Trabzonspor Alanyaspor karşısında 3 puan istiyor! Muhtemel 11’ler ve tüm detaylar…

Trabzonspor, Alanyaspor ile karşılaşacak. Bordo mavililerde hedef 3 puan.

Trabzonspor Alanyaspor karşısında 3 puan istiyor! Muhtemel 11’ler ve tüm detaylar…

Trabzonspor, Süper Lig’in 28. Haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak.

Bugün (4 Mart 2024 Pazartesi) Alanya Oba Stadında oynanacak müsabakayı Volkan Bayarslan yönetecek. Onun yardımcılıklarını Bilal Gölen ve Ogün Kamacı yapacak. Müsabakanın 4. Hakemi ise Turgut Doman olacak. Saat 20:00’de başlayacak müsabaka Bein Sports 1’den canlı olarak ekranlara gelecek.

Karşılaşmayı Haber61 Canlı Anlatım sistemiyle anlık takip edebilirsiniz.

alnayaspor-trabzonspor-maci-11.webp

MUHTEMEL 11’LER

ALANYASPOR: Ertuğrul, Hadergjonaj, Lima, Aliti, Balkovec, Richard, Fer, Oğuz, Efecan, Augusto, Ahmed Hassan

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Meunier, Mendy, Denswill, Eren Elmalı. Berat Özdemir, Umut Güneş, Bardhi, Visca, Trezeguet, Enis Destan

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

Alanyaspor ile Trabzonspor bugüne kadar 16 kez karşılaştı. Bu müsabakalarda 6 kez Alanyaspor, 6 kez Trabzonspor sahadan galibiyetle ayrıldı. 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Antalya’da oynanan 7 karşılaşmada 3 kez ev sahibi Alanyaspor, 2 kez Trabzonspor kazandı. 2 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı.

İki takım en son 23.10.2023 tarihinde Trabzon2da karşı karşıya gelirken müsabakayı 1-0 Trabzonspor kazandı. Bordo mavililer son maçında evinde Başakşehir’i 1-0 mağlup ederken Antalya ekibi son maçında deplasmanda Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor'u konuk ettiği son Süper Lig maçını 5-0 kazanan Alanyaspor, bu rekabetteki en farklı galibiyeti elde etti. Akdeniz ekibi, bordo-mavililer karşısında üst üste iki iç saha galibiyeti aldığı bir dönem yaşamadı.

Alanyaspor'a rakip olduğu son iki Süper Lig maçını kazanan Trabzonspor, daha önceki 13 karşılaşmadaki galibiyet sayısını yakalamak istiyor (3G 4B 6M). Sezonun ilk yarısında Akdeniz ekibini 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, bugüne kadar rakibini bir sezondaki iki karşılaşmada da mağlup edemedi.

Evinde oynadığı son 11 Süper Lig maçında da gol yiyen Alanyaspor (toplam 19 gol), lig tarihinde taraftarı önünde izin verdiği en uzun seriyi tekrarlama tehlikesiyle karşı karşıya (Aralık 2017-Ağustos 2018).

Bu sezon Abdullah Avcı yönetiminde Süper Lig deplasmanlarında çıktığı 10 maçın ikisini kaybeden Trabzonspor (5G 3B), bu dönemdeki iki mağlubiyetini de gol atamadığı karşılaşmalarda yaşadı (0-2 vs Beşiktaş & 0-1 vs Çaykur Rizespor).

Süper Lig'deki son altı maçını kazanamayan Alanyaspor (5B 1M), en üst ligde yedi karşılaşmalık bir galibiyet hasreti yaşamadı.

Süper Lig'deki son üç maçını gol yemeden kazanan ve bu sezon ilk kez üç karşılaşmalık seri yakalayan Trabzonspor, üst üste 4+ galibiyet aldığı son süreci Ocak-Şubat 2022'de yaşadı (5G). Bordo-mavililerin üst üste dört karşılaşmada kalesini gole kapadığı son dönem ise Şubat 2021'deydi.

Bu sezon Süper Lig'de girdiği net gol pozisyonlarının Trabzonspor'dan (%54.4; 25/46) daha büyük kısmını gole çeviren tek takım Kasımpaşa (%54.5; 24/44). Fenerbahçe (119) ve Galatasaray'ın (104) ardından en fazla net şans yakalayan ekip olan Alanyaspor (62) ise Gaziantep FK'nın (%28.6) ardından bu fırsatların en düşük kısmından yararlanabilen ekip konumunda (%30.7; 19/62).

Bu sezon ligdeki ilk golünü son maçında Fatih Karagümrük ağlarına gönderen Alanyaspor santrforu Koka, Süper Lig kariyerinde iki gol attığı tek karşılaşmayı Trabzonspor karşısında oynadı (Ocak 2023).

Süper Lig'deki son üç maçında da gol atan ve kariyerinin en uzun serisini tekrarlayan Trezeguet, Trabzonspor formasıyla Anthony Nwakaeme'den (Şubat-Mart 2022) bu yana üst üste dört karşılaşmada ağları havalandıran ilk oyuncu olmayı hedefliyor.

Süper Lig kariyerinde Alanyaspor'u konuk ettiği yedi maçın sadece birini kaybeden Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı (4G 2B), tek mağlubiyetini Mart 2021'de 3-1'lik skorla yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor