Taraftara Castillo ödemesi!

Castillo'nun eski kulübü yaptığı uygulamayla herkesi şaşırttı

Taraftara Castillo ödemesi!
MLS ekibi Dallas futbolda devrim yaptı, transferden taraftarına pay vermeye başladı. Kulüp, sattığı futbolculardan elde ettiği gelirin bir kısmını taraftarlarına paylaştıracak bir projeye imza attı ve bunu yapan ilk kulüp oldu. Trabzonspor'un Fabian Castillo için ödediği bonservis pay edilerek uygulama başlatıldı. 

Bonservisin %1'i taraftara

Buna göre Amerika ekibi bundan sonra bonservis gelirlerinin yüzde 1'ini taraftarıyla paylaşacak ve ilk adım olarak Fabian Castillo transferiyle bu projenin startını verdi. Trabzonspor'un 4 milyon dolar ödeyerek gerçekleştirdiği bu transferden Dallas, lig yönetmeliği gereği 2.8 milyonluk kısmını kasasına koymuştu.

Adam başı 6 dolar ödendi 

Bu miktarın yüzde 1'i olan 28 bin dolar, sezonluk kombine bileti olan 4600 taraftar arasında bölüştürüldü. Adam başı 6 dolarlık bir meblağ Dallas taraftarlarına gönderildi. Kulüp bununla da yetinmedi taraftardan teslim aldığı parayla ne yaptığını kulübe geri bildirmesini istedi.

#Cashtillo etiketi harcamaları gösterdi 

Bunun için kulüp sosyal medya üzerinde #Cashtillo ibaresiyle bir hashtag açtı, geri bildirimlerin buradan yapılmasını istedi. Bazı taraftarlar, kulübün kendilerine gönderdiği paranın makbuzlarının resmini çekip paylaşırken, kimileri de 6 dolarlık ödemeyle yaptıkları harcamaların fotoğraflarını paylaştı.

'Bu küstahça bir girişim'

Amerikan basını uygulamanın aynı zamanda taraftarın acısını dindirmeye yönelik bir hamle olduğu yorumunu yaptı. Castillo'nun ani ayrılığına üzülen Dallas taraftarının gönlünü almak için, o günden bugüne Kolombiyalı futbolcunun yerini dolduracak transfer yapıldığı ve yeni yıldızlar yetiştirecek alt yapı hamleleri gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek, "Ancak böylesini kimse beklemezdi. Dallas küstahça bir hareketle kombine sahiplerine transfer ücretinden ödeme yapma kararı aldı" denildi. 

Skorer

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor