Tekelioğlu: Cardozo'nun menajeri altyapıda futbolcu beğendi

Trabzonspor Altyapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programına konuk oldu. Kadir Can ve Orhan Çavuşoğlu’nun hazırlayıp sunduğu programda Tekelioğlu Trabzon futbolundan altyapıya kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu

Tekelioğlu: Cardozo'nun menajeri altyapıda futbolcu beğendi

Trabzonspor Altyapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programına konuk oldu. Kadir Can ve Orhan Çavuşoğlu’nun hazırlayıp sunduğu programda Tekelioğlu Trabzon futbolundan altyapıya kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Tekelioğlu şuanda bile şuanda bile profesyonel takım çalıştıracak durumda olduğunu belirterek  altyapıda göreve başlama serüvenin şöyle anlattı “Bize ihtiyaç duyuldu. Artık Trabzonlu olarak kaçacak halimiz yok. Artık şehrimize gidip hizmet etmemiz gerek dedik. Maalesef geldiğim gibi olmadı. Heyecanlı bir şekilde geldim. İmza atana kadar para falan konuşmadım. Tek hedefim vardı. 80’li yıllardaki o ruhu yaşatmak. O dönemdeki oyuncular gibi oyuncular yetiştirmek.”

3 KALECİ İLE MAÇA ÇIKMAK ALTYAPIYA İHANETTİR

Tekelioğlu bugüne kadar geldiği her noktaya kendi emeğiyle geldiğini belirterek “ Bugüne kadar herşeyi dişimle tırnağımla yaparak elde ettim. Türkiye’de kendim de dahil en dürüst antrenör kim derseniz Şenol güneş derim. Karakter itibari ile en sevdiğiniz kim derseniz Şenol Güneş derim. Ama futbol anlamında farklı. 3 kaleci ile maça çıkmak altyapıya ihanettir. Hakkımı helal etmeyeceğim. Sen 400 kişilik bir kadroyu yok sayıyorsun. 3 kaleci ile kulübeye çıkıyorsun. Onlar bırakacak ben devam edeceğim. Bizim aklımızda maddiyat yok. Bir galibiyette alacağım prime bugün bir ay çalışıyorum. Gelecekte bilerek olmasa da yine öze dönüş olacak. Onlar olmayacak ben yine burada olacağım. Bu öze dönüşü de şartlar getirecek. Sen bu kadar yetişmiş antrenörün 400 kişilik bir grubun emeğini yok sayıyorsun. Adam bakıyor 60 kere milliyim ben onun yerine 3. Kaleciyi alıyor. Burada çalışan hocalar hepsi kendini kanıtlamış hocalar. Gelen hocalara Trabzon’da yetişen 2 antrenör vereceksin. Bu şartı koyacaksın. “ ifadelerini kullandı.

ALTYAPIDA CARDOZO’NUN MENAJERİ OYUNCU BEĞENDİ

Trabzonspor’da yıllardır söylenen “Altyapıdan oyuncu çıkmıyor” sözlerini sert şekilde eleştiren Sadi Tekelioğlu “  Oyuncu yok diye bir şey yok. Bedel ödemeye korkuyorlar. Cardozo, 18 yaşındaki Muhammet’ten daha iyi bir oyuncu değildir. Adam altyapıda çalışmamış ahkâm kesecek. Altyapıda çalışmışsın A takımın durumunu bilmiyorsun diyordun benim oyuncularım her yerde oynar. Ben öyle değilim. Ben bütün kategorilerde oynadım. Bugün ki oyuncular o günkü oyunculardan çok daha yetenekli. Özel oyuncular Fatih, Hami falan hariç. Kulüp kendi gerçeğine dönmez ise gerçekler kulübü kendi özüne döndürecek. Cardozo’nun menajeri U 16 takımında bir oyuncuyu beğenmiş. Geldiler bana sizde böyle bir oyuncu varmış dediler. Evet ben söylüyorum ama olmuyor. Cardozo’nun menajerinin demesiyle oluyorsa o otursun bizim koltuğumuza.” Dedi.

GÖTZE DEVAM EDİYOR BİZİMKİLER…

Geçmişte altyapıdan çıkan oyuncularla iligili de konuşan Sadi Tekelioğlu, Ali Şen Kandil’in çok iyi futbolcu olduğunu söyledi. Tekelioğlu “Barış Memiş o şartlarda daha iyi bir futbolcu olabileceğini tahmin etmiyordum.   Bu çocukların bazıları da kendi hatalarından kaybediyorlar. Bu çocuklara ne oluyor da 18 yaşından sonra Mario Götze devam ediyor da bizimkiler başaramıyor. 18 yaşına kadar oynayacak takımı var. Yaşına göre her kategoride oynuyor. O yaştan sonra takım bulamıyor. Ligde şehirlerdeki oyuncular birbirleri ile yer değiştiriyor. Araya giren oyuncu yok. Adam futbolu bırakıyor. 3 gün sonra teknik direktör oluyor. Bunlar alt yapıda ne olduğunu bilmiyor. Futbolcular geliyor futbolu bıraktıktan sonra diğer antrenörlerin önünde direk A takımdan işe başlıyor. “ ifadelerini kullandı.

TESİS SIKINTIMIZ VAR

Tekelioğlu tesis sıkıntısı olduğunu belirterek Işıklandırmada sıkıntımız var. ASKF’nin arkasında 137 metrekare alanı ayarladık. Bütün maddi ihtiyacı bulduk. İnşallah orayı Trabzon sporuna katarsak çok iyi olacak. Belediye tahsis belgesini aldığımız anda yapıp Trabzonspor’a teslime edeceğiz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler