Trabzonspor Antalya’dan  3 puanı nasıl alır?

Maçın şifresi "Kritik hamleler.."

Trabzonspor Antalya’dan  3 puanı nasıl alır?
Haber61/Haber Servisi 
 
Haber61 TV’nin Bakış programı ekibi Turgay Beşyıldız ve Levent Ustabaşı’ndan Akyazı’daki akşamki maç önce iki kritik uyarı ve ‘3 puan nasıl alınır?’ değerlendirmesi..
 
Osmanlı ve Sivas galibiyeti sonrası kupada da Erzurum’a karşı göz dolduran bordo-mavililer, evinde Antalya ile kapışıyor. Trabzon kazanıp zirve doğru emin adımlarla yürüyüşünü sürdürmek istiyor. Peki Bu akşam ne olacak? Trabzonspor nasıl oynamalı? Kritik hamleler nedir?
İşte Turgay Beşyıldız ve Levent Ustabaşı’nın yorumları; 
 
Turgay Beşyıldız;  Sosa ve Uğur’un olmaması eksiklik değil
 
Trabzonspor’un ilk yarıdaki kırılma maçlarında biri olacak bu akşam. Çünkü bu maçı alması halinde zirveye ortak olacak. Bu yüzdende maça sıkı başlaması lazım. Galatasaray önünde oynadığı futbolu Galatasaray karşılaşması başlar başlamaz yaptığı presi Antalya karşısında uygulaması lazım. Uğur ve Sosa’nın sakatlığı var. Çok önemli değil. Burada iki tane formada oyuncu 2 tane Slovak Hubocan ve Druca forma giyecek. Bu yüzden orada bir sıkıntı yok. İlerde tek santraforla oynayacağını düşünüyorum Rıza hocanın.. Çünkü Antalya’nın Eto gibi hızlı oyuncuları var. Bir tane değil 3-4 tane. Bu yüzden orta sahayı ve defansı sağlam tutması lazım. Orta sahayı 5li yapacak hem kanatlardan hücume çıkma pozisyonunda hemde 5li savunma pozisyonunda, bu maçın en önemli etkenlerinen biri taraftar faktörü olacak. Trabzonspor taraftarı Trabzonspor’u zirve yarışının içinde görmek istiyorsa  bu maçta galip gelmesi için elinden gelen desteği vermesi lazım. Tüm Trabzonsporlu taraftarlar imkanı olanların hepsi tribünde yerini alsın.
 
Levent Ustabaşı; Defans bloğu hata yapmamalı!
 
Trabzonspor Antalya karşısına rakibinden daha moralli çıkacak. Yalnız bazı oyuncuların performansı çok önemli. Defans bloğunda daha az hata yapılırsa ve bordo mavililerin orta sahası daha öne sağlam basarsa Antalya’yı kolay geçer. Çift forvet konusunda Rıza hocanın bu maç risk alacağını düşünmüyorum ama bence Trabzonspor her Akyazı müsabakasına çift forvetle çıkmalıdır. Bu arada Trabzonspor taraftarları çok ama çok sabrettiler. Bu akşam da Trabzonspor tribünde en az 35 bin taraftarıyla buluşacak. Malzemecisinden oyuncusuna Trabzonspor takımı oyuna motive olmuş adeta ‘tekmeye kafa atan’ durumda başlamalıdır.
Trabzonspor oyuncuları taraftarının bu desteğine kayıtsız kalmamalı ve oyunda ona göre savaşmalıdır. 
Bu arada  Manchester United takımının gözlemcisi Kevin Stonehouse’nın raporları doğrultusunda tribünde Manchester United Scout ekibi yer alacak. Yusuf’u izleyecekler. Yusuf’a tavsiyem. Trabzonspor gibi oynasın, şımarmadan, gösterişe kaçmadan! Kendi olsun yeter..
 
 
HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu
YAYIN: bein Sports
SAAT: 20.00
STAT: Medical Park
TRABZONSPOR Onur, Pereira, Hubocan, Durica, Mas, Okay, Onazi, Yusuf Y. , Castillo (Olcay), N’Doye, Burak Yılmaz
ANTALYA Ferhat , Sakıp, Angelo, Celustka, Charles, Samir Nasri, Vainqueur, Chico, Samuel Eto'o , Maicon, Deniz Kadah
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler