Trabzonspor'un yeni transferi Thomas Meunier kimdir? Oynadığı kulüpler ve kariyeri

Trabzonspor'un yeni transferi Thomas Meunier'in kariyerine dair araştırmalar yapılıyor. Yıldız oyuncuya dair bilgiler haberimizde.

Trabzonspor'un yeni transferi Thomas Meunier, Trabzon'a geldi. Bordo mavililer yıldız oyuncu ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Thomas Meunier'in kariyerine dair internet üzerinden araştırmalar yapılıyor. İşte yıldız isim ile ilgili bilgiler.

Thomas Meunier kimdir?

Thomas Meunier; 12 Eylül 1991 yılında Belçika Sainte-Ode'de dünyaya geldi.

Futbol yaşantısına doğduğu kent Sainte-Ode'nin altyapısında başladı. Gençlik yıllarında Givry US, Standard Liège ve Royal Excelsior Virton takımlarında da forma giydi.

2011 yılında Royal Excelsior Virton'dan 200 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Club Brugge'ye transfer oldu.

thomas-meunier-kimdir-2.webp

Thomas Meunier, Brugge'de 198 maçta görev yaparken 20 gol ve 22 asistlik katkı sağladı. Belçika ekibinde dikkatleri üzerine çeken yıldız sağ bek, Temmuz 2016'da 6 milyon Euro bedelle Fransız ekibi PSG'nin yolunu tuttu.

PSG kariyerinde 128 maça çıkan Meunier, 13 gol ve 22 asistlik performans sergiledi. Belçikalı oyuncunun son durağı ise Dortmund'du. Temmuz 2020'den bu yana Alman ekibinin formasını terleten Meunier, 83 maçta süre aldı, 3 gol ve 8 asistlik katkı sağladı.

Belçika Milli Takımı'nın önemli isimlerinden olan Meunier, 62 resmi maçta 8 gol kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler