Stadın ismine Cumhurbaşkanı "Şenol Güneş" dedi ama...

Akyazı'yla ilgili merak edilenleri Başkan Usta açıkladı

Stadın ismine Cumhurbaşkanı "Şenol Güneş" dedi ama...
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Spor Kompleksi ve stadın Trabzonspor Kulübü’ne devrinin henüz yapılmadığını belirtirken isim tartışmalarına da son noktayı koydu: “Kompleksin adı Şenol Güneş, stadın adı Medical Park Arena.”

İşte Usta'nın merak edilen sorulara verdiği yanıtlar;

AKYAZI SPOR KOMPLEKSİ KİMİN? 

Akyazı Spor Kompleksi ile stadın sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığı. Biz henüz kulüp olarak devralmadık. Şu anda eksiklerin giderilmesi ve yasal prosedür işlemleri devam ediyor. Önümüzdeki ay sonunda kiralama sözleşmesini bakanlığımızla imzalayacağız. 

GENEL GİDERİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Kompleksin ve stadın kiralama işlemleri devam ettiğinden şu anda ne kadar genel gideri olacağı konusunda bir rakam ortaya koymak mümkün değil. Bu konuda da çalışmalar sürüyor. Bir rakam ortaya koyabilmemiz için sözleşme yapmamız gerekir.

KOMPLEKSİN VE STADIN ADI NEDİR?

Akyazı Spor Kompleksi’nin adının Şenol Güneş olduğunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Stadın adı içinse sponsor olarak Medical Park ile anlaştık. Stadın adı Medical Park Arena olacak.

CUMHURBAŞKANI ŞENOL GÜNEŞ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanımız açılışta kompleksin adının ardından stadın ismini de Şenol Güneş olarak açıkladı ama spontane gelişti. Bunu sorgulamak, ona karşı bir arayış zaten söz konusu olamaz. O nedenle yanlış anlaşılmasın. Akyazı’nın adı belli olmuştur: Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi, Medical Park Arena Stadyumu.

MEDİCAL PARK İLE ANLAŞMA NASIL OLDU?

Medical Park ile 5 yıllık sözleşme imzaladık. Bunun karşılığında yıllığı 5 milyon dolardan 25 milyon dolar alınacak. Fakat sözleşmeye ara bir madde koydurduk. Eğer bir yıl sonunda daha fazla bir rakam veren olursa onunla anlaşma olacak.

KOMPLEKS VE STATTA İSİM YAZMIYOR

Evet şu anda isim yazmıyor. Kiralama sözleşmesini imzaladıktan sonra gereken yerlere gereken isimler yazılacak tabi ki. Her şeyi yasal çerçevede sürdürüyoruz.

Kaynak: Karadeniz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler