novak ile eşitliği yakaladı. 22’de Trezeguet, İstanbul ekibini öne geçirirken, 45’te Mensah skoru 3-1’e getirdi. Trabzon’da ilk golün sahibi Novak, 48. dakikada farkı 1’e indirirken, Trezeguet bir kez daha sahneye çıktı ve harika golüyle skoru 4-2’ye getirdi. Mücadelede son sözü ise 74’te Diagne söyledi: 5-2.

Avantaj Göztepe’de...

Bu sonucun ardından Fırtına, 49 puanda kalırken, Kasımpaşa 43 puana yükseldi. Göztepe, Yeni Malatya karşısında sahadan galibiyetle ayrılırsa, 50 puana ulaşacak ve puan cetvelinde 5. sıraya yükselecek. Akhisar da Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’ye kaybederse, İzmir temsilcisi gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor