Trabzonspor 11. haftadan sonra ilk kez...

Trabzonspor 11. haftadan sonra ilk kez bunu yaptı.

Trabzonspor 11. haftadan sonra ilk kez...

Süper Lig'de bu sezonun 11. haftasından bu yana ilk kez gol atamayan Trabzonspor, yine bu sezonun 9. haftasından bu yana ilk kez Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir ile aynı haftada puan kaybetmiş oldu.


Trabzonspor'un ligde attığı son dört golde imzası olan Burak Yılmaz'ın eksikliği hissedildi. Göztepe karşısındaki ortalama pozisyon grafiğinde kaleci Onur Kıvrak dışında sadece iki oyuncu bordo-mavililerin kendi yara sahasında yer alırken, bu durum da 'topyekün hücum' olarak yorumlandı. Ancak bu kadar hücuma çıkılmasına rağmen son vuruşlarda etkili olunamadı.

Karadeniz ekibinin Göztepe karşısındaki futbolu takdir kazandı. Bordo-mavililer, bu sezon Süper Lig'de en fazla isabetli pas yaptığı (456) ikinci maçını oynamasına karşın, ligde en fazla isabetli pas attığı beş karşılaşmada da galibiyet alamadı. (2 beraberlik, 3 mağlubiyet) Son dört maçı berabere tamamlayan Trabzonspor, tarihinde Süper Lig'de en son Kasım-Aralık 1981 yılında beş maç üst üste berabere kalmıştı. Bordo-mavililerin berabere kaldığı serideki maçlardan ilki de yine Göztepe karşısındaydı (1-1).

Trabzonspor taraftarları Göztepe maçında alınan beraberliğe üzülse de takımının oynadığı oyundan bir hayli memnun kaldı. Taraftarlar bu durumu sosyal medya hesaplarından, "Yeter ki böyle oynasınlar berabere de kalsa sorun değil. Trabzonspor dik oynasın bize yeter. Göztepe'ye karşı ortaya konan oyuna uzun zamandır hasret kalmıştık. Takım şiir gibi oynadı, bu performans devam ederse golü de atarız" şeklinde duygularını dile getirdiler. Spor otoriteleri de yazı ve yorumlarında istatistiklerde oldukça yüksek rakamla oynayan futbolculardan övgüyle bahsetti.
.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler