Trabzonspor 36 yılın ardından bir ilk peşinde

Trabzonspor, 36 yıllık hasreti bitirmeye yakın.

Trabzonspor 36 yılın ardından bir ilk peşinde

Süper Lig'de lider durumda olan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselmesinin ardından 36 yıllık tarihi bir hasreti sona erdirme şansı yakaladı.Süper Lig ve Türkiye Kupasını beraber kazandığı son sezonunu 1983/84'te yaşayan Trabzonspor, bu sezon her iki kupa için çok avantajlı bir konumda bulunuyor. Bordo mavililer, iki kupayı bir sezonda son olarak 1983/84 sezonunda kazanmıştı. Trabzonspor, bu sezon iki kupayı birden kazanırsa 36 yıllık özlemine nokta koyacak.

43 YIL SONRA 'ÜÇLEME' OLACAK MI?

Bordo mavililer, bu iki kupayı kazanmasının ardından Süper Kupa'yı da kazanırsa son olarak 1976/77 sezonunda yaptığı 'üçleme'yi tekrarlamış olacak.

Trabzonspor, o dönemki adıyla Türkiye 1. Ligi'ni ve Türkiye Kupası'nı da kazandıktan sonra Süper Kupa olarak oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler