"Sosa için para ödenmemiş, Messi alınsaydı o zaman!"

Trabzonspor'da zor durumu Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu açıkladı: Yabancı futbolcular UEFA'ya şikayet etti

"Sosa için para ödenmemiş, Messi alınsaydı o zaman!"
Haber61 Spor Servisi - Özel

Trabzonspor'da mali açıdan yaşanan çöküşün ardından göreve gelen Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi peşpeşe kötü haberlerle karşılaştı. Transfer yasağı bulunan bordo mavili takımda futbolcuların yabancı futbolcuların çoğunluğunun da alacaklarını temin edemediği gerekçesiyle kulübü UEFA'ya şikayet ettiği ortaya çıktı. Bu gelişmeyi Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu Haber61'e yaptığı özel açıklamalarda doğruladı.

Hacısalihoğlu, forma aşkı ile dünyadaki endüstriyel futbolcun gerçeklerinin bağdaşmadığını belirterek " Bütün oyuncular aşağı yukarı UEFA’ya alacaklarıyla ilgili şikâyette bulunmuş. Haklı mı? Forma aşkı falan bunlar bugün ki dünyada ki gerçeklerle ve endüstriyel futbolla bağdaşmıyor. Neden bağdaşmıyor? Adam Afrika’dan, Arjantin’den gelmiş, hiç görmediği bir şehre geliyor, siz ondan forma aşkı, fedakârlık bekliyorsunuz. Ömrünüzün sonuna kadar bir daha gitmeyeceğiniz, görmeyeceğiniz, bir kulüp bir şehir için ne kadar bir insan fedakârlık yapar. Şayet bu oyunculardan böyle bir fedakârlık görüyorsanız, bunları kontrol ettirin bunların akli dengeleri yerinde değil demektir. Yanlış saplantılara girmeyelim. Önce sen ona verdiğin taahhütleri, mali vecibeleri yerine getireceksin, ondan sonra ondan da mesleki dürüstlük, anlayış, forma sevgisi, ilgisi bekleyeceksin. Haklı olacaksın ki hak arayabilesin. Bugün 3 oyuncu olur yarın 5 olur. Bu sıkıntıyı aşacağız. Bunları ödeyerek, iyi ilişki ile aşacağız, erteleyerek aşacağız ama aşacağız. Bu arada geçmişten gelen transfer yasağı var, şikâyetler var. Bunlarda bu kulübün. Geçmişte var diye onlar alıp gitmiyor. Bunların hepsini imkân ölçüsünde çözeceğiz. UEFA ceza vermişse parayı da ödesen transfer yasağını ortadan kaldıramıyorsun. " dedi.

MESSİ'Yİ RONALDO'YU ALSAYDIN O ZAMAN!

Yerli oyuncuların problem yaratmadığını söyleyen Hacısalihoğlu "Onlar Trabzonspor’u tanıyor. Yerlilerden yana sıkıntı yok. Birçoğu zaten bizle çalışmışlar, benim transfer ettiğim oyuncular. Yabancılarda söylediğim gibi bir mantalite var. Yani haklı mı, haksız mı? Almayacaksın kardeşim. Bunlara tahammül edemiyorsan, sıkıntı yaşıyorsan alırken iyi hesabını yapacaksın. Bir örnek veriyim; Sosa, alınmış kulübüne, menajerine, kendisine para verilmemiş. Sosa’yı aldık. Alsaydın Messi’yi o zaman. Nasıl olsa para vermiyorsak kimi istersen al. Ronaldo’yu al. Bunun adı transfer değil ki. Tenkit etmek için değil. Kulübün durumunu insanlar anlasın diye söylüyorum. Takım daha güçlü olsun diye alınmış ama belki hesap kitap iyi yapılmadan alınmış" ifadelerini kullandı.

RÖPORTAJIN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Trabzonspor'da oyunculara teklif var mı?

Trabzonspor Çalımbay ile devam edecek mi? Hacısalihoğlu açıkladı...  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler