Trendyol Süper Lig’de bu sezon İstanbul’un üç büyükleri Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı galibiyet elde edemeyen Trabzonspor, sezonun son derbisinde Galatasaray’ı yenerek 555 günlük hasreti sonlandırmak istiyor.
Trabzonspor, şampiyon olduğu 2021-2022 sezonundan üç büyüklere karşı 12 puan toplarken, Bordo-mavililer, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonunda 6’şar puan elde etti. Karadeniz ekibi, bu sezon ise 5 maçta sadece 1 puan elde ederek rakipleri karşısında şampiyonluk sonrasında en az puanını topladı ve maç kazanamadı.
Üç büyüklere karşı 8 maçtır kazanamıyor
Trabzonspor, üç büyük rakibi karşısında galibiyet hasretini sürdürüyor. Bordo-mavililer, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’yi İstanbul’da 3-2 mağlup ettikten sonra Galatasaray’a sahasında 5-1, Beşiktaş’a deplasmanda 2-0, Fenerbahçe’ye ise evinde 3-2 yenildi. Bu sezon ise Beşiktaş ile sahasında 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi, Fenerbahçe’ye 3-2, Galatasaray’a İstanbul’da 4-3, Beşiktaş’a deplasmanda 2-1 ve Fenerbahçe’ye 4-1 mağlup olarak üç büyük rakibi karşısında oynadığı son 8 maçta galibiyet yüzü göremedi. Trabzonspor, 8 maçta 7 mağlubiyet 1 beraberlik aldı
555 günlük hasret
Trabzonspor, teknik direktörü Fatih Tekke yönetiminde üç büyük rakibi karşısındaki ilk karşılaşmasına Fenerbahçe karşısında çıkmıştı. Bu maçtan 4-1’lik mağlubiyetle ayrılar genç teknik adam taraftarı önünde Galatasaray karşısında galibiyet hasretine son vererek, bordo-mavili takım başında üç büyüklere karşı ilk galibiyetini almak istiyor.
İstanbul'un üç büyük ekibi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda son galibiyetini, 4 Kasım 2023'te Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-2 mağlup ederek alan Karadeniz ekibi 555 günlük hasretine son vermek istiyor.
Kaynak: