Trabzonspor 49 hafta sonra ilki başardı

Trabzonspor yeni sezona fırtına gibi başlarken 49 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu

Trabzonspor 49 hafta sonra ilki başardı

Hamsik, Gervinho, Bruno Peres, Cornelius ve Koita gibi yıldızlarla kadrosunu güçlendiren Trabzonspor yeni sezona kusursuz bir başlangıç yaptı. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 5-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, lig tarihindeki en farklı galibiyetine imza attı.

1974-1975 sezonunda yükseldiği ligde 48 sezondur aralıksız mücadele eden bordo-mavililer, Malatyaspor deplasmanında en golcü ilk haftayı yaşadı. Son 3 sezondur açılış maçlarında galip gelemeyerek 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Trabzonspor, 3 sezon aradan sonra ilk hafta karşılaşmasını galibiyetle kapadı.

Bordo-mavili takım, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez bir lig maçında 5 kez fileleri havalandırdı. Geçen sezon ligin 8. haftasından sonra göreve gelen Avcı ile Karadeniz ekibi, sahasında Ankaragücü’nü 4-1 yenerek bir maçta en fazla golünü kaydetmişti.

Trabzonspor, Süper Lig’de tam 49 hafta sonra liderlik koltuğuna da oturdu. En son 2019-2020 sezonunun 27. haftasını lider kapatan bordo-mavililer, 49 hafta aradan sonra ligin ilk basamağında yer alırken, şampiyonluk yarışındaki iddiasını şimdiden ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor