Trabzonspor 5 Yılda Dibe Vurdu

Spor Toto Süper Lig'in 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe ile puan puana ligi bitiren ve şampiyonluğu şike ile çalınan Trabzonspor son 5 yılda dibe vurdu. Şike davasına konu olan 2010-2011 sezonundan sonra adeta çöküşe geçen bordo-mavililer, bu süreçte ağır y

Trabzonspor 5 Yılda Dibe Vurdu

Spor Toto Süper Lig'in 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe ile puan puana ligi bitiren ve şampiyonluğu şike ile çalınan Trabzonspor son 5 yılda dibe vurdu.

Şike davasına konu olan 2010-2011 sezonundan sonra adeta çöküşe geçen bordo-mavililer, bu süreçte ağır yara aldı. Karadeniz ekibi, yarışan ve Şampiyonlar Ligi'ne giden bir takım olmaktan çıkıp, heyecanını yitiren, hem ekonomik hem sportif çöküş yaşayan bir kulüp haline geldi.

Bu sezon lider Fenerbahçe'nin 26 puan gerisinde kalan bordo-mavililer, Avrupa'ya gitmek için en kolay yol olan Türkiye Kupası'na da veda ederek Avrupa kupalarına katılma şansını kaybetti. 2010-2011 sezonunda 22 maçlık periyotta tam 50 puan elde eden Trabzonspor yarışı lider sürdürürken, söz konusu sezonu Fenerbahçe zirvede bitirdi. Trabzonspor bu sezonun sonrasında yaşanan 3 Temmuz süreciyle birlikte düşüşe geçti. 2011-12 sezonunun 22. haftasında 36 puan ile 5. sırada yer alan Karadeniz ekibi, 2012-13 sezonunda 22 maçlık periyotta 27 puan ile 12. sırada yer aldı. 2013-2014 sezonunda 33 puan ile 7. sırada, 2014-14 sezonun da 37 puan ile 6. sırada yer alırken, 2015-16 sezonunda ise 27 puan ile 14. sırada yer alarak küme düşme potasına yaklaştı.

SÜREKLİ KAOS YAŞANDI

Trabzonspor'un, ezeli rakibi Fenerbahçe ile ligi kafa kafaya bitirdiği 2010-11 sezonunda başkan olan Sadri Şener'in, yapılan kongrede aday olmamasının ardından göreve gelen İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün 15. başkanı oldu. 2,5 yıla yakın bir süre görevde kalan İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün tarihinde kısa sürede en çok teknik adam değiştiren başkan olarak tarihe geçti. Kulüp birçok dava ile karşı karşıya kalırken, ekonomik ve sportif anlamda dip yaptı.

5 YILDA 9 KEZ HOCA DEĞİŞİKLİĞİ VE 110 OYUNCU SİRKÜLASYONU

Bu sezon 22 maç oynamasına rağmen 3 kez teknik adam değişikliği yaşayan (Shota Arvaledze, Sadi Tekelioğlu ve Hami Mandıralı) ve başkanı değişen Trabzonspor, 5 yılda ise 9 kez teknik adam değişikliği yaşadı. Söz konusu dönemlerde Şenol Güneş, Tolunay Kafkas, Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halihodziç, Ersun Yanal, Shota Arveladze, Sadi Tekelioğlu ve ardından Hami Mandıralı takımın başına geçti. Söz konusu dönemlerde ise bordo-mavililer 110 oyuncu ile sözleşme imzalarken, birçoğu ile yollar ayrıldı.

İSTİKRAR VE SİSTEM SORUNU

Trabzonspor'un bugünleri yaşamasının en büyük nedenlerinin başında ise iyi yönetilmemesi geliyor. Görev alan yönetimlerin baskıcı ve sabır göstermeyen sisteme karşı dik duruş sergileyememesi bordo-mavililerin bugün yaşadığı sorunların en tepe noktasında bulunuyor. Geçmiş yıllara bakıldığında bir sistem ve plan takımı olan Trabzonspor'un son yıllarda bu özelliğini kaybettiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler