Taraftarın Aykut Demir şaşkınlığı "Trabzonspor Stoper arıyor o ise..."

Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarına devam ederken, transferde eksik bölgeleri tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Taraftarın Aykut Demir şaşkınlığı "Trabzonspor Stoper arıyor o ise..."
Haber61 Spor Servisi

Bordo mavili ekip özellikle savunma hattı ve ortasaha için takviye çalışmalarına devam ederken, gündemin birinci sırasında Serdar Taşçı yer alıyor. O bölgede Uğur,Durica ikilisine alternatif olacak yıldız isim için çalışmalar devam ediyor.

Ancak Trabzonspor'un bir stoperi daha  var. 2013 yılında yoğun uğraşlar sonucu kadroya katılan ve helikopter ile Gençlerbirliği kampından alınıp Trabzonspor kampına  getirilen Aykut Demir, zamanın en ses getiren transferlerinden olmuştu.

Trabzonspor savunmasında 3 sezon forma giyen tecrübeli oyuncu 2016-17 sezonunda Osmanlıspor'a kiralık olarak gönderilmiş, burada da 4 Avrupa Lig'i 5 Türkiye Kupası maçı ve 9 Süper Lig maçına çıkmıştı.  Kiralıktan döndükten sonra ise kadroya alınmayacağı kendisine bildirilen tecrübeli oyuncu, başka bir takıma gitmeyi reddederek 1 yıl boyunca tek başına çalışma yolunu tercih etti.

Özellikle Trabzonspor'un stoper aradığı bu dönemde Aykut Demir'in kadroda düşünülmemesi , tecrübeli oyuncunun saha dışındaki yaşantısı ve agresif tavırları olduğu öne sürülüyor.

Tecrübeli defans oyuncusunun Trabzonspor'dan kazandığı ücrete yakın bir ücretle başka takımlarla anlaşabilecek olmasına rağmen, futbol oynamak yerine sözleşmesinin gereklerini yerine getirme çabası da taraftarlarda şaşkınlığa yol açıyor.

Taraftarlar "Trabzonspor'un defans hattındaki eksiklik Aykut Demir için bir fırsattı, ama değerlendiremedi" yorumları yapıyor.

Aykut Demir'in Trabzonspor'a maliyeti ne kadar

Trabzonspor’un uzun süre transfer etmek için peşinden koştuğu, Gençlerbirliği’nden transfer edilen  Aykut Demir ile 5 yıllık bir sözleşme imzalamıştı.

Buna anlaşmaya göre Aykut Demir

 2013-2014 sezonunda  1.070.000 Euro ,

2014-2015 sezonunda 1.123.500 Euro ,

2015-2016 sezonunda 1.179.675 Euro ,

 2016-2017 sezonunda   1.238.651 Euro  ,

2017-2018 sezonunda 1.300.587 Euro  yıllık garanti ücret alacaktı.

 Aykut Demir’in transferi karşılığı Trabzonspor , Gençlerbirliği’ne 2,9 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.

 Toplamda Aykut Demir’in Trabzonspor'a  tüm maliyeti  8,8 milyon euro oldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler