Trabzon'da "tehlikenin farkında mısınız?" projesi!

Uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek için Trabzon'da yürütülen ‘Tehlikenin Farkında Mısınız?’ projesinin kapanış toplantısı yapıldı.    Trabzon Valiliği koordinasyonunda Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülen projeyle ilgili yapılan son toplantıda ko

Trabzon'da "tehlikenin farkında mısınız?" projesi!
Uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek için Trabzon'da yürütülen ‘Tehlikenin Farkında Mısınız?’ projesinin kapanış toplantısı yapıldı. 
 
Trabzon Valiliği koordinasyonunda Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülen projeyle ilgili yapılan son toplantıda konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, projenin toplumun her kesiminde farkındalık oluşturacağına inandığını söyledi. “Birinci önceliğimiz önleyici, eğitici tedbirler ve farkındalığı arttırmaktır” ifadelerini kullanan Vali Öz “Kolluk kuvvetlerimizle beraber denetimlerle uyuşturucu ticaretinin önüne geçmek de en önemli sorunlarımızdan birisidir. Çünkü burada kirli ve yüksek bir kazanç var. Bu kirli kazanç pek çok gayri meşru yapıların ve terör örgütlerinin beslenme kaynağıdır. Dolayısıyla bu kirli kazancı engellemek ve uyuşturucunun pazarlanmasına yönelik tedbirleri arttırmak zorundayız. Bu çerçevede Numune Hastanemizin bünyesinde 90 yataklı bir psikiyatri servisini hizmete soktuk. Bunun içinde AMATEM fonksiyonunu yerine getirebilecek yatılı ve ayakta tedavi yapabilecek bir birimi de oluşturduk. Trabzon’da bu ciddi sorunun çözümünü hep birlikte sağlayacağız. Tedavi sürecinin rehabilitasyon kısmını kapsayan, sonuçlarını takip edecek ve uzmanlarla desteklenmiş bir mekanizmayı da büyükşehir belediyemizle hayata geçireceğiz” dedi.
 
20151224aw613378_01.jpg
 
BAŞSAVCI MUHTARLARDAN YARDIM İSTEDİ
 
Toplantıda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ise, “Madde bağımlılığı konusu çok önemli bir konu. Türkiye’yi ileriye taşımak istiyorsak bunu sağlıklı nesillerle başaracağız. Bunun için de madde bağımlılığı konusunda gençlerimizi ve çocuklarımızı korumak zorundayız. Birçok insan bu konuda aldığı bilgiyi maalesef adli mercilerle paylaşmıyor. Bu çok ciddi bir tehlikedir. Bu tehlike bizim evimize kadar girebilir düşüncesiyle duyulan bizimle paylaşılırsa, bu konuda çok daha başarı elde edebiliriz. Özellikle muhtarlarımızın bu konuda edindikleri bilgileri bizimle paylaşmasını istiyoruz. Kimseyi hapse atmak gibi bir düşüncemiz yok. Bu konuda yardımcı olan hiç kimseyi mağdur etmeyiz. Amacımız gençlerimizi tedavi etmek ve bu tehlikeden kurtarmaktır” ifadelerini kullandı. 
 
Projenin ortalarından olan Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç de yaptığı konuşmada, ”Sağlıklı bir nesil adına bu konuyu çok önemsiyoruz. Belediye olarak yetişmekte olan neslimimizin sağlıklı olarak yetişmesi için sorumluluk üstlenmesi gerekiyordu. Bu proje birçok kesimde bir farkındalık oluşturacaktır. Belediye olarak uyuşturucu konusunda özellikle okullarımızın tehlike altında olduğunu kabul ederek hem öğrencilerimizin zihinlerinin aydınlatılmasında, hem de velilerimizin de biraz daha bilinçlendirilmesi konusunda rol almak istiyoruz” diye konuştu.
 
Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kadir Er, İl Müftüsü Keramettin Demir, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor