Sosa Karaman'la küllerinden doğdu!

Trabzonspor'lu Jose Sosa, bu sezon Süper Lig'de gösterdiği performansla alkış topladı.

Sosa Karaman'la küllerinden doğdu!

Geçtiğimiz sezonlarda aldığı ücret ve performansı ile eleştirilen odağında olan Jose Sosa bu sezon Ünal Karaman'la adeta küllerinden doğdu.

Süper Lig'de Trabzonspor'un oynadığı 14 maçın 14'ünde de forma giyerken, bu maçlarda 2 gol atıp 3'de asist üretti.

Arjantinli oyuncu, Trabzonspor formasıyla ilk golünü bu sezon kaydederken, sahada geçen sezondan daha farklı performans ortaya koyuyor.

Ligin 66 pas ile en çok uzun pas atan saha oyuncusu olan Sosa, bu alanda Borges, Aytaç Kara ve Hakan Özmert'i geride bırakırken, Trabzonspor'un Nijeryalı orta sahası Ogenyi Onazi'yide (59) geride bıraktı.

Ayrıca deneyimli orta saha ligde 880 pasla Başakşehirli Epureanu'nun arkasından en çok pas yapan oyuncu oldu.

Bu sezon önceki dönemlerde oynadığı 10 numara pozisyonda daha az mücadele ederken Ünal Karaman'ın gelişiyle Atletico Madrid'de Diego Simeone ile kazandığı defansif oyuncu kimliğine geri dönen Sosa, 41 top çalma ile ligde en çok top kapan oyuncular arasında (Leo Schwechlen / 62, Olivier Veignea / 43 ardından)  3. sırada yer aldı. 

Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak'ın kadro dışı kalmasının ardından kaptanlık pazubandını koluna takan Sosa, gerek saha içi, gerekse saha dışı hareketleriyle taraftarın takdirini kazanırken, takımdaki gençlere de örnek oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor