Trabzonspor altyapısı koleje dönüşüyor!

Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Hamit Cihan "U21'de okuma yazma bilmeyen var, onlara ne öğretebilirsiniz..." diyerek projelerini anlattı.

Trabzonspor altyapısı koleje dönüşüyor!

Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Hamit Cihan Haber61 TV canlı yayınında Trabzonspor'da yapılan altyapısını koleje çevirmek için çalıştıklarını belirtip "U21'de okuma yazma bilmeyenler var. Siz bunlara ne öğretebilirsini" ifadelerini kullandı. 

Hamit Cihan "Bizim yol haritamız, katma, eğitim ve entegrasyon. Yetenekli futbolcuyu katacaksınız. Doğru eğitim vereceksiniz ve iyi entegrasyon sağlayacaksınız. İyi oyuncuyu kattınız, iyi eğitim vermediğiniz de olmaz. Çocuğun iyi bir entegrasyonla profesyonelliğe hazırlanması gerekiyor. Mutlaka buradan A takıma katılım olması gerekiyor. Dünyanın izlediği yolu biz izleyemiyoruz. Dünya takip ediyor, biz U21’e kadar bekletiyoruz. Belki o çocukları başka yerlere göndermek daha iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Eğitimi 3 sosyal ortamda ele almak gerekiyor diyen Cihan "Aile, okul ve kulüp. Çocuğun 24 saati içinde 8 saat uyku, 8 saat okulu var geri kalanında biz çocuğa bir şeyler katmalıyız. Çocuk 4’de okulda çıkıyorsa alacağız buraya getireceğiz. Burada öğretmenleri tarafından belli saatlerde okul eğitimlerini almayı sürdürecek, ardından da idman yapacak. Ben oyuncularımın karnelerini alıp bakıyorum. Şok edici bir durum var. U14 çok iyi kategori ilerledikçe düşüyor u 21 takımında ise üniversiteyi kazanan 4 tane futbolcu var. Onlar da özel üniversite. Bu kategori içinde okuma yazma bilemeyenler var, siz bunlra ne öğretebilirsiniz. Burada veli toplantısı da yapacağım. Sadece futbol oynayarak olmaz. Bizim için akademik eğitim ilk sırada futbol ikinci sırada. Akademik başarının futbola nasıl yararlı olduğu bilimsel bir gerçek." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler