Trabzonspor 35 sezon sonra ilk kez...

Trabzonspor böyle bir seriyi en son o zaman görmüştü

Trabzonspor 35 sezon sonra ilk kez...
Süper Lig’de 12 haftadır yenilmeyen Trabzonspor, 6 sezon sonra en uzun puan serisini elde etti ancak, üst üste oynadığı son 5 maçında da beraberlik elde ederek 35 sezon sonra en uzun da beraberlik serisi aldığı dönemlerden birine ulaştı. Taraftarlar ise yaşanan puan kayıplarına tepki gösterdi.

Süper Lig'in 8'nci haftasındaki 6-1'lik Teleset Mobilya Akhisarspor mağlubiyetinin ardından göreve gelen teknik direktör Rıza Çalımbay ile iyi bir çıkış yapan bordo-mavililer, yakaladığı 5 maçlık galibiyet serisini ardından duraklama dönemine girdi. Çalımbay yönetiminde son 12 maçını kaybetmeyen Trabzonspor, 2010-11 sezonundaki 15 maçlık serinin ardından 6 sezon sonra en uzun puan serisi yakaladığı dönemi geçiriyor.

35 SEZON SONRA İLK
6 sezon sonra en uzun puan serisi elde ettiği dönemi yaşayan bordo-mavililer, 21'inci hafta mücadelesinde Gençlerbirliği karşısında 1 puan alarak, ligde son 5 maçını da beraberlikle tamamlamış oldu ve tarihinde üçüncü kez en uzun beraberlik serisine ulaştı. 1979-80 sezonunda 7 maç ile en uzun beraberlik serisi alan Trabzonspor, en son 1981-82 sezonunda 5 maçlık beraberlik serisi elde etmişti. Bordo-mavililer 2017-18 sezonunda son 5 maçından da beraberlikle ayrılarak, tam 35 sezon sonra lig tarihinde üst üste 5 maçını beraberlikle tamamlamış oldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler