Teknik adam Mutlu Dervişoğlu’ndan Haber61’e değerlendirme “Trabzonspor Çok rahat çıkabilirdi”

Teknik Direktör Mutlu Dervişoğlu Trabzonspor’un Ferençvaroş maçını ve grup mücadelesini değerlendirdi.

Teknik adam Mutlu Dervişoğlu’ndan Haber61’e değerlendirme “Trabzonspor Çok rahat çıkabilirdi”

Trabzonspor’un normalde gruptan çok rahat çıkıp ilerleyebileceğini söyleyen Dervişoğlu şu ifadeleri kullandı.

Yusuf Yazıcı’nın performansını da değerlendiren Dervişoğlu, “Yusuf’un biraz yabancılığı oldu” dedi.

İşte mutlu Dervişoğlu’nun o açıklamaları;

"Maçın başında ön gördüğümüz gibi oyun başladı. Trabzonspor topa daha sahip olarak. Ferencvaros takım arkasına geçerek blok içi ve bloklar arasını daraltmaya çalıştı. Kazanılan bir geçiş hücumunda bu senenin Trabzonspor’un en üretken olduğu Bakasetas şutlarıyla yine sonuca ulaştılar. Arkasından yine bir Trezeguet geçiş hücumu oldu. Ama özellikle 2. Yarı sanki Ferencvaroslu oyuncuların diğer takımın skorunu öğrenmesi, bizim oyuncuların aynı şekilde olması ikinci yarının ritmini düşürdü. Trabzonspor’un pas hataları oldu. Daha çok topun arkasında kalmaya çalıştı. Bu da 2. Yarıyı hazırlık maçı temposuna çevirdi. Günün sonunda Ferencvaros ve Monaco istediğine kavuştu. Trabzonspor’da maç özelinde kazanmak istiyordu. Yoluna da konfederasyon kupasında devam edecek. Orada o kupa için ciddi rakiplerden biri olacağını düşünüyorum.

YUSUF’UN BİRAZ YABANCILIĞI OLDU

İlk yarıda yapılan organizasyonun üretken olduğu durumlar oldu. Yusuf’un biraz yabancılığı oldu. Ceza sahası içinde konumlanma anlamında. Ama bazen pas trafiğinde Siopis’e, Bakasetas’a bıraktığı opsiyonlar değerli. Gelecek dönemde yine görev alırsa bunların sayısını mutlaka arttıracaktır. Biraz daha pratikle, antrenmanla.

TRABZONSPOR NORMALDE BU GRUPTAN ÇIKIP ÇOK RAHAT İLERLEYEBİLECEKTİ

İkinci yarı maçın temposu bambaşka bir şeye döndü o yüzden çok kıyaslama yapabileceğim bir şey değil. Konferans liginde devam eden takımları göz önünde bulundurmak lazım. Trabzonspor’un kadro kalitesi, zaten belli bir seviyede.  Aslında bugün bu gruptan neden çıkamadığı da tartışılabilir. Normalde favorilerdendi benim adıma. Macaristan’da bireysel hatalardan goller yenilmeseydi oradan alınacak 1 puan ile rahat bir şekilde yoluna devam edecekti. Dengeler yakındı. Trabzonspor normalde bu gruptan çıkıp çok rahat ilerleyebilecekti. Kasım ayından sonra daha az bireysel hatanın olduğu bir dönem olacaktır diye düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler