Spor yazarlarından Trabzonspor - Fenerbahçe maçı yorumu

Spor yazarları Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşması öncesi Haber61'e değerlendirmede bulundular.

Spor yazarlarından Trabzonspor - Fenerbahçe maçı yorumu

Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile fenerbahçe karşılaşacak. 1 Şubat Cumartesi saat 20.00'da oynanacak karşılaşma öncesi spor yazarları Haber61'e değerlendirmelerde bulundular.


Ergun Ata – Spor yazarı - Trabzon avantajlı ama!

Puan cetvelindeki konumları ne olursa olsun, Süper Lig’in lokomotifi konumundaki 4 büyük takımın birbirleriyle oynayacağı maçlarda, iç saha - deplasman farkı gözetmeksizin alınacak herhangi bir skor, -ilk yarıdaki Trabzonspor - Beşiktaş maçı gibi fark içermiyorsa- sürpriz sayılmaz.

Dolayısıyla Trabzonspor - Fenerbahçe maçında da her ne kadar Bordo mavililer ev sahibi olmanın avantajı ve son dönemdeki istatistikler ışığında galibiyete yakın gibi gözükse de, sonuçta 4 büyük takımdan ikisinin maçı söz konusu olduğundan aynı durum geçerlidir.

Bu düşünceler ışığında, sakin olan tarafın rakibine avantaj sağlayacağı gerçeği önemlidir. Trabzonspor tribünleri, her Fenerbahçe maçı öncesi olduğu gibi bir şekilde gerilmiş olmanın olumsuzluğunu oyunculara yansıtmadan destek olursa ancak bordo mavililer bunu bir avantaja çevirebilir diye düşünüyorum.
 

Gökmen Şahin – İHA Trabzonspor Muhabiri - En iyi cevap sahada verilecek

Trabzonspor, taraftarı önünde konuk edeceği Fenerbahçe karşısında avantajlı durumda. Matematiksel olarak bakıldığında bu maçtan çıkacak sonuç iki takımı da şampiyonluk yarışından uzaklaştırmayacak, yakınlaştırmayacak belki ama son günlerde iki camia arasında yaşananlara Yeni Malatyaspor'un eklenmesiyle birlikte psikolojik bir takım kayıplar ve kazançlar ele alındığında çok önemli ve zor bir müsabaka olacak.

Son günlerde iyice ortaya çıkan Fenerbahçe ve Yeni Malatyaspor ortaklığına Trabzonspor en iyi cevabı sahada verecektir. Yapılan algı operasyonları kapsamında bir takım gelişmelerden haberdar olan Trabzonspor camiası bilinçli bir şekilde gergin ortama çekilmeye çalışılıyor. Gerginlikle beslenen camiaları hepimiz çok iyi biliyoruz. Yöneticiler, futbolcular ve taraftarlarımızı bu oyunu sahada bozacaktır. Bunun dışında yapılacak olan her hamle ve davranış bilinsin ki Trabzonspor'a zarar verir.

40 yaşında Trabzonspor gibi büyük bir takımda, teknik direktörlük koltuğuna oturmak kolay değildir. Öncelikle bu cesareti ortaya koyan Hüseyin Çimşir'e destek olmalıyız. Bu maçın olumlu veya olumsuz sonucu en çok onu etkileyecektir. Vereceği taktik savaşından istediğini alması durumunda, camia zirve yarışında kendisine büyük bir güven duyacaktır.

Bu saatten sonra bu maçla ilgili bir şeyler yazmak ve söylemekte çok anlam ifade etmiyor. Taraftarlarımız çok bilinçli her şeyi çok iyi gözlemliyorlar. Yapılmak isteneni görüyorlar. Hep birlikte yapmamız gereken sadece takımı 90 dakika boyunca hiç bir provokasyona dahil olmadan desteklemek, sahada oyuncular gerekeni zaten yapacaktır.
 

Turgay Beşyıldız – Haber61 köşe yazarı - TEŞEKKÜRLER TAHKİM!

Artçı sarsıntıların halen devam ettiği deprem bölgesi içerisinde kalınca Malatya, TFF kesinlikle doğru bir karar alarak, Malatyaspor- Trabzonspor karşılaşmasını ileri bir tarihe erteledi.

Ayrıca o bölgedeki diğer tüm lig maçları da ileri bir tarihe bırakıldı.

Bu karşılaşmadan önce bordo mavililer, kupanın 2.ayağında rövanş için Denizlispor ile deplasmanda karşılaştı. Nwakaeme’nin pozisyonunda bordo mavililerin lehine faul, hareketini yapan Denizlili Lopes’e de sarı kart göstermesi lazım iken, yerde yatan Anthony Nwakaeme’yi orta hakemin kırmızı kartla oyundan atması, günlerce konuşuldu.

Çanakkale Bölgesi hakemi Ali Şansalan, maç sonrası görüntüleri seyredip yaptığı hatayı fark edince, Trabzonspor’a ‘’bana haklarını helal etsinler’’ dedi ama iş işten geçti.

Malatya maçında cezasını tamamlayıp, Fenerbahçe önünde forma giymesi beklenen Nwakaeme , tehir kararıyla Fenerbahçe maçı ile cezası konusunda yüz yüze kaldı.

Duruma itiraz eden ve kararın yanlış olduğunu, affedilmesi ve de kaldırılması gerektiğini yazılı olarak belirten bordo mavili kulübe ise Şansalan’ın bu karar için ek bir rapor vermesi gerektiği söylenmiş ama bu ek raporun da verilmediğini öğrendik.

Haliyle Trabzonspor camiası, 31 yaşındaki Nijeryalı oyuncusunun kart cezasının iptal edilmesini bekledi, beklemedi değil. TFF’nin Tahkim Kurulu, masasının üstündeki bu haftanın tartışmalı dosyalarını tek tek gözden geçirip karara bağlarken, Nwakaeme konusunda da bordo mavili camianın beklediği kararı vermedi ve cezanın kaldırılması talebini red etti.

Şimdi sıkı durun: Bana göre Fenerbahçe’nin galibiyetle, belki de beraberlikle ayrılma ihtimali olan Trabzon deplasmanından, aldığı bu kararla bu ihtimalleri ortadan kaldırdığını düşünüyorum. Trabzonspor’a belki isteyerek, belki istemeyerek, belki bilerek, belki bilmeyerek büyük iyilik yaptı! Teknik ekibin, belki de bu maç öncesi soyunma odasında veremeyeceği gazı verdi Trabzonspor takımına. Evin sahibine konsantrasyon konusunda bence tavan yaptırdı Tahkim. Tabi ki bu benim fikrim, yanılıyorum mu yoksa?

Kimsenin veremeyeceği havayı yakalattı bordo mavili ekibe… Üstüne üstlük birde buna, bu yarın geceki maçın öncesinde ve transferin son gününde, Guilherme bombası ile iki stoper Manoel Messias ve Manuel Costa transferini ekleyince, varsın gerisini karşısındakiler düşünsün.

Ne demek lazım şimdi? Tahkim yapacağı güzelliği yaptı. Top artık Trabzonspor’un” ilk 11’in de.

Teşekkürler Tahkim!
 

Okan Çıtlak – Haber61 – Maç havasına transfer engeli

Trabzonspor, evinde ağırlayacağı Fenerbahçe’yi mağlup etmesi halinde şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj sağlayacak. Ancak geçtiğimiz yılların aksine şehirde rahat bir hava var. Hatta rakip taraftarların ortamı germe çabalarına rağmen, bordo mavili camiada stres yok. Bunun nedeni yaşanan heyecanın transfere kayması ve bordo mavili taraftarın dikkatini kendi tarafına çeken Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek en önemli etkenler. Trabzonspor taraftarı maçın havasına maç sabahı girecek gibi gözüküyor. Kapalı gişe oynanacak karşılaşmada 3 puana yakın taraf Trabzonspor olsa da 1 puan her iki tarafı da etkilemez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor