Sürmen: Seçimli kongre yapılmalı

Ali Sürmen bu yıl seçimli kongre olması gerektiğini söyledi.

Sürmen: Seçimli kongre yapılmalı
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen  Haber61 TV'ye açıklamalarda bulundu. 

Sürmen, bu yıl Aralık ayında bordo mavili kulübün seçimli kongre yapması gerektiğini söyledi.  Sürmen " Yönetiminde kendisini içine koyacağı bir seçim yapacağı yönünde bir deklare olmadığı için sanırım yeterli sayıda aidat yatırılmadı diye düşünüyorum. Ama Aralık 2016’da Trabzonspor en azından 3 kurulunu seçecek. Denetleme, Arşiv ve Disiplin kurullarını seçecek.  Bizim başından beri söylediğimiz Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurulu ayrı seçilemez. Böyle bir sistem yok. Bunlar Medeni Kanunda sayılan iki asli organdır. 2015’deki seçimde Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nun olağanüstü kongre yapması halinde kendi üyeleri oy kullanamayacaktı. Bu 2015’in Aralık ayında Mali Kongre ile Olağanüstü kongreyi birleştirdi ve Olağan Kongre gibi yaptı. Oysa bizim Tüzüğümüz açık hükümler taşır. 29-68. Maddeler seçimli Olağan kongrelerin 3 yılda bir yapılacağını izah eder. Şimdi 2015’in seçimli olağan Genel Kurul kabul edilmesi halinde biz 3 yılda bir yapılması gereken bir kongreyi 2016’ın Aralık ayında nasıl seçimli kongre yapacağız. Bir yıl sonra yapmış oluyoruz. Demek ki bir aksaklık var. Biz tüzüğe uyacağız. Tüzüğe göre de seçimli kongre 2016’in Aralık ayıdır. Ben bu fikrimi 2015’deki seçimli kongre öncesinde çağrıda bulundum ve taahhüt istedim. Yeni bir yargı süreci veya tartışma olmasın diye. Celil Hekimoğlu ve çekilen arkadaşlarımız vermişti. Yönetim Kurulu kendisi koymazsa bizim Divan olarak şunu yapma bunu yapma yetkimiz yok. Sadece tavsiyemizi yapıyoruz. " dedi.

Yeni yönetimin, kurulmuş olan tüzük komisyonunun çalışmalarını durdurduğunu söyleyen Sürmen "Geçtiğimiz hafta Divan Başkanlığında Eski başkanlar asbaşkanlar toplantısında Sayın Muharrem Usta artık tüzük tadilatı ile ilgili çalışmalara başlanabileceğini, bu konuda Divan ile irtibat kuracak kişiyi Ahmet Çubukçu olarak görevlendirdiğini deklare etti. Umarım bu konuda hızlı adımlar atılır. Biz hep söylüyoruz. Tüzüğü yönetim yapmış, Divan yapmış veya dışardan birine yaptırmışsınız. Önemli olan yapanın yaptıranın Trabzonspor’un ihtiyaçlarını iyi bilmesi gerekir. Bu ihtiyaçlara göre tüzüğün hazırlanması ve Genel Kurul’dan geçmesi gerekir. Biz tüzüğün yönetimde hazırlanıp Genel Kurula sunulması halinde sakıncalarını daha önce Sadri Bey döneminde gördük. Maalesef tüzükle ilgili kongreler yönetimlere güvenoyuna dönüştürülüyor. Biz bu nedenle yönetimi uyarıyoruz ki siz bu işe karışmayın. Dışarda durun önerilerinizi komisyona ulaştırın. Neticede son halini yönetim veriyor. Genel Kurula da tüzüğü o taşıyor. Ben kurulmuş olan komisyonun ve epey yol almış komisyonun devamından yanayım." ifadelerini kullandı.

Akyazı Stadı'nın son durumu ile ilgili de değerlendirmede bulunan Sürmen " Statta maç oynanıp oynanmayacağı konusu teknik bir konu. Toplantıda Başkan çimin çivili bir çim olduğunu ve üzerinde oynansa da bozulmayacağını söyledi. Farklı bir sistem. Biz yöneticilerin beyanlarına itibar etmek durumundayız.  Başkan vadettikleri zamanda açılabileceğini söyledi. Burada vadettikleri kelimesini çok keskin almamak lazım. Bizim oynayacak sahamız var. Burası da sağlıklı bir şekilde yapılsın bitsin, oraya geçelim. Yönetimi bu tür şeylerle eleştirmek çok doğru değil. " dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor