Tekelioğlu’ndan Ersun Yanal’a sert tepki

Sadi Tekelioğlu "Ersun Yanal, Türk futboluna Trabzonspor’a değil sadece kendine kazandırdı!"

Tekelioğlu’ndan Ersun Yanal’a sert tepki

Haber61 Spor Servisi - Trabzonspor’un eski teknik direktörü olan ve şuan Antalyaspor’u çalıştıran Ersun Yanal, Akdeniz ekibinin kulüp dergisine yaptığı açıklamada “Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı ve Okay Yokuşlu gibi birçok ismi Türk futboluna kazandırdım” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalara Trabzonspor’un eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu’ndan sert tepki geldi.

TÜRK FUTBOLUNA DEĞİL KENDİNE KAZANDIRDI
Haber61'e konuşan Tekelioğlu, Ersun Yanal’ın Türk futboluna hiçbir şey kazandırmadığını aksine Türk futbolundan kazandığını söyleyerek “ Aynı şey Trabzonspor için de geçerli. Trabzonspor’a da hiçbir şey kazandırmamış, kendisine kazandırmıştır. Onun dönem inde Aytaç Kara ve Yusuf Erdoğan gibi isimlerin takımdan ayrılmasının sebebi de odur. Hatta bunların içine Özer Hurmacı da dahil. “ dedi.

YUSUF VE ABDÜLKADİR BİZDEN ÖNCE DE KULÜPTEYDİ
Okay Yokuşlu, Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı gibi 50’ye yakın genç futbolcunun geleceğine damga vurduğunu iddia eden Yanal’a yanıt veren Tekelioğlu “ O oyuncuları araştırın bakın, tamamına yakını kulüplerinde öne çıkmış gençken kiralanan futbolcular. Mesela Ersun Yanal Manisa’ya gittiğinde Arda’da Galatasaray’dan oraya gönderilmişti onu oynattı. Abdulkadir Ömür gibi bir tane kendisi alt yapıdan görüp de yukarı alıp oynattığı oyuncu söylesin. Bu şekilde oynattığı bir tane oyuncu yoktur tarihinde. Abdulkadir ve Yusuf’ta hiç yoktur zaten.  Onlar Trabzonspor’un öz evlatları, bizden önce de bu kulüpte olan, rahmetli Özkan Sümer döneminde seçilmiş, ben de geldiğim zaman kulüpte bulduğum oyuncular. “ şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR’DA RAHATLIK OLMAZ
Geçmişte yaşananların her futbolcunun çıkışının evraklarla esame listeleriyle kayıt altında olduğunu hatırlatan Tekelioğlu “Esame listeleri, evraklar yalan söylemez, açacak bakacaklar. Ben alt yapıda çalışırken, çalışan her teknik direktöre genç oyuncular için “şunları bir görün” dedim. O zamanki U19 takımında çok iyi oyuncular vardı. 3-4 tane oyuncumuz milli takımdaydı.  Teknik direktörlere bunları söylediğimizde bize “Bir rahatlayalım” dediler. Trabzonspor’da rahatlık olmaz. Ya zirveye oynarsın ya da sıkıntılı dönemin olur, vazgeçmişlik olmaz. Şota ayrılıp biz A takımda görev aldığımızda aldım bu çocukları oynattım. Kaldı ki Abdulkadir Ömür’ün varlığından kendi kulübümüzün de haberi yoktu. Ne zaman UEFA listesinde geleceğin 50 oyuncusu diye yayınlandı, o zaman farkında oldular.” İfadelerini kullandı.

MAÇ BAŞI PRİM ALSIN DİYE OYUNA ALDI!
Sadi Tekelioğlu, Yanal dönemiyle ilgili çarpıcı bir iddiayı da gündeme getirdi.  Tecrübeli teknik adam “Yanlış hatırlamıyorsam farklı yendiğimiz Ardahan maçında oyuna kendi futbolcularından birini koydu,  maç başı primi alsın diye. Ben yabancı antrenörlere Trabzon dışındaki antrenörlere karşı çıkarken bilgi ve becerilerine karşı çıkmadım, bunları bildiğim için karşı çıktım. Genç oyuncu girsin onu kazanalım düşüncesi hiçbirinde yoktur. Bu sadece geçmişte Ahmet Suat, Özkan Hocalardan kalan kültürde o vardır başkalarında yoktu.” dedi.

5 DAKİKA OYNATIP ÇIKARDI
Bir başka olayı daha aktaran Tekelioğlu  “Macaristan kampında bir hazırlık maçında Yusuf 60. Dakikada oyuna girdi uzaktan şut denedi, oyundan aldı onu. Oyuncu kazanmak onu yüreklendirmeyle olur. Yusuf’u 5 dakika oynatıp çıkardı. Arşivler yalan söylemez. Ersun Yanal’ın hiçbir katkısı olmamıştır. Hami’nin benden sonra Yusuf’a ve Abdülkadir’e şans vermesi var. Ersun Yanal’dan önce Hami var. Ersun Yanal bu işleri bıraksın işine baksın.  Gündemden düşünce bir şekilde gündeme gelmek için ben buldum yetiştirdim falan diyor böyle bir şey yok. Ben de bulmadım, geldiğimde kulüpte vardı, kulüpte bulduk şans verdik, eğittik bir konuma geldiler.” Şeklinde konuştu.

OKAY’I 3 MİLYON EURO’YA ALDIK, NASIL KAZANDIRDI?

Yanal’ın Okay Yokuşlu’yu Türk futboluna kazandırdığı iddiasına da yanıt veren Tekelioğlu “Okay Yokuşlu’yu o zamanın parasıyla 3 Milyon Euro’ya aldık. Süper Lig’de kaç sene oynamış, Kayserispor’da 3 Milyon Euro’ya alınmış, kendini kanıtlamış futbolcuydu. İstanbul takımlarının da istediği bilinen bir futbolcuydu. Şimdi aynısı Berat için de geçerli. Şimdi bunu kazandırmış mı olacak. Zaten Süper Lig’de oynuyor tanınan bir futbolcu. Tanınmayan, genç milli takımdan kendi altyapından oynatıyorsan kazandırma odur. “ ifadelerini kullandı.

PEREİRA VE SERKAN KONUSU
Trabzonspor’un 37 yaşındaki Joao Pereira ile sözleşmesini karşılıklı olarak anlaşarak feshetmesini yorumlayan tecrübeli teknik direktör  “2 sene önce 35 yaşındaki oyuncuyla 2 yıllık sözleşme imzaladığında tepki göstermiştim. Trabzonspor tarihinde böyle bir şey yok. Adamla mukaveleyi imzaladık şimdi feshetsek de parasını aldı gitti. Hala 34-35 yaşındaki adamlarla uğraşmanın bir manası yok. Trabzonspor bunu geçmişte de yakın tarihte de ispatladı. 1 yıl önce de Türk futbolcularla genç futbolcularla neler yapabildiği gösterdi. Serkan’da ısrar edilmesi konusunda kararı olumlu buluyorum. “ dedi.

ABARTILACAK BİR DURUM YOK
HOCAYI DA TATMİN ETMEDİĞİ BELLİ


Son olarak Teknik direktör Abdullah Avcı’yı da yorumlayan Sadi Tekelioğlu “Sonuçlara göre hiçbir zaman konuşmam. İlk günden beri Trabzonspor’un Trabzon dışından antrenör gelmesine karşı çıktım. Gençlere önem verecek özellikle Almanya’da antrenörler var, bunlar olabilir. Süper Kupa’yı aldık ama Adana Demirspor’a kaptırılan da bir tur var. Süper Kupa normal bir başarı abartılacak bir durum değil.  Ortada bir başarı vardır ama abartılacak bir başarı yoktur. Oynanan oyun beni pek tatmin etmiyor. Hocayı da tatmin etmediği belli ki 4-5 takviye istiyor.” Şeklinde konuştu.

Tekelioğlu’ndan Ersun Yanal’a sert tepki

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor