Şota'ya göre ligin en iyi transferi...

Trabzonspor’un başarılı teknik adamı Şota Arveladze, Rizespor’la oynanan hazırlık mücadelesinin ardından takımın durumuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 3-1 kazandıkları karşılaşmada oyuncularının ortaya koyduğu performansı beğendiğini söyleyen Gür

Şota'ya göre ligin en iyi transferi...
Trabzonspor’un başarılı teknik adamı Şota Arveladze, Rizespor’la oynanan hazırlık mücadelesinin ardından takımın durumuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 3-1 kazandıkları karşılaşmada oyuncularının ortaya koyduğu performansı beğendiğini söyleyen Gürcü çalıştırıcı, yakın çevresine kadro geneliyle ilgili olarak genel bir değerlerdirme yaptı. İşte 42 yaşındaki çalıştırıcının öğrencileriyle ilgili görüşleri;
 
Savunma kararı zorluyor
 
“Mustafa ve Aykut’a insanların önyargısı vardı. Ancak şans verdiğimiz her maçta bunu iyi kullandılar. Hatasız değiller ama niyetleri çok iyi ve zorluyorlar. Douglas çok yetenekli bir futbolcu. Şimdi aramıza katıldığında tercih yapmak gerçekten de zor olacak. Hep söylediğim gibi, isimler değil hak edenler oynayacak. Medjani’den de vazgeçmedik. Özel bir oyuncu, skor şansı yüksek. Fakat saha içindeki tavırları rahatsız edici olunca uyardık. O da hatasının farkında. Aramızda olacak ama daha sakin daha kontrollü şekilde.”
 
‘2 süper kaleci’
 
“Sorunlarımız aşıldı. Burası büyük bir aile. Ailemizin büyüğü de Trabzonspor. Anlaştık ve sorunsuz ilerliyoruz. Onur kaptanımız ve yeteneklerini kimse tartışmaz. Esteban da çok iyi bir kaleci. Birbirlerine saygı duyuyorlar. Böyle 2 isimle yolda olmak benim gibi bir teknik adam için büyük fırsat.”
 
Stephane Mbia, Erkan, Ekici...
 
“Mbia büyük şans. Oyunun her türlüsünde var. Oyun zekası mükemmel. Avrupa’nın her takımında en üst düzeyde forma giyebilir. Erkan başka bir Erkan oldu. Kafası daha rahat ve sadece futbolda. Böylece yetenekleri ortaya çıktı. Böyle bir Erkan’a hep ihtiyacımız var. Mehmet Ekici de iyi ki bizimle dediğimiz oyunculardan. Oyun çözüyor, oyun açıyor. Sakatlığının düzelmesi bizim vitesimizi yükseltecektir.”
 
‘Tam bizim sistemimize göre’
 
“Marko Marin zaten bildiğimiz, yetenekleri malum bir futbolcu. Ancak doğru zamanda doğru yerde olamama sorunu yaşamış. Şimdi Trabzonspor onun için doğru adres. Kendisiyle çok konuştuk, karşılıklı olarak beklentilerimizi biliyoruz. Daha çok erken ama nasıl bir kumaşı olduğunu herkese gösterdi, birkaç sıfır önde başladı. Büyük bir aksilik yaşanmazsa bu sezon adından en çok söz ettirecek oyunculardan olacak. Bence ligin en iyi transferi. Sistemimizle oyun karakteri birebir örtüşüyor. Hep öne oynamayı, dikine oynamayı düşünüyor. Düşünmekle kalmayıp çabuk karar verip yapabiliyor. Bizimle olması büyük şans.”
 
‘Constant’la konuştuk ve...’
 
“Constant ile sezon başı konuştuk. İstediğimiz şartlarda bir sol bek bulamazsak onu kullanacağımızı söyledik. O da bize, ‘Daha önce oynadığım bölge, sorun olmaz. Ancak tek sıkıntı bir sezon içinde olağanüstü durumlar dışında her hafta başka bir yerde oynamak. Formumu etkiliyor. O nedenle sol bek başlar öyle de oynarım’ dedi. İyi de başladı. Şimdilik sorun yok.”
 
‘Cardozo bir karakter’
 
“Oscar Cardozo eksiklerini biliyor. Onunla hep diyalog halindeyiz. Anlatıyoruz, anlıyor hak veriyor. Hızla arayı kapatmaya başladı. Asla vazgeçmek gibi bir niyetimiz olmadı. Müthiş karakterli bir oyuncu. Hep söylediğimiz, burada olan ve futbolu dışında insanlığı ile de katkı yapan, burada olmayı isteyen bir yıldız. Oynayacak ve N’Doye ile bizi istediğimiz seviye taşıyacaklar.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor