Trabzon Barosu'ndan flaş Fenerbahçe açıklaması! "Hukuki bir izahı yoktur"

Trabzon Barosu'ndan Trabzonspor - Fenerbahçe maçına dair açıklama geldi.

Trabzon Barosu'ndan flaş Fenerbahçe açıklaması! "Hukuki bir izahı yoktur"

Trabzon Barosu, Trabzonspor - Fenerbahçe maçı PFDK kararları ve hukuki sürece ilişkin olarak açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada; devam eden tutuklama tedbirinin, orantısız şekilde uygulanmasının, bağımsız yargıya duyulan güveni azalttığı vurgulanırken, Fenerbahçeli futbolcular için şu ana dek herhangi bir işlem yapılmamış olmasının hukuki izahının olmadığı belirtildi.

Trabzon Barosu adına açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Duygu Keleş Aydın, şu ifadeleri kullandı;

"Adil yargılamaya duyulan inancı çok ciddi şekilde zedeledi"

17 Mart günü oynanan Trabzonspor Fenerbahçe müsabakasında kamuoyunun malumu olduğu üzere kesinlikle tasvip edilmeyecek ve sporun ruhuna aykırı olaylar olmuş, sonrasında gerek ceza soruşturmaları gerekse de PFDK kararları yine tüm kamuoyu tarafından merak ve dikkatle takip edilmiştir.

Sahaya giren taraftarlardan bazıları süratle başlayan soruşturma neticesinde "kasten yaralama" ve "kasten yaralamaya teşebbüs" suçlarından dolayı halen tutukludur.

Bir futbol müsabakasında her ne sebeple olursa olsun sahaya girilmesinin tasvip edilecek bir yanı olmamakla birlikte; devam eden tutuklama tedbirinin, bu derece orantısız şekilde uygulanmasının, bağımsız yargıya duyulan güveni azalttığı ve adil yargılamaya duyulan inancı çok ciddi şekilde zedelediği gerçeğini değiştirmemektedir.

samuel-yumruk.webp

"Vicdani bir yanı olmadığı gibi hukuki bir izahı da yoktur"

Diğer yandan müsabakanın başından sonuna kadar defalarca tahrik içeren eylemler gerçekleştiren ve sahaya giren taraftarlara orantısız bir şekilde şiddet uygulayan futbolcular hakkında yapılan şikâyet ve suç duyurularına rağmen hiçbir işlem yapılmamış olmasının ise vicdani bir yanı olmadığı gibi hukuki bir izahı da yoktur.

"Trabzon şehrinin hukukunu savunmak noktasında şehrimizin tüm dinamiklerini harekete geçmeye davet ediyoruz"

Trabzon Barosu olarak 100 yılı aşkın tarihimizde her zaman olduğu gibi bugün de; tüm kişi, kurum ve kurullara "hukuk devleti" ve "herkesin kanun önünde eşitliği" ilkelerine uygun hareket etmeleri sorumluluğunu hatırlatıyor, Trabzon şehrinin hukukunu savunmak noktasında şehrimizin tüm dinamiklerini harekete geçmeye davet ediyoruz.

duygu-keles-aydin.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor