Trabzonlu gazeteci İhsan Öksüz Şike Kitabını Yazdı

Duayen Gazeteci Öksüz “Şike Şike Tapeler Yalanlar Gerçekler” adlı 555 sayfalık kitabı ile ilgili bir yazı kaleme aldı

Trabzonlu gazeteci İhsan Öksüz Şike Kitabını Yazdı
Duayen Gazeteci İhsan Öksüz  llkhaber gazetesinde ki köşesinde  kendisinin kaleme aldığı ve haber61 yayıncılık tarafından piyasaya çıkarılan “Şike Şike Tapeler Yalanlar Gerçekler” adlı kitabı ile ilgili önemli bir yazı kaleme aldı
Öksüz kitapla ilgili yapılan yersiz ve mesnetsiz eleştirilere cevap verirken önemli konularında altını çizdi
Haber61 TV’de yayınlanan Tuncay Lakot’un hazırlayıp sunduğu Şehrin Nabzı isimli programın daimi konuğu olan  Trabzon’un duayen gazetecisi İhsan Öksüz’ün kaleme aldığı o yazı
ZORUNLU AÇIKLAMA!
Sevgili okurlar; bundan bir yıl önce bugünlerde “Şike Şike Tapeler Yalanlar Gerçekler” adlı 555 sayfalık kitabım haber61.net yayını olarak piyasa çıktı. Yani sponsoru haber61.net web sitesi, dolayısı ile Murat İskender’dir. Anlayacağınız şahsen kitap satmak, para kazanmak için yazılmış bir eser değildir! Amacım, Trabzonspor’un haklı davasını tüm detayları ile yazıp tarihe belge bırakmaktı. 2010 – 2011 sezonunda yaşanan şike ve teşvik olaylarının belgelerini bir bütün halinde ortaya serip, gelecek kuşakların ne olup bittiğini öğrenmesi amaçlarımızdan biri idi… Bunu başardığıma inanıyorum!
Kitap; içindeki belgeler, iddialar ve suçlamalar nedeni ile birçok kişi ve kurumu ürküttü! Halbuki hiçbir uyduruk belgeyi koymadım kitaba… Ne söylenmiş, ne yazılmış ve ne yapılmış ise kitapta var! Buna rağmen bazı sivri akıllı ve gündemden habersiz serseri mayınların sürekli “Kitap satmak için reklam yapıyorsunuz. Kitaptan ne kadar kazandınız? Zengin mi olacaksınız?” gibi abuk, konuyu dağıtma amaçlı saçma suçlamaları ile karşılaşmadık değil…
Türkiye’de (özellikle yazıyorum), “proje kitaplar” dışında bu işten para kazanan yoktur! Kitap yazmak, para kazandırmaz. Aksine zarar ettirir! Kitap, yazana sadece manevi bir haz verir. Yaşanmış olayları belgeleri ile gelecek nesillere bırakabilirse o bile yeter… Elbette bu işten para kazanmak da isterdim. Ama ne yazık ki şimdiye kadar yazdıklarımdan kazanamadığım gibi, yazmakta olduklarımdan da kazanamayacağım! Bunu biliyor ama üzüntü yerine gurur duyuyorum. Hem Trabzonspor tarihine ışık tutmaya çalışıyor, hem Trabzonspor’a büyük hizmetleri olanları unutturmamaya çalışıyor, tarihe de belge bırakıyorum.
Kitabımın geçtiğimiz haftalarda Lozan’da şike davası ile ilgili yapılan CAS duruşmasında delil olarak sunulmasından ancak onur duyarım! Kitabımın şurada, burada “satılmaması” benim kusurum değildir. Kitap piyasaya çıktığı zaman TS Club’larda satılması için bir talebimiz oldu ama uygun görülmedi! Bunun için de şaşırmış ama kimseye bir kırgınlığım ve sitemim olmamıştır. Takdir görürsek gurur duyarız; o kadar… Burada mağdur olan bence kitabın ana sponsoru sevgili Murat İskender’dir! Asıl teşekkür edilmesi gereken kişi Murat İskender’dir! Çünkü kitap için maddi külfete giren odur!
Bu ülkede liyakatin, asil davranışın, etik değerlere sahip çıkmanın pek değeri olduğuna inanmıyorum. Bu nedenle kitabımın şurada, burada satılması veya satılmaması ile ilgili son günlerde yaşanan tartışmalar tamamen benim dışında gelişmiştir. Hiçbir dahlim yoktur. Arz ederim!
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor